söndag, december 31, 2006

Nu är det snart över...



Passar på att önska alla ett gott slut på 2006 och en ljuvlig början på 2007.

Nu ska jag ta mig in i duschen så att håret hinner torka innan "operation: nyårsfrisyr" startar. Sen tänkte jag ev. hinna ut på en promenad idag också...

Kramar och varma tankar till er Alla!

Detta blir en utmaning!

Det var himla skoj att träffa Gunilla igen, trots att vi kan ses så sällan nuförtiden så känns det ändå som förr. Det är en underbar känsla. Vi åt pizza, drack vin, surrade, spelade yatzy och skrattade. Mycket trevligt. Hon åker tillbaka söderut på tisdag men jag hoppas ha möjlighet att åka ner nån gång också. Vi fick förresten vinna yatzyn varsin gång, även och jag spöade skiten ut henne med min vinst *s*!


Angående det här med nyårslöften, jag rukar aldrig avge några men har ett i åtanke idag faktiskt och det var något som jag och en kvinnlig "nätbekant" resonerade om i går. Vi är både ganska försiktiga personer som inte gärna dundrar på nya människor utan håller oss i bakkant och inväntar deras initiativ. Denna egenskap är inget jag gillar hos mig själv, jag önskar att jag vore mindre "blyg" och försiktig. Varför ska inte jag kunna börja prata med nya människor likväl som att sitta och invänta att de ska börja prata med mig? Jag och min bekant kom i alla fall överens om att vi båda ska försöka bli bättre på detta 2007, det känns som en stor utmaning men det skulle också vara otroligt bra om det hela gick i lås...

lördag, december 30, 2006

Nu tror jag att nyårsstassen är kirrad

Var på en trevlig tillställning i går kväll, Daniels morbror och hans kvinna gifte sig innan jul och bjöd till bröllopsfest i går. God mat och dryck. Till förrätt en toast med rökt lax och räkor, till huvudrätt dubbelmarinerad oxfilé, potatisgratäng och sallad och till dessert en smarrig cheesecake.

Idag har jag varit ut på stan en sväng och letat lite "bling bling" till morgondagens fest. Jag har hittat lite grejer så jag borde få ihop en nyårsstass. Jag tänkte försöka tupera upp håret lite och piffa i morrn, vi får väl se om jag lyckas eller om det slutar med att jag ger upp och har håret som vanligt *s*.

Nu ska jag göra mig redo för en promenad med Agneta så jag hinner det innan Gunilla kommer hit i kväll. Det blir pizza och en massa surr, vi har ju en del att uppdatera oss i när det gäller varandras liv. Jag har i alla fall fått veta att hon efter sin doktorsexamen fått jobb utanför Gävle och en heeelt ok (s*) lön.

Tjing, tjing!

fredag, december 29, 2006

Jag är sjuk!

Nåt måste ju vara fel. Jag är ledig och INTE en morgonmänniska, vaknar 07:50 och kliver upp! Varför?!?

Sängen är ju som skönast på morgonen...

torsdag, december 28, 2006

Närgångna draperier

Fler än jag som retar sig på närgångna och tafsande draperier? Vår dusch"skrubb" är inte stor och för att inte stänka ner tvättmaskin och blöta ner hela golvet placerar jag draperiet innanför duschlisten. Detta resulterar i att draperiet konstant sugs mot en och kladdar fast på ben och rygg, vansinnigt irriterade...

Jag har en trygg och säker soffa

Jag hade en sån skön kväll i går. Snabbmiddag, svärfars smarriga köttbullar och makaroner till det. Daniel tog disken som vanligt. Efter det hamnade vi vid respektive burk en stund innan vi sammanstrålade i soffan för en film, i går blev det "United 93". Den handlar om ett av flygplanen i den samordnade terrorattacken mot USA 2001. Jag är inte det minsta flygrädd men den filmen (och tanken på en sån händelse) gav mig ont i magen. Tänk vilken skräck att sitta i en plåtburk 10 000 meter upp i luften med ett fanastiskt gäng som tagit över planet och som inte har minsta lilla intresse för förhandling. WTC-katastrofen har satt spår i oss alla, den är fortfarande så overklig och så grym. Det var en skön känsla att sitta trygga i soffan i alla fall. Kvällen och umgänget med Gunilla blev inställt eftersom hon kände sig lite krasslig, jag hoppas verkligen att vi ska hinna ses innan hon åker tillbaka till Sveriges sydligare delar igen.

Idag gör jag sista rycket på jobbet innan ytterligare fem sköna lediga dagar. I morgon kväll ska vi på bröllopsmiddag till Daniels morbror och hans nyblivna fru. Sedan är det bara nyårsafton som är inplanerad, då blir det den där festen som en tjej på jobbet dragit igång. Vi blir visst 55 personer, jag har väl koll på vilka 6 av dem är *s* Fast sånt är ju trevligt det också, nya människor och inte alltid samma klick av bekanta.

onsdag, december 27, 2006

Vardag igen

Så var julhelgen förbi och vardagen knackar på med jobb, dock bara i dagarna två. Sedan ska jag vara ledig och njuta fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag.

Min jul har varit skön. Trevligt firande hos Daniels familj, fina klappar (mer än jag räknat med). Tack alla! Juldagen väntade den stående hemvändarfesten, detta år i annan utformning än i vanliga fall. Vi umgick nämligen inte med det gamla gänget utan med ett annat sällskap. Tyvärr blev det för mycket av det goda för min del vilket gör att jag har lite svårt att uttala mig om det var trevligt på Farmen eller inte. Jag antar väl att jag hade skoj för tiden gick snabbt. I går mådde jag rent ut sagt apa, jag ägnade hela dagen åt ryggläge. För lite mat och så sprit (jag ska egentligen hålla mig till vin) och säkert för stora mängder av dryckerna också, inte bra! Nåja, nu är det bara att lägga det där åt sidan och sikta framåt...

I kväll har jag och Gunilla planerat att ses, det känns som evigheter sedan. Vi tänkte ta en tur upp till Bredåker och hälsa på syrran och hennes familj, det är ju än mer evighet sedan de sågs. Jag tror inte att hon sett syrrans barn, Lina och Max sedan de var mycket små.

Nu längtar jag efter förmiddagsfikat, det blev inte mycket mat för mig i går - jag kan nog säga att det inte blev nån alls...

Åter till plikterna!

söndag, december 24, 2006

Njut och må gott!



En hjärtinnerligt god jul tillönskas alla!

Snart beger jag och Daniel oss iväg till Älvsbyn. Först ska vi tända ett ljus på hans mormors grav sedan bär det av till hans föräldrar för julfirande

Njut nu av skön gemenskap, frid och god mat! Och ni som reser, ta det lugnt!

Kramar från ett (någorlunda) vitt norr

fredag, december 22, 2006

Tänka sig att vi överlevde!

Vi tog oss till Luleå (men skippade stan denna gång), vi hittade parkeringsplats, vi tog oss genom systembolaget, Ica MAXI och Rusta med både förståndet och livet i behåll. Det var inte så illa som jag föreställt mig faktiskt. Kanske börjar det riktiga kriget i dag och fortsätter i morgon.

När vi kommit hem och packat upp våra varor tog jag itu med både knäckkokning och griljering av skinkan så nu är det gjort. I dag hade jag tänkt göra den där supersmarriga laxpatén. Tänkte ta med en till Älvsbyn på julafton och den andra tänkte jag ge till mamms och papps så kan de ta med den på deras husbilsresa i jul. Ett litet tack för att hon kokat sin underbara blodkorv åt mig och för att vi fått två sidor av hennes gravade lax.



Min fina hyacint har förresten slagit ut nu! Jag älskar doften av hyacinter till jul...



Nu har jag ju äntligen julledigt och det är vardag, så jag tänkte faktiskt bege mig till Salem ett tag. See ya!

Och...stressa inte sönder er nu! Det finns ett liv efter jul också!

torsdag, december 21, 2006

"Sprit, sprit och aldrig nån mat..."

Så var plusgraderna och takdoppet tillbaka. Ska vi förlora snön nu igen så här precis innan jul? Fy, så trist!

Det är blixhalka ute och jul- och vinterkänslan dog totalt redan i går kväll då det på kort tid gick från 5 minus till lika många plusgrader.

I går var vi på bio och såg "Deja Vu", filmen var helt ok men nog krävdes det att man var alert och hade hjärnan på "on". Det var nämligen en smula rörig emellanåt. Jag gillade dock den originella biljaktsscenen, maken till förvirrande *s*

I dag kommer jag att sluta kl 15 så att vi tar oss iväg liiiite tidigare till Luleå, vi ska nämligen och armbågas med alla andra som fått lön och behöver julhandla. Min känsla av att vi inte kommer att vara ensamma är stor! *s* Daniel vill in en sväng till stan först, så så får det bli sedan vidare ut till storheden för inhandling av både mat och dryck. Angående dryck, jag har en del att införskaffa. Vill ha en box med vin hemma inför kommande fester, jag vill även ha en flaska whisky och en flaska gin så att jag kan göra irish coffee och gin och tonic. Kanske nån cider/öl också och så måste jag köpa nyårsbubblet. Och just det ja, kanske en glögg till lördagens glöggafton med Tove & Jonas. Huj, huj....

(Angående rubriken så är det ett citat (från en Klintbergare/skröna?) som lyder: En man och hans lilla dotter befann sig på systembolaget en fredag, det var mängder med folk där och dottern började ledsna på att hänga med sin pappa på diverse ärenden. För att uttrycka sitt missnöje höjer hon rösten och utbrister: "sprit, sprit och aldrig nån mat", vilket i sin tur ledde till att pappan fick väldans bråttom iväg från butiken i fråga)

Förresten, jag känner mig ganska säker på att jag skippar kvällens aktiviteter i Luleå, tar ännu en raincheck på detta (det börjar bli några nu)!

onsdag, december 20, 2006

Denna förb... stolthet!

Varför ska man vara så förb... stolt? I dag har jag och två arbetskompisar varit på travlunch, de hade gjort ett system som de lade 100 kr var till. Jag fick förfrågan om jag ville köpa in mig men då slog stoltheten till: har jag inte varit med från början så ska jag minsann inte snika in mig sedan heller. Jag kan vara så otroligt dumtjurig!

Det hela slutade i alla fall med att mina arbetskompisar åkte därifrån med 1500 kr var i vinstpengar.

Så kan det gå...

Tyvärr är detta en egenskap jag dragits med sedan barnsben och den kommer förmodlingen aldrig att gå ur heller. Detta var bara ytterligare ett exempel på att den oftast är ganska negativ.

Äcklerier!

Det finns en del saker som äcklar mig mer än annat, här är några (jag får vara tacksam för att jag inte är speciellt "kräkmagad"):
  • sura disktrasor (det är konstigt hur många som inte ens reagerar över att deras trasor luktar vedervärdigt?)
  • fötter (oavsett om de är rena eller smutsiga, nej tack!)
  • rensa vattenlås och golvbrunnar (slemmiga hårklumpar i en svart avgrund...huj!)
  • riktigt mogna röda el. "vitfyllda" finnar i folks ansikten/nackar (jag tycker bara att det ser så läskigt ut, förlåt...)
  • dessa äckliga slemklumpar på trottoarer som folk kraxat eller snytt ur sig (usch, usch, usch!)
  • variga sår (är glad att min sjukvårdsutbildning INTE har med detta att göra)

Det finns säkert mer men just nu är det stiltje här

Jag bli gaaaaalen!

Detta evinnerliga nysande. Jag vet inte hur länge det pågått men nog börjar det handla om ett år och mer. Jag nyser som en vettvillig: morgon, dag som kväll. Värst är det på mornar och förmiddagar! Vad beror detta på?! Inga katter eller hästar i närheten. Duntäcket och kuddarna? Vårt sjuka hus på jobbet? Jag nyser både hemma och på jobbet, sommar som vinter, det är ingen skillnad - tror jag i alla fall.

Jag blir bara så less, blir så snuvig efter mina nysattacker och sen blir man ju rätt slut av det hela också.

Nu har jag i alla fall testat att peta i mig en Acura (antihistamin). Få se om det hjälper nåt.

Tokfan! *s*

Daniel jobbade sin sista dag i går så nu har han julledigt. Tror ni inte att han ändå kliver upp med mig 06:20 för att ta sig upp i tid och för att skjutsa mig till jobbet...

Jag tyckte att han skulle mysa ner sig under täcket en stund till istället, men icket! Men rart och omtänksamt är det - det är hela han!

Det går inte en dag utan att jag...


...tänker på vår underbara semester. Vi hade det så fantastiskt ljuvligt. Tur att minnena finns kvar och om de sviktar även bilder och dagbok, både hemma och online.

Jag ska sätta mig och drömma mig tillbaka nu, i väntan på en ny tur till det stora landet i väst.

tisdag, december 19, 2006

Är jag för gammal?

Orkar jag gå ut och svira på torsdag kväll? Först jobb, sen storhandling i Luleå, sen ila hem, piffa till och så tillbaka till Luleå. Det låter tungt...Jag är ju faktiskt 30 *S*

Fast jag är ju ledig på fredag...

Ska fundera (ehm....vela) vidare ett tag till!

måndag, december 18, 2006

Bordell?

Nej då, det är bara vårt lite julporriga sovrumsfönster *s*


(Stjärnan är röd även om det inte ser så ut)

Julvecka med allt vad det innebär

Måndag igen och en hyfsat "inbokad" vecka. Detta är vad som ligger på agendan, so far....

Måndag: jobb, inga speciella kvällsplaner.

Tisdag: jobb, inga speciella kvällsplaner. Daniels sista arbetsdag innan jul.

Onsdag: jobb, bio ("Deja Vu") på kvällen med Daniel.

Torsdag: jobb, lön och storhandling i Luleå med Daniel.

Fredag: ledig (jippiiii!), hälsa på syrran med familj i byn på kvällen, lämna julklappar.

Lördag: tillaga laxpatén till morgondagens julmiddag, glögg- och filmkväll med Tove & Jonas

Söndag: julfirande hos svärmor och svärfar i Älvsbyn.

söndag, december 17, 2006

Äntligen!

Jag tog en promenad till en bekant i går kväll. Det var 16 grader kallt och snön låg vit på backen. Vi är inte riktigt vana vid kylan här uppe just nu, vintern 2006 har varit otroligt mild hittills. Jag måste säga att jag njöt i fulla drag även om det bet i kinderna och så vackert det var med snön på marken, på träden, på bänkarna - ja, överallt! Jag måste bjuda på några bilder som jag tog under promenaden.




Tänk att man kan bli så lyrisk över lite snö och kyla. Det trodde jag aldrig!

Nu ska jag sätta igång med lite paltmakeri här hemma och i kväll bjuds det på skräckis i vår soffa. Livet är bra härligt!

lördag, december 16, 2006

Mannen mellan låren...

Så var det flickan som tatuerade in en bild på Göran Persson på insidan av vänster lår, och Fredrik Reinfeldt på insidan av höger lår.

Hon for upp till Kiruna och hamnade på Ferrum. I hotellbaren träffade hon en kirunabo som hon tog med till hotellrummet.
- Du får ha sex med mig om du känner igen någon av männen, erbjöd hon sitt ragg.
Killen kliade sig i huvudet och sa:
- Nä inte känner jag igen männen på låren, men han i mitten med det krulliga håret och fylliga läpparna måste vara Lars Törnman!

Persson
Reinfeldt
Törnman

Datorhjälp WANTED!

Känner någon till ett program eller liknande som gör att jag på något sätt kan få den musik sambon spelar på sin dator att ljuda även i mina högtalare? Vi har nämligen varsin dator, i varsitt rum i lägenheten. Som det är nu hör jag hans musik men ändå inte så pass bra att jag kan njuta av den, samtidigt har jag ingen dörr till mitt rum så jag kan inte stänga om mig och spela min egen musik.

En lösning vore om jag på något sätt kunde få hans musik till mina högtalare. Det borde ju gå. Nu menar jag trådlöst.

Jag har försökt leta på nätet men inte hittat just det jag söker.

Nåt tips?

fredag, december 15, 2006

Anna Skipper....

...skulle svimma om hon såg råvarorna till vår middag idag: rött kött, creme fraiche, gorgonzola, potatis, flingsalt osv...


Men gott är det onekligen!

Är vi galna?

Är vi knasiga som väljer bort gratisbiljetter till matchen Luleå-Frölunda till förmån för storhandling mat innan jul?Njae, vi tycker nog inte det...

Vintern är här och helgen likaså (snart i alla fall)

Helgplanerna har förändrats, tanken var en middag med vänner på lördag men eftersom det kört ihop sig lite för dem så är det skjutet på framtiden. Vi har alltså inte längre några planer alls och det känns riktigt skönt faktiskt. Jag kanske kikar förbi en kompis någon av dagarna/kvällarna men annars är det bara god mat, dryck, någon film och stillhet som gäller hos oss.

Pssst: snön ligger kvar och vi har fortfarande minusgrader => härligt! Däremot var det med livet som insats jag promenerade till jobbet. Blåis och ett snölager på det, det kräver sin teknik...

torsdag, december 14, 2006

Update

En snabb update:

Fick besked idag att syrran kommer att opereras i Umeå inom kort. Tydligen finns bättre apparatur och möjligheter där. Tidigare idag såg det illa ut för min morbror, de fick inte igång cirkulationen i hans fot. Nu kan de höra pulsationer i två av tre kärl i foten med en doppler. Det de nu ska testa är tryckkammare för att kicka igång det hela igen. Jag håller både tummar och tår för dem båda!

En glad nyhet:

Här snöar det och vi har 4 minusgrader, så hoppet om att snön ska ligga kvar finns.

Kvällens äntligen:

Jag har fått fingrarna ur och bättrat på färgen i håret. Nu ser jag inte lika bedrövlig ut längre.

NOLL

Noll julkänsla

Noll grader

Noll snö

________

Uppdaterat 11:52


Ok, tar tillbaka lite av det där...

Vi har ju minus 4 grader, klart och solsken idag. Vi är nästan i mål *s*

En av mina största önskningar

Nu tänkte jag berätta om en av mina allra största önskningar.

Min yngsta lillasyster föddes 1981, i vecka 24. På den tiden innebar detta ingen stor chans till överlevnad. Hennes chanser bedömdes till 10%. Sin första tid i livet fick hon ägna i en kuvös som också räddade hennes liv men den höga syrehalten i kuvösen kostade henne tyvärr en stor del av synen.

Jag är så imponerad av hennes förmåga att ta sig fram i livet och samhället ändå. Hon låser inte in sig och sitter hemma utan följer ofta med ut och handlar och tar själv initiativ till att vi ska ta oss ut på stan och leta presenter osv. Hon och jag har varit ute på en del äventyr inom Sveriges gränser men också till Danmark (på konsert) och till New York en weekend (en vinstresa). Hon är estetiskt lagd, uppskattar skönhet och älskar att teckna.

Tyvärr finns det inget att göra åt hennes synhandikapp idag men enligt kunnigt folk pågår det forskning på området. Saken är den att hon dessutom har starr, som på sistone förämrats och efter årsskiftet väntar därför en operation. De har velat avvakta med operationen tills det var oundvikligt med tanke på hennes redan dåliga syn och att det trots allt kan innebära en risk att genomgå den. Jag tycker bara att detta känns så orättvist, hon som har så små marginaler av ta av ska drabbas av mer bekymmer med ögonen.

Jag önskar mer än mycket annat att hon skulle kunna få bättre syn, jag menar inte nödvändigtvis 100%-ig. Allt är bättre än idag. Några steg bättre vore underbart. Jag håller tummarna och hoppas att detta kommer att bli verklighet en dag.

En jättekram till dig, Jeanette. Du är min idol!

onsdag, december 13, 2006

En lucia med hostattack

Gårdagens julkonsert: Christmas Stars var mycket bra, skickliga artister, ett bra arrangemang och otroligt medryckande emellanåt. Stackars lucia bara som fick en hostattack under deras uppträdande - en mer lämplig kandidat till rethosta än en person med ljuskrona på huvudet fnns ju. Tyvärr fick jag inte höra Brolles fenomenala tolkning av "O Helga Natt" men Sara Löfgren gjorde den bra hon också. Vi var knappast ensamma på Hildursborg i går kväll, det är härligt när folk sluter upp då det händer något. Julkonserten har kommit att bli en tradition och planen är då att fortsätta besöka den i framtiden också.

(Första och tredje länken leder till NSD:s och Norrbottens Kurirens artiklar om konserten)

I natt har jag inte sovit bra alls. Jag hade svårt att somna och låg och vred och vände mig innan John Blund till slut kom på besök.

Nu väntar en ny arbetsdag och den ska jag ta tag i nu.

tisdag, december 12, 2006

Öppet hus i vårt trapphus!

I morse fick min sambo kliva över en sovande man med en flaska T-röd intill sig när han skulle lämna hyreshuset. Mysigt...

Vi har tidslås här i huset (som f.ö sällan och aldrig fungerar), detta låser runt 20 och öppnar vid 03 (för att tidningsbudet ska komma in). Jag tycker att detta är helt värdelöst. Här i stan stänger krogarna kl 03, perfekt tajming för de som vill att besöka vårt trapphus alltså. Folk har blivit av med ridkläder, grtannar har hittat gråtande berusade tonåringar sittande i trapphuset osv.

Nej, fram för kodlås!!

måndag, december 11, 2006

Min syster har gift sig!

Min underbara mellansyster Jill har gift sig med sin stora kärlek idag, de träffades redan under gymnasietiden och har hängt ihop i åtskilliga år nu och dessutom hunnit med att få två fantastiska barn. Jättegrattis Jill & Stig! Love you so!

Jag har just kommit hem från Agneta, vi har haft en trevlig kväll. Jag räddade henne från en spänd promenad i halkan hem när jag tog bilen och åkte dit. Vi har surrat, hon har lagat mat och hunnit baka lussebullar. Hon har dessutom hunnit julpynta en hel del så där fick jag insupa både juldofter och julpynt. Sedan jag kom hem har jag hunnit skriva klart mina julkort också så nu är det bara att slänga dem på lådan.

Förresten....idag har jag köpt mina älskade hyacinter och planterat dem, nu väntar jag bara på att de ska blomma och börja sprida sin väldoft i lägenheten.

Extraknäck

Jag hade gärna haft ett extrajobb nu, med tanke på vår efterlängtade resa. Det skulle verkligen vara toppen om jag kunde lägga undan mer per månad än vad jag gör idag (2000 kr). Jag kikar dagligen in på arbetsförmedlingens hemsida för att se om det finns nåt som skulle funka när man redan har ett jobb att sköta men inget ännu. Du råkar inte ha ett i bakfickan? Distansjobb funkar bra det med *s*

Hur vuxen är jag...egentligen?


jobb (1p):
ja
visitkort (1p):
nej

konferens (1p): ja
bor hos föräldrar (-2p): nej
vara sambo (1p): ja
vara förlovad (1p): nej
vara gift (2p): nej
skild (3p): nej
äga villa (2p): nej (men har gjort tidigare)
ha en bil (1p, kombi + 1p): ja
hund (1p): nej
lån (1p): ja, CSN
gemensam ekonomi (1p): nej, men ett gemensamt "huskonto"
pensionsspara (1p): ja, sedan ett par år tillbaka
storhandla (1p): jajomen
ica-kundkort (1p): japp
använda rabattkuponger (2p): det händer
äga hushållsassistent (1p): ja, en julklapp från mormor - måånga år sedan
äga diskmaskin (1p): nej, vill ingen ha heller!
dubbelsäng (2p): ja
ha julgran på julen (2p): njae
gråa hår (1p): nej, eller jag vet inte men tror inte det
celluliter (1p): ja
prenumerera på morgontidning (1p): nej
lösa sudoko (1p): nej
välja att inte svara i telefon (2p): ja
putsa fönster (1p): ja
svampplockning (2p): nej
långfärdsskridskor (1p): nej
parmiddag (1p): ja
vinprovning (1p): nej
danskurs (1p): nej
partaja till gamla 70-talshits (1p): ja
dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p): nej
däcka före 23.00 dagligen (1p): nej
föredra soffan hemma före krogen/puben med bästa kompisarna (1p): ja, ofta
spela bingolotto (1p): nej
tycka att ernst kirchberger är en riktig pudding (1p): njae
ha höftproblem (1p): nej
köa till allsång på skansen kl 7 på morgonen (2p): nej
bli förundrad över "ungdomen idag" (2p): ja

Summa: 22 p

0-15 p - inte vuxen.
16-25 p - Ganska lagomt.
över 25 p - Allt för vuxen

Känner mig helt nöjd, hade inte velat vara någon av de andra alternativen *s*

Saffranspannacotta med pepparkakssmul

Detta låter så gott. Någon som testat? Pannacotta är ju så gott som det är, undrar just hur denna julvariant är....





En fantastiskt god Italiensk gräddpudding som blir lite smalare med en lättare grädde

1 vaniljstång
5 dl Mellangrädde
2 kuvert saffran

1/2 dl strösocker

2 gelatinblad

1 dl pepparkakor, krossade

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmul

Hur kan man göra en sån miss?

Välkommen till en ny måndag. Det jobbigaste med att vardagen börjat om är de tidiga mornarna, att jobbet, rutiner och andra ”måsten” kallar är faktiskt inte så illa.

Idag tänkte jag sluta redan 15 pga den där ”hemlisen” som jag tidigare nämnde. Det ska bli så roligt! Bilder från händelsen lär säkert komma senare.

I morgon tänkte jag nog vara ledig eftersom jag hunnit boka in lite annat onsdag som är min normalt sett lediga dag. På kvällen är det dags för julkonsert, då ska vi förhoppningsvis fylla på de ekande tomma julkänslerervoarerna. Det blir nämligen skönsång och örongodis av Chorisma, Brolle och Sara Löfgren. En av höjdpunkterna är när Brolle tar i och sjunger ”O Helga Natt”, då är det som att taket på Hildursborg lyfter. Underbart!

I går plöjde vi två filmer: ”The Lake House” och ”She’s The Man”, den sistnämnda var en ganska ordinär amerikansk komedi med stereotypa karaktärer: ”sportkillen”, ”nörden”, ”drömtjejen” osv. Jag gillade ”The Lake House” bäst av de två även om ingen av dem var någon höjdare.

Jag passar på att skicka en varm lyckönskning till min morbror som läggs in för operation idag. Han har plågats hela helgen med en blå, uppsvälld och isande kall fot. Han säger sig idag förstå de som amputerar sig själva. Saken är den att en del av en blodpropp släppt och hindrar blodförsörjningen till foten. Första läkaren hävdade att det hela handlade om en inflammation och rekommenderade att han smorde in foten med Orudissalva. Naturligtvis hjälpte detta föga och när han sökte annan läkare fick han den korrekta diagnosen i handen. Vilken amatör som helst borde väl veta att en inflammerad fot är röd och varm, inte blå och kall! Jag hoppas verkligen att det inte är försent nu och att han får behålla sin fot....

Nu måste jag återgå till plikterna.

söndag, december 10, 2006

Julfest men var är julkänslan?

En trevlig julfest, som tidigare år och vilken bra show. Vilket duktigt gäng som körde "Saturday Night Fever". Jag kan inte låta bli att imponeras av deras kondition och fysik. Härlig musik och bra drag! Tyvärr tenderar festen att klinga ut när dansbandet drar igång. Några själar dansar men många drar iväg till hotellrummen för att inmundiga mer drycker. Jag och Daniel satt och pratade med några av hans arbetskamrater innan vi gav upp runt 00:30. I år hade vi ju faktiskt turen att få en bungalow och slapp bo i de där miniatyrrummen som finns på Pite havsbad, Jag hade önskat att upplägget var lite annorlunda framåt småtimmarna så att folk höll sig kvar i lokalen och höll ångan uppe. Bussen hem gick klockan 10 och vi var hemma drygt en timme senare. Jag kan tala om att det inte var någon höjdare att slaska och plaska sig hem från badis (där bussen stannade). Jag vill ha riktig vinter NUUUUUU!

Nu ska jag återgå till matlagningen. Idag blir det vitlöksmarinerad oxfilé, hasselbackspotatis och svampstuvning med färska champinjoner och kantareller. Längtar så efter nåt avsnitt av "Skenet Bedrar" - den serien är så otroligt rolig! fast först är det dags för en dusch...

See ya' later!

torsdag, december 07, 2006

Off I go!

Godnatt världen!

Nu ska jag lägga mig. I morgon förmiddag åker vi till Pite Havsbad för julfest senare på kvällen.

Vi ses igen på lördag!


Hilarious!

Han är underbar!

Kolla in Pablo Francisco!


Skulle du tända på en latexpingvin?

Ibland kan jag förundras över folks fetisher. Varför just en pingvin? *S*


Hyacinter



Jag måste köpa mig några hyacinter snart. Denna julblomma sprider den ljuvligaste och juligaste doft jag känner till (nästan i alla fall). Ett måste för julstämningen tycker jag. Att man sedan får nysa lite, det får man ta....

Nu ska jag lägga mig i soffan och vila en stund, den där "urladdningen" stal en del energi av mig men det känns fasligt skönt att det kommit till min vetskap. Det beteende som visat sig hos personen i fråga är helt oacceptabelt och nu vet jag hur det ligger till där och hur jag ska agera i fortsättningen.

Dagens middag så? Fortfarande inte bestämt men det finns en del alternativ i huvudet i alla fall. Vi får se vad det blir på spisen i slutändan.

Förresten - snön ligger kvar ännu. Jippiiii!

Tålamod?

Hur kommer det sig att när tålamodsreserven är på noll då utsätts man för extra belasting?

Lugn och fiiiiin *intala*

Terroristhot

En sån pinsam histora!

Semiskvaller

Här kommer lite semiskvaller: på måndag händer det grejer!

...säger inget mer ännu *fniss*

En "tagg" i ögat

Så irriterande. Jag har en avbruten ögonfrans som insisterar på att peta mig rakt in i ögat varje morgon då jag målat ögonfransarna. Detta irriterar en del, i synnerhet då jag bär linser. Hur blir jag av med eländet? Det känns ju inte så lockande att rycka en ögonfrans med pincett...

onsdag, december 06, 2006

*muttra*

Svinhugg går igen - om inte annat så med voodoo!

Äntligen snö!

Må den nu stanna! Det är så vackert, det blå kvällsljuset och den vita snön. Ljusare och mer "lättlevt". Våt asfalt som slukar det lilla ljus som erbjuds är ingen höjdare.

Snälla snön, stay with us please!

Dollar

Dollar för 10 000 kr är beställda och levererade, kursen låg på 7,0045 när vi köpte och nu hoppas vi att den inte sjunker så hemskt mycket mer. I dagsläget ligger den på 6,917 hos Forex. Stopp säger vi nu!

Onsdag är en bra dag

Åh, jag har sovit så underbart gott i natt. Det måste bero på att det var 4 grader i sovrummet när jag lade mig *s* Jag tror dock inte på den temperaturen då termometern står på fönsterbrädan, alldeles intill det öppna fönstret.

Onsdag, så skönt! Idag vänder arbetsveckan mot den bättre halvan. Min arbetsgivare brukar ge oss en halvdag till julklappsinköp, så även detta år. Jag kommer nog att ta ut denna halvdag i morgon när jag gjort 4 timmar. Fredag är min lediga dag denna vecka, på förmiddagen bär det av till Piteå. Först lunch på hotellet sedan ska sambon på skyddsdag med sin arbetsgivare och under tiden åker jag och svärmor in till stan för lite (fönster)shopping. Åter till havsbadet efter detta för öl, smörgås och tal av chefen och senare på kvällen blir det middag, show och dans. På lördag skulle jag bara vilja dega, bara vara, inte ha några planer alls. Vi får se hur det går med det.

Jag har lovat yngsta syrran att vi ska ut på stan och kika på klappar i eftermiddag men regnvädret gör ju inte att man lockas ut precis. Fortsätter det att strila så kommer jag nog att föreslå att vi skjuter på det hela.

OBS: jag får förresten inte glömma att bättra på hårfärgen i morrn så att man är representabel på fredagens julfest.

tisdag, december 05, 2006

Jag vill ha ett kylskåpssovrum

Det är för tragiskt. Regn, plusgrader och halkbana. Vad är det för vinter? Ge mig lite snö och ljus nu. Solsken och gnistrande snö, tack! Detta var ju inte alls upplyftande att läsa. Inte detta heller!

Tisdag idag, blåmåndagen är förbi. Daniel blev tvungen att jobba över i går och kom hem först framåt nattkröken, håller tummarna att han slipper detta i kväll. Jag har sovit dåligt i natt, det har varit för varmt i sovrummet (tycker jag, inte min sambo *s*). Jag vill helst att det ska vara ordentligt svalt i sovrummet så att man får gosa ner sig under duntäcke och filtar. Mysigt! Sen kan jag ju erkänna att det är mindre angenämt att kliva upp på morgonen när golvet är iskallt - men det får man ta (tycker jag, igen *s*) Jag vädrar ju ständigt i sovrummet och det är inte ovanligt att temperaturen ligger på 8-9 grader där inne när det är dags att lägga sig. Häääärligt!

måndag, december 04, 2006

Attan!

Det tycks tyvärr inte bli någon heltid för mig. Jag som verkligen ville. Det hade verkligen suttit bra nu med tanke på våra höstplaner.

söndag, december 03, 2006

Goda gärningar

Vill du göra några goda gärningar utan större ansträngning (och helt utan kostnad) så kan du göra det här:

Jag är allt bra priviligerad

Ibland känner man sig mer priviligerad än andra gånger. I och för sig känner jag ofta så och är glad över det. Jag har såna fantastiska vänner och en helt ljuvlig varelse till sambo.

I går hade vi en trevlig kväll med/hos Tove & Jonas, efter detta anslöt jag till Pernilla och gänget hos henne för att följa med dem ut. Det blev en alldeles lagom kväll för mig, lagom att dricka, inga skandaler, ingen ilska över ignoranta bartenders, inget dratta-på-rumpan-i-halkan på väg hem. Bara hellyckat. Lite spännande intriger blev det ju förstås och det från lite oväntat håll men sådant lyser ju bara upp *s* jag har inte ens mått dåligt idag, bara lite seg men det är ju tillåtet.

Jag håller som bäst på med söndagsmiddagen, det blir det som var planerat för fredagen idag istället. Helstekt, inbakad fläskfilé med vitlöksost , potatiskroketter och pepparsås. Hungrig är bara förnamnet...

Daniel är iväg och köper lite söndags"snarra", i kväll är det "Beck" som får stå för nöjet i TV-soffan.

Förresten, har jag inte lovordat flingsaltet förr så gör jag det nu! Oumbärligt och så gott!

lördag, december 02, 2006

Tomtar och klappar

Julklapparna till syrrans kids är härmed fixade. Skönt! De fina tomtarna som Tove gjort sitter i en av fåtöljerna och vaktar oss.


"Glöggpremiärade" i går, mumma! Blir nog lite idag också innan vi ska iväg till Tove och Jonas. Försöker "pilla fram" lite julkänsla. Det är ju inte längre som när man va

fredag, december 01, 2006

Så var det slut...



Eller så börjar det bara...



Hursomhelst, du var bäst Markus - och du tog hem hela baletten!
GRATTIS!

Bloggparty

Jag befinner mig på bloggpartyt när jag inte ägnar Markus uppmärksamhet i afton *s*

Kvällens drink



Nu..."Idol"

Yihaa!

Framför även här en STOR gratulation till P som fyller 30 år idag. Hipp, hipp hurra på din stora da'!

Hoppas vi kan ses snart! *kramar*

Finally Friday!

Ljuvliga, underbara, fantastiska fredag! En hel helg väntar med lugn och ro, god mat, umgänge med vänner. Jag ska bara vara och njuta.

Längtar efter god middag och en skön Idol-final-kväll i soffan.

Juldagsfunderingar

Juldagen är den dag då vi i det "gamla gänget" brukar återses och uppdatera oss i varandras liv. Jag fick ett SMS av Susanne i veckan och detta verkar vara planen även i år men nu krockar det med lite annat också. En arbetskompis har frågat om vi är sugna på att hänga med ut på Western Farm och vi har väl mer eller mindre bestämt oss för det (bara vi får tag på förköpsbiljetter), den förfrågan kom före den från Susanne. Jag hoppas dock att vi hinner förbi och träffa folket en stund. Saknar dem. Framförallt Gunilla och Cecilia som jag träffar så ofantligt sällan numera. Gunilla (min barndomsbästis) är numera bosatt i Lund/Stockholm och Cecilia huserar numera i Göteborg. Jag skulle gärna vilja träffa Erica också men jag är osäker på om hon kommer "hem" nåt i jul. Hon gifte sig förresten i September, bröllopsfotot var publicerat i gårdagens NSD.

Livet förändras, människor kommer och går. Det lustiga (och underbara) är att när vi väl ses så känns det precis som förr.

Jag är lite sugen på att åka ner och hälsa på dem också, jag får se hur möjligheterna till detta ser ut framåt vårkanten.