onsdag, oktober 31, 2007

På väg till Alvik


Soluppgång. Har sovit nåt fantastiskt bra i natt. Jag antar att det är kombinationen av öppet fönster, tidigt sänggående och ett riktigt mörkt sovrum (tack vare vår nya rullgardin). I dag är det lite kyligare. Frosten ligger på gräset.och luften känns krispig. Vi är nu på väg mot Alvik för en utbildning på Liko. Återkommer sen...

tisdag, oktober 30, 2007

Som hand i handske


Den fina lilla uppsättningen som Tove med familj kom med i kväll passar som hand i handske med Rambo och Romeo (dvs soffan och soffbordet). Våra gäster har just åkt hem. Det är alltid lika trevligt att träffa dessa underbara människor! Nu ska vi inta soffan och kolla lite tv. Eller kanske jag lägger mig och läser lite och njuter av livet. Glad och varm i själen till tusen...

Heaven's on fire


Så här vacker är himlen i Boden just nu. Ja...jag är såld på vackra himlar!

Det är kul med satsningar...

...och upplyftande att det finns de som tror på Boden trots militära nedrustningar, nedläggningen av sjukhuset och flytten av institutionen för hälsovetenskap. Dollarstore bygger för fullt, Lidl är på gång, Multiarenan är under uppbyggnad, en galleria i centrala stan ligger på planeringsbordet och nu ser det ut att bli ett magiskt slott i stan också. Joe Labero planerar nämligen att bygga sitt Labero Magic Castle inom de närmsta åren om allt går enligt planerna. Satsningar på stan värmer ett Bodenhjärta...♥

Kan inte klockan bli 16 snart?

Så är dagen här, dagen som jag smågruvat mig för. Idag ska jag och en kollega hålla i ett grupptillfälle och jag ogillar verkligen att ha "all eyes on me" - att dessutom stå i en utlärningssituation gör det hela än värre, jag vill verkligen inte vara en sån där overhead-läsare så det gäller att ha mycket i huvudet. Jag antar att känslan mest beror på min ovana att leda en grupp och att det är träning som krävs för att känna sig avslappnad i situationen och för att träna måste man ju kasta sig in i situationen. Men att säga att jag längtar vore ju en överdrift...

I går rodde vi ytterligare ett par projekt i land. Gardinfästen och stänger är bytta. De flesta gardinerna är på plats, likaså rullgardinen i sovrummet. Jacuzzin har fått sin rörrengöring så nu är den redo att användas. Daniel bar in sina högtalare från garaget. Så i korthet är det nu de beställda möblerna som fattas, sängarna (som kommer i veckan), lite tavlor på väggarna uppe, lite (nya) lampor (tak-, golv- och väggmodeller) och så tapetseringen i matrummet såklart. Utöver detta är det ju lite småplock att ordna, till exempel lite mattor. Jag är inte så överförtjust i mattor men på vissa ställen känns det som att det behövs.

Nu ska jag ladda vidare för eftermiddagens grupptillfälle. Jag längtar redan efter att arbetsdagen ska vara slut, dels för att det betyder att "pirret i magen" är över (för denna gång)men även för att jag får gå hem och pyssla vidare. Sedan har vi ju pratat om att Tove med familj ska kika förbi ikväll också ...:)

måndag, oktober 29, 2007

Små, små källor till glädje...


...vi får ny asfalt i kvarteret:-D

Effektiv helg

Telia fortsätter att strula med vårt modem. Tidigare i veckan fick jag höra att de haft slut modem och att de därför var försenade med leveransen av dem men att det nu var på väg. Då inget kommit tills på fredagen ringde jag igen. Första beskedet var att modemet skulle ligga på Ica Kvantum, jag fick ett kollinummer för att hämta paketet. När jag kommer det säger de att paketet hämtats redan hade hämtats, alltså var det ju bredbandstelefonipaketet eftersom vi hämtade det i söndags. Jag ringde Telia igen då vi var på väg till Luleå, de säger då att modemet ska ha funnits i samma paket som routern, likaså vår andra USB-adapter. Väl hemma dubbelkollar jag detta igen. Naturligtvis finns inget sådant. De måste ha missat det. Jag ringer dem igen, de suckar lite men lovar att skicka oss ett nytt modem och en ny USB-adapter. Jag hoppas verkligen att det funkar denna gång. Vi börjar bli lite otåliga nu!

I helgen har vi hunnit med en hel del. Dels var vi ju till Luleå i fredags där vi bl.a köpte ett soffbord på WIKA-möbler, väl hemma igen tog vi en bastu med tillhörande låååång dusch. Mycket skönt! Lördag förmiddag kikade svägerskan med make förbi som hastigast eftersom de var i stan, sedan begav vi oss ut för att kolla om våra tapeter kommit. De skulle ringa från Colorama men så hade inte skett. Och visst fanns tapeterna där så vi fick med oss dem hem. Sedan lyckades äntligen hitta en TV-bänk, en sideboard och en väggvitrin - såklart på Bodens möbelaffär så nu är de beställda. Vi kollade Mio också men icket! Längtar som tusan efter att få tömma de sista kartongerna och det förutsätter ju de där möblerna. Vi hann med att handla lite också innan vi begav oss hemåt, Daniel packade inför festen i Bredåker sedan begav vi oss dit. På vägen hem stannade jag till hos mina föräldrar som naturligtvis inte var hemma så jag åkte till min morbror istället där de också var. Lite socialiserande med dem sedan en tur till Agneta för att umgås med henne. Därifrån hem, fick sedan besök av Maria och Bettan. Jag och förstnämnda tog oss sedan en utekväll i Luleå på Bishop Arms och Olivers, den började lite avslaget men vi fick upp ångan med tiden och det hela blev en riktigt lyckad afton. I går kom Daniels pappa förbi för att hjälpa oss lite, bl.a ordnade han till några eluttag i garaget och ett hål i en bänksskiva så att vi fått koppla i micron. Eftermiddagen gick i stillhetens tecken, lite god mat i form av oxfilé, pepparsås, ugnspotatis och en bönsallad. Lite senare en Adam Sandler-film: "Reign over me". Riktigt bra och en helt annan rollfigur än man är van att se Sandler spela. Kusligt lik en ung Bob Dylan var han också. Filmen rekommenderas varmt. Se den!

Dagen idag då? Till lunch ska jag ta inläsningstid resten av dagen, jag och en kollega ska ju hålla i ett par partier i en patientgrupp och jag måste verkligen läsa på vissa delar. Jag vill inte känna mig helt borttappad och bara läsa det som står på overheadbilden rakt av. Första grupptillfället är i morgon så det börjar vara dags att repetera det där. Jag kommer att gå hem och göra det, det är hopplöst att göra det här på jobbet då jag dels delar rum och sedan allt som oftast har arbetskamrater/patienter som knackar på dörren.

Förresten..i veckan får vi vår nya säng! Jiiihaaa! Det ska bli skönt att slippa åla sig upp från 20-25 cm resårmadrass på golvet om morgnarna. De var redo för leverans redan i morgon men då var man tvungen att kunna ta emot dem närhelst mellan 12-21 och jag kan inte gå från jobbet i morgon eftermiddag då vi håller gruppen. Därför blir det torsdag istället, ska försöka hålla dagen lite öppen så att jag kan ta emot möblerna om de skulle komma under eftermiddagen.

Nu lite kaffe och en smörgås, magen kurrar!

fredag, oktober 26, 2007

Ändrade planer

Det blev inte som planerat i afton. Jag sitter och väntar på att Daniel ska hämta mig på jobbet sedan drar vi som hastigast till huset för att mäta några tavlor sedan vidare till Luleå redan i kväll. Det blir lite för stressigt att ta det i morgon med tanke på Daniels fest. Vi kör bara Mio här hemma i morrn och på så vis får vi ju lite sovmorgon också. Det ska bli så skönt att slippa stressa upp för nåt en morgon. I Luleå väntar åtminstone WIKA möbler, Gallerix och storheden. Vi tänkte "bunkra upp" med några flaskor vin (Daniel har ju monterat ihop vinstället nu), det är kul att ha lite olika sorter hemma för mysiga kvällar och spontanitet. Middagen får bli ute nånstans ikväll. Tack för middagstipsen ändå, Daniel och Tove. Sistnämndas fläskfilégryta måste absolut testas nån gång. Den lät supergod.

Jag ringde Telia angående vårt modem, det börjar ju bli rätt angeläget att få igång internet nu. Räkningarna har börjat trilla in och de ska ju betalas. Tydligen ligger vårt paket på Ica Kvantum redan så jag antar att det blivit nåt strul med vår avi pga eftersändningen. Jag fick i alla fall ett kollinummer som jag ska kunna hämta ut paketet på i kombination med legitimation, jag hoppas innerligt att det inte blir nåt problem med tanke på efternamnsbytet bara. Jag har ju inte något nytt körkort ännu och paketet är ju adresserat till mitt nya namn.

Nu ska jag stänga ner och avsluta här. Ha en alldeles fantastisk helg om vi inte hörs förrän på måndag. Får vi igång nätet under helgen så lär jag väl återkomma ganska snart *s*

Hurra, hurra vad vi är bra!

Det blev ett andrapris för min arbetsplats i "Företagets Häst", inte illa med tanke på hur många som faktiskt var med från början. I går deltog de 12 finalisterna och där placerade vi oss som sagt 2:a. Vinsten ger oss 5000:- i travrestaurangen, sedan tillkommer ju de närmare 3000 :- som V5:an gav. Nu är vi ju 32 stycken som ska dela på detta men det ger oss nästan 250:- var i restaurangen. En trevlig kväll ute med andra ord, eller ett bidrag till en sådan i alla fall. Kul! Suget att gå på tjejkvällen nästa fredag väcktes också: 199:- för välkomstdrink, medelhavsbuffé, ett glas vin/öl, en del i ett V5-system samt deltagande i utlottning av priser från sponsorer. Ett riktigt bra pris tycker jag. Sedan är det ju så skoj att ila iväg och spela på nån häst i nåt lopp då och då. Riktigt spännande till och med.

Några timmars jobb jobb sedan är det helg. Skönt! Idag måste jag ila hem en sväng vid lunchtid för att Piteåortens föräkringsbolag ska komma förbi och besiktiga våtutrymmena för vår försäkring. Vad fredagen sedan inrymmer vet jag inte men jag är sugen på en hemmamyskväll. Agneta frågade om jag ville komma förbi till henne en sväng vilket i och för sig låter trevligt men jag/vi skulle verkligen behöva en hemmakväll på tu man hand. Nåt gott att äta, lite bubbel och kanske en bastu? I morgon tidigt på förmiddagen blir det ju en resa till Luleå för lite mer shopping till huset.

Daniel, jag vet ju att du läser här. Nåt förslag till middag i kväll? I need some inspiration! :-)

torsdag, oktober 25, 2007

Vilka svärföräldrar!

Små, små ting faller på plats varje dag. Vi hann med några små projekt efter paltmiddagen hos mamms och papps i går. En del av dem syns på bilderna nedan:

Sladdarna till TV:n är numera inte lika spridda för vinden. Det är betydligt snyggare att ha dem samlade än utspridda framför kaminen.

Gardinerna är på plats i gillestugan så nu är det fritt att dra för om man vill...


Barbordet är på plats, likaså vårt tavelfynd som dök upp i lägenheten. Det är en signerad akvarell som mormor fick en gång i tiden, den har vi ramat in och vi tycker att den blev riktigt fin.

En liten hyllning till mina fantastiska svärföräldrar är på sin plats.
I går medan vi var på jobbet var de och hjälpte oss med gräsklippning och lövräfsning. Vilken enorm hjälp! Vi hade inte en tanke på att hinna få tomten fixad i höst eftersom prioriteringen ligger på att få insidan av huset klart. Som om detta inte var nog så hjälpte de oss även med att få upp barbordet. Urgulligt må jag säga!
Nu är gillestugan i princip klar, det som återstår är att få upp takbelysningen (som kräver sin slagborr *s*), att hänga lite tavlor och införskaffa en matta nedanför trappen.
Uppe har vi däremot lite mer kvar.

På lördag tänkte vi ta ytterligare en tur till Mio här i stan för att se om vi kan få tag på en TV-bänk och en sideboard + vitrinskåp (jag vill så gääärna hitta nåt vi gillar så att jag får tömma de där sista kartongerna med glas), sedan tänkte vi ila iväg till Luleå en sväng innan Daniel ska iväg på avslutningsfesten med fotbolsllaget. Då ska vi införskaffa det där soffbordet på WIKA (hoppas att de har det hemma!). Sängarna från IKEA ska ju dyka upp i slutet av oktober de med så det borde inte dröja alltför länge innan det börjar kännas ännu lite bättre...Tapeterna bör komma idag så så snart Stickan har tid får vi förhoppningsvis upp dem så att vi kan få ut matbordet från köket och börja iordningsställa matplatsen. Just nu är köket inte speciellt roligt att vistas i (se nedan):

Från det ena till det fjärde:
(Peppar, peppar...) Det verkar som att syrran stalker fattat vinken efter vår "vallning" av henne pås tan i lördags. Han har inte besvärat henne nåt mer i veckan. Mamma trodde dock att hon såg honom gå på andra sidan vägen då Jeanette gick hem i går men han kontaktade henne aldrig. Vi får hoppas att den där historian nått sitt slut nu.

onsdag, oktober 24, 2007

Lunchtajm, baby!

Mätt och glad. Lunchen hämtades från Norrigården idag; pasta, kycklingfilé och currysås + en massa sallad från deras underbara salladsbord. Tyvärr saknades sojabönorna idag, jag älskar de små rackarna. Tog min kaffekopp med mig till rummet efter lunchen, det började pratas nog så mycket USA-resor där *s*. Fy bubblan, jag vill ju också åka :) En arbetskompis ska åka till New York med sin man i april, först ett par dagar i staden sen ska de hämta ut en bil och resa runt i två veckor. Jag skulle ljuga om jag sade att jag inte var avundsjuk.

Pratade just med Daniel som är på halkmatte-jakt i Älvsbyn på sin lunch, vi får nog kolla upp saken på VVS-butikerna här i stan också. Luleå hade inget roligt alls att erbjuda när det gällde den saken. Vi vill ha en snygg halkmatta på metervara för att säkerställa lite i bastun och utanför den när den används.

Nu ska jag pysa ut och ge min sista lunchstund till att köpa två bruna panellängder. Jag skulle verkligen vilja hitta två 90 cm breda bruna fransdraperier också. Vi fick nämligen lite sovrumsinspiration i går och fransdraperier ingår i planen. Hittills har jag inte hittat vad jag söker, vart jag än letat har jag bara hittat svarta, vita och alla möjliga pastellfärger. Jag vill ju ha bruna...bruna ska de' va'!

Jag avslutar med en liten historia som just trillade ner i min mailbox:

Jag gick efter gatan när jag blev tilltalad av en väldigt smutsigskabbig, hemlös kvinna som tiggde om pengar till mat. Jag öppnade börsen och tog ut hundra kronor och frågade:
-Om du får denna peng, kommer du att använda dom till vin i stället för mat?
-Nej, jag har slutat dricka för flera år sedan, svarade kvinnan.
-Kommer du att använda dom till shopping i stället för mat? frågade jag.
-Nej, jag vill inte använda min tid till shopping. All min tid går till att försöka hålla mig vid liv, svarade kvinnan.
-Kommer du att använda dom för att gå till en frisör i stället för mat? Frågade jag - Är du inte klok, jag har inte varit hos frissan på 20 år, svarade kvinnan.
-Ok, sade jag. Du får inte pengarna, jag vill att du istället följer med mig och min man ut på middag i kväll.
Den hemlösa kvinnan svarade chockad:
-Tror du inte att din man vill bli arg om jaggör det? Jag vet att jag är smutsig och luktar förmodligen ganska illa.
Då svarade jag:
-Det är helt ok, det är viktigt för honom att se hur en kvinna ser ut när hon slutat med shopping, frisör och vin!

Ge mig tid - ledig tid!

Läser om bränderna i Kalifornien i nätupplagan av Aftonbladet. Fyyy, så sorgligt. Denna sagolikt vackra sträcka brinner som fnöske. De ståtliga husen och den vackra naturen utsätts för en enorm prövning. Det hela känns så surrealistiskt, nyss körde vi bil i området och nu råder det katastrofläge i regionen. Då var allt frid och fröjd, nu växer paniken...

Det är sanslöst hur eftermiddagarna och kvällarna rusar förbi just nu. Tiden räcker inte till. Vi har tusen och en projekt och allt tar sin lilla tid. Tänk om man hade fler heldagar per vecka att ägna sig åt huset. I går ägnade vi eftermiddagen åt lite shopping i Luleå. Vi hittade ett potentiellt soffbord på WIKA-möbler. Utöver det blev det mest småplock som lister att gömma sladdar bakom, rullgardin, sopkorg, gardiner till gillestugan, touchlampor till klädkammaren, ett vinställ m.m. Vi hann med totalt 17 butiker under de få timmar vi var i Luleå. Vi är flinka i vår jakt på det vi söker *s*

I eftermiddag blir det först middag hos mamms och papps (det bjuds på risgrynspalt *mums*) och sedan blir det hem för att fortsätta. Jag fick en del nya frottégrejer från Ellos i går också som måste tvättas upp, så ett par maskiner vore det bra att hinna med. Sen tänkte jag försöka hinna köpa två bruna panellängder idag för att kunna göra gardinerna i gillestugan klara. Vi hoppas ju på att modemet från Telia dyker upp också, så att vi kan få igång internet. I morgon eftermiddag/kväll blir det tyvärr inte mycket gjort på hemmaplan då det är dags för finalen i "Företagets häst" på travet. Vi gick ju vidare i våras och hoppas ju på storslam såklart!

Förresten, vad gör man åt blommor som luktar sopor? Jag har inte hjärta att slänga den fortfarande vackra höstbuketten vi fick av mamma och pappa i fredags men den förpestar verkligen vårt kök. Jag har tagit bort påsen omkring den som fungerade som vas och sköljt av stjälkarna ordentligt innan jag satte buketten i en vas med vatten men det hjälpte föga. Det har snarare blivit värre nu när de inte är inkapslade i "pås-vasen". Jag tror att det är prydnaskålsblomman som är den stora boven i dramat...

Slutligen måste jag lägga upp en bild jag tog i morse, tyvärr förloras en hel del känsla i bilden. Det hela såg bra mycket läckrare ut i verkligheten. Molnen hade bildat ett mellanting mellan trappa och ramp som ledde rakt upp till himlen...

tisdag, oktober 23, 2007

Var är lågan?

Varje dag något nytt. I går monterade Daniel ihop den sista stolen och jag fick igång min dator, inget internet ännu däremot eftersom modemet från Telia inte kommit ännu. Det har trillat in paket efter paket från dem men inget modem ännu: bekräftelsebrev och installationsskiva, router, USB-adapter och boxen till bredbandstelefonin har i alla fall kommit. Modemen hade visst varit slut men var tydligen på väg nu, likaså ännu en USB-adapter eftersom vi har varsin dator och vill kunna köra dem samtidigt. Vi är ju båda enorma internetfans, även om det för min del tappat lite glans. I alla fall communitybiten. Jag är lite less just nu och har varit det en tid. Vart tog den lågan vägen? Jag som brukade tycka att det var så kul att knyta nya kontakter, föra långa och intressanta samtal och ha vassa diskussioner *s* Jag får väl tro och hoppas att det handlar om att fokus legat så starkt på annat en längre tid, det har varit resa, giftermål, hurköp och flytt. Stora förändringar i livet. Om än roliga förändringar så har de tagit (och tar) ofantligt mycket energi. Jag kommer nog tillbaka, hoppas bara att det inte är som med teckningen - ett brinnande intresse som bara dör...

Idag tänkte jag flexa ut vid 15, jag och Daniel ska åka till Luleå en sväng för att kika på lite möbler. Vi är ju fortfarande på jakt efter en sideboard/skänk + ett väggvitrinskåp, ett soffbord och en TV-bänk. Utöver detta är det ju en massa småtjafs vi behöver; gardiner till gillestugan (det är inte så kul när det är mörkt och man inte vet om nån ligger och spejar på en där ute *s*), en rullgardin till sovrummet och en bra (anti)halkmatta till bastu och duschutrymme m.m...

Nu är det dags för morgonlatten och en smörgås sedan är jag redo för ett par hembesök.

måndag, oktober 22, 2007

Internet

Daniel plockade förresten ihop sin dator under helgen så det dröjer nog inte så länge innan han ger sig på att få igång internet också. Jag funderar på att plocka ihop min idag om tid ges. Det ska väl strula lite innan vi fått Telias trådlösa internet att fungera, det brukar det ju göra med nya saker som ska installeras - men det ska bli så skönt när det är igång och vi har internet hemma igen...

Premiär på premiär

En bra helg har passerat. I fredags kom mamma, pappa och Jeanette på besök för att uppvakta oss och kolla in huset. Vi fick premiäranvända den nya matgruppen. Det blir premiär på premiär hemma hos oss nu. Blommor och en fin present fick vi också. När de sedan åkte iväg för att hämta de saker de skulle ta från lägenheten dröjde det inte länge innan Pernilla, Ronny och lille Robin kikade förbi. De hade med sig en jättefin korg med godsaker i form av ostar, bubbelvin, rött vin, oliver, praliner, kex och frukt. Vi hade tänkt njuta av den på fredagkvällen men projekten avlöste varandra och 22:30 var jag helt knäckt så det blev sängen istället.

Lördagen blev rätt intensiv, vi började med en tur till Colorama där vi köpte spackel, lim och lite andra attiraljer samt hittade ett par fina tapeter som vi beställt. Istället för en mörk fondvägg och ljusare tapeter på de andra väggarna blir det precis tvärtom. Fonden blir en ljus tapet med bruna blommor och resterande en brun tapet. Jag tror att det kommer att bli superfint i kombination med vår nya matgrupp. På torsdag ska de komma så då blir vi nog angelägna om att få upp dem. Vi passade även på att köpa rengöringsmedel till jacuzzin så att vi kan köra en genomgång av rören innan vi använder den första gången.

Till lunch dök Jillan upp och vi inledde vår lägenhetsstädning, det hela gick galant. Det hela tog 7 timmar men då han vi ut i 1,5 timme för att äta middag och se om vi skulle få syn på syrrans förföljare. Mannen i fråga dök upp då vi var på väg hemåt igen men tyvärr så signalerade syrran nog så öppet åt oss så hann fick syn på oss. Jag tror säkert att han vände sig om 20 gånger och tittade på oss när han drog iväg upp mot stan. Hade hans intentioner varit så goda så förstår jag inte varför han känner att han måste fly. Vi cirkulerade ett tag ute på stan i regnet men han dök inte upp nåt mer, förhoppningsvis skrämde detta honom tillräckligt...Jag ska i alla fall göra ett nytt försök att hålla koll på syrran när hon slutar jobbet idag för att se om han är där och passar på henne på nytt. Att förfölja någon så att det väcker obehag är inte ok! Och detta har jag tänkt tala om för honom, likaså att polisen är kontaktad...

Resten av lördagen myste vi bara på, vi körde ännu en premiär. Denna gång av bastun. Jag tror att vi landade på 3 timmars bastubadande med några pauser för att fylla på dryck och duscha av oss. Mycket skönt. Dessutom är en vedeldad bastu en helt annan sak än ett elaggregat. Bara åsynen av elden som brinner bakom glasluckan är ju själavårdande. Syrrans man drog iväg på klassfest, Daniel fixade hemma, barnen såg på film och jag och syrran tog en krogsväng - som vi, med facit i hand hade klarat oss lika bra utan. Det var väl helt ok, vi dansade lite men drog hem innan de stängde.

I går gjorde jag inte många knyck. Agneta hälsade på en sväng, sen fixade jag till lite mdidag som vi avnjöt framför en film av det lättsammare slaget. Vi hade planerat att äta ost och kex och se på "Hostel 2" men det får bli ikväll istället. Jag tog mig en middagsvila i soffan och Daniel diskade undan istället...

Nu ska jag kasta mig tillbaka till allvaret ett tag.

lördag, oktober 20, 2007

Livet är allt bra skönt


Lägenheten är färdigstädad. Nu inviger vi bastun och har det toppenbra. Det verkar vara uthållighetstävling och Max har siktet inställt på vinst...

Här och nu...


Detta är vad vi roar oss med. Hittills har allt gått galant! Syrran håller som bäst på med toan och jag med köket. Fönstrena är tagna. Resten är ju en baggis;-) Jag och Daniel har till och med hunnit ut och köpa spackel och div. så att Stickan har nåt att roa sig med idag. Tapeter har vi beställt också. De är såå fina. Berättar mer om helgen på måndag.

fredag, oktober 19, 2007

En adrenalinkick?!


Jag läste just detta och blev så illa berörd, jag får rent ut sagt ont i hjärtat. Dessutom blir jag gud förbannad! Hur kommer man på tanken? Hur är man funtad? Hur kan man få en adrenalinkick av att se ett djur plågas? Det blinkar varningslampor i mitt huvud, denna man är farlig....farlig...farlig...

Lämna min syster i fred!

Fredag, åhhh - ljuvliga dag. Helgen kommer inte att gå i vilans tecken men jag behöver i alla fall inte tränga in lönearbete under dagarna också utan kan helt och fullt ägna mig åt de aktiviteter som följer med flytten. Det ska bli så skönt, egentligen borde man ha tagit någon semesterdagi samband med flytten. Som det varit denna vecka, med jobb på dagen och full rulle på kvällen är det underligt att man inte är tröttare än man faktiskt är. I går kom Daniels föräldrar och hälsade på, de ville uppvakta ordentligt till giftermålet och kolla in huset - och vilken present vi fick. Utan att vara för informativ kan jag ju tala om att vi kan köpa en del av de möbler vi tänkt spara till - utan att spara nu.

Efter jobbet ska vi göra ett nytt försök att kolla in tapeter, vi har ju bara hunnit ge den biten korta stunder och bara lyckats fastna för tapeter till hutlösa priser. Jag hoppas att vi kan hitta några till mer humana priser nu samt såna som butiken har på lager. I så fall kan vi ju få tapetseringen ordnad i helgen. Det vore ju nåt. Nu är ju köksbordet fixat, tack för hjälpen svärfar! Och skruvarna till sista stolen är hämtade. Det vore inte dumt att få ordning på matrummet också. I morgon kommer som sagt syrran och hennes familj för en övernattning och ett ordentligt ryck med städ i lägenhet och "fix" i huset men även för lite nöje, såklart. Bara jobb får det ju inte bli. Nej, nej....det ska bli många glada skratt och mycket vin också *s*

Jag och Jillan har en liten plan. Det är ju så att vår yngsta syster råkat ut för en obehaglig typ som förföljer henne på stan. Han säger sig vilja hjälpa henne, kanske pga hennes synskada men hans beteende är inte av den karaktären. Han skrämmer henne och hon tycker att hela situationen är obehaglig. Det började med att han kom in på hennes jobb och bad om hjälp med att hitta någon vara och efter detta har han väntat på henne utanför jobbet då hon slutat, gått efter henne, frågat vart hon ska, vad hon ska göra och vart hon bor. Han har följt efter henne till Step-In, följt henne över gatan och velat ha kramar som tack för det. Detta har nu pågått ett par veckor men vi fick vetskap om det först för två dagar sedan då hon berättade om saken. Jeanette har lämnat en så utförlig beskrivning av mannen som hon kunnat men det mesta handlade om hans kläder och hans dåliga engelska och svenska så det är inte så lätt att veta vem det kan vara, mamma har ringt polisen som har gjort en minnesanteckning om mannen och de har uppmanat henne att gå in och ringa dem nästa gång han passar på henne utanför jobbet. Det hela känns extra olustigt i och med att hon ser så dåligt som hon gör, hon har tillräckligt lite koll på sin omgiving och att då dessutom ha en man som förföljer henne är oacceptabelt!

Jag och Jill kommer ju att behöva en lunchrast på lördag då vi ska städa lägenheten och tänkte då skicka ut syrran före och hålla oss på behörigt avstånd för att se om mannen i fråga dyker upp. Gör han det så ska vi gå fram och ta ett snack med honom (såvida det går och han förstår), han ska få veta att polisen har kontaktats om saken och att han ska sluta upp med att förfölja vår syster eftersom hon tycker att det är obehagligt. Lyckas vi inte träffa på honom så kommer jag att finnas i närheten då hon slutar jobbet på måndag för att se om han är där och söker upp henne igen. Detta måste upphöra!

Min fasa är att hon ska bli rädd för att gå ut. det har redan börjat gå åt det hållet och att hon ska börja ta bakvägar för att undvika honom...Jag blir riktigt förbannad! Lämna min syster i fred!

Back to work!

torsdag, oktober 18, 2007

Inte nog med det...


... jag fick även bevittna en vacker regnbåge över Bodån denna morgon. Så trots duggregn så var promenaden av det trevligare slaget. Naturen bjöd verkligen på skådespel...

På väg till jobbet...


...något senare en vanligt. Möttes av vacker morgonrodnad då jag kom ut.

onsdag, oktober 17, 2007

Finally...


En hel kväll har gått åt till dessa stolar. Fem av sex är nu klara. Den sjätte kan vi inte montera då hela skruvpåsen saknas. Alltid är det nåt. Dessutom kajkade gängningen ur på ena bordsbenet, trots iakttagen försiktighet - så skruven från bordsbenet sitter fast i bordsskivan. Så vad göra annat än att ringa butiken i morgon och berätta om det defekta benet och efterlysa en påse med skruvar. Nåja...det ska inte vara för enkelt. Det har fallit en del svordomar här ikväll men nu har lugnet lagt sig. Nu säger vi godnatt och kryper ner för kvällen.

Har vi spöken i källaren?


När jag nån gång sett på såna här "spökprogram" så har de ju visat fenomen vid namn orber, små saker som svävar omkring i luften. Fotade lite i källaren just och så här såg det ut då. Jag tog ett flertal bilder för att kolla upp saken och prickarna blev färre och färre för att till sist inte alls synas på bilderna. Min gissning: dammkorn. Men lite läckert är det ;-)

Rapport från verkligheten

Pust! I morse var jag trött, jag ställde fram klockan en kvart och masade mig upp först 06:30. Jag var ändå på jobbet före 07:30. Idag tog promenaden hit bara 15 minuter, ändå hann jag stanna till för att kasta några ord med en (kommunanställd) kollega samt hämta pengar för att göra mig skuldfri i kaffekassan. Det är riktigt skönt med en morgonpromenad till jobbet, jag hinner piggna till och bli människa under den tiden. Det är när det är blixthalka som tidigare i veckan och väldans kallt som den stunden blir mindre angenäm. Jag har i alla fall kollat upp lokaltrafiken nu och det går en buss som jag kan ta i vinter om/när det blir smällkallt. Skönt att veta.

Saker och ting fortsätter att gå framåt i huset. Med små steg rör det sig i rätt riktning. I går kikade Agneta och Martina förbi för att kolla i huset och prata bort en stund. Trevligt! Kvällens projekt är att ta itu med monteringen av köksbordet och stolarna. I morgon kommer Daniels föräldrar och hälsar på, de är visst angelägna att få se vår nya kärlek (nu pratar jag om huset såklart :). Fredag är planen att Jill med familj ska komma för att hjälpa oss med urstädning av lägenheten, jag har en flink syster så det kommer att gå som en dans. Tanken är att de ska bo hos oss i huset under helgen, syrrans kille har lovat att hjälpa oss med tapetsering av matrummet så han ska väl börja med underarbetet medan vi är i lägenheten. Daniel pysslar väl på i huset han också och barnen får väl se på film eller roa sig med annat. Lite vin hade vi tänkt förgylla städandet med också - det blir lite roligare så *s*. Det blir nog en bra helg :)

Tack för besöket i morse, Tove. Så himla kul att se dig! Ser fram emot att träffas lite mer ordentligt hrä framöver.

Dags för en kopp kaffe, sedan möte och några hembesök.

Over and out!

måndag, oktober 15, 2007

Godnatthälsning


Så går mysigt sover vi nu och en tid framöver. Vi har kommit några steg närmare ordning och trivsel nu - men än återstår mycket jobb. Fast kul är det.

När suget sätter in...


Ja, vad gör man inte när man är 5,5 år och blir sugen på muffins när mamma jobbar och pappa fixar på gården. Jo, man tar saken i egna händer. Det är precis vad syrrans grabb Max gjorde. Han hade plockat fram ägg, mjöl och det mesta som behövs för att baka muffins, hällt sin smet i muffinsformar och till och med haft in formarna i ugnen (om än en kall sådan). Dessutom hade raringen städat undan det mesta efter sig så pappans värsta föraningar när han såg saken genom köksfönstret stillade sig då han kom in.

...och visst gjorde syrran ett ryck och bakade muffins med grabben när hon kommit hem.

På ostadiga ben till jobbet

Tredje natten i huset och första promenaden därifrån till jobbet - och vad möts man av? Jo, blixthalka. En sån pina att ta sig till jobbet. Jag höll mig på benen om än med nöd och näppe. Trottoarerna och övergångsställende var snorhala, det gick inte att få fäste överhuvudtaget så jag sökte mig till gräs och jord i möjligaste mån. Men hit tog jag mig, på 20 minuter.

Vi fick till lite mer ordning i går så man behöver inte sparka sig fram riktigt så mycket som tidigare men jag kan ändå inte annat än längta tills dess att saker och ting är på plats och man kan få börja bo in sig. Att känna att man har tid och lust att sätta sig och bastun och mysa till det i höstrusket. Vi har ju testat att elda i insatskaminen i alla fall men allra mysigast är det ju när man kan sätte sig i soffan och bara titta på elden och njuta av värmen. Mina kläder är på plats i huset nu och vi har hittat (bad)handdukarna så nu fungerar det ju att duscha där Det är onekligen ett projekt att flytta och jag hoppas verkligen att det inte kommer att ske snart igen. Jag tycker så mycket om huset och är såååå otålig efter att få allt i ordning.

Sen längtar jag efter hemlagad mat. Det har inte blivit mycket av den varan på sistone. Vi har ju inte något bord eller några stolar ihopmonterade ännu. Och kastruller och diverse har vi ju nyss hittat *s* I går när jag packade upp paltkitteln så slog ju naturligtvis paltsuget till men det känns inte riktigt som läge att börja med några såna matprojekt just nu. Mamma.....Jill.....? ;) Snart....nu? Palt!

Idag ringde jag upp Bodens möbelaffär för att be om en monteringsbeskrivning för soffan, det är helt obegripligt hur man ska få ihop den utan. Jag kunde inte annat än brista ut i en skrattattack när Daniel stod där och tittade på alla delar. De hade visst inga monteringsanvisningar men verkade villiga till att komma och bistå oss i eländet. Tack för det! Så har vi tur kanske det sker i eftermiddag/kväll.

Idag får jag hämtning från jobbet av Daniel, jag har ju en del prylar här på jobbets om jag måste få med mig hem; presenter, sånghäften, skor, min väska med kläder, ett kollage osv. Nu ska jag kila iväg och luncha min nudelsoppa och sen fanns det visst kvar lite rester från fredagens fest...

Sången

Här är sången de skrivit åt mig till festen i fredags. Jag måste ju dela av mig av denna skatt:

"Jennies sång" (Melodi: Du ska inte tro det blir sommar)

Du ska inte tro du blir uuutan,
en möhippa av något slag.
För alla som dig vill fiiira,
har räknat varendaste dag.
Ävenom vi ej fick vara meeed,
vi fick bara ett sånt besked.
Att du i Laaas Veeegas,
har gift dig med din Daniel.

Men vi ville ej bara dröööömma,
hur kan det gå till over there?
Vi kunde det ej bara glöööömma,
vi ville ju liksom ha ha mer.
Dåfick vi använda en viiiss flit,
behövde ej alls åka dit.
Å nu så har Las Vegas kooommit,
för vi har just tagit det hit.

I kväll ska vi fira och ha det skoh,
för det tycker vi du kan få.
För äktenskapet är ingen ploj,
det gäller att få det att gå.
Turen i kärlek du redan tycks fått,
så vårda den ömt varje dag.
Du har ju en vinst på din kärlekslott,
med Danne du nu bildat lag.

Så nu kan du sluta att speeela,
för det lär ej bli någon vinst.
På trav och casino du feeela,
du har ju redan en hingst.
Till villan på Sanden Ni låååna,
på banken i stan om Ni vill.
Nu kanske det bara blir gneeeta,
å äta potatis å sill.

söndag, oktober 14, 2007

Åh, en sån helg!

Sitter i lägenheten som i stort sett är tömd, det är lite småplock kvar och lite grejer som mamma och pappa ska hämta. Vi har datorerna kvar här också, de kan lika gärna stå här. Det är ett sånt kaos i huset ändå och inget internet har vi gett oss på att få igång, det känns inte riktigt som något på prio.listan. Vi ska plocka ihop mina kläder, lite annat som vi saknat (diskställ, diskmedel, tvättkorg och tvättmedel... osv) och jag ska ta mig en dusch, det är inte så lätt att hitta handdukar och grejer i huset *s*

Just nu känns det nänstintill oöverstigligt att få ordning i huset. Vi har mindre förvaringsutrymme i form av skåpar och hyllor till husgeråd nu och jag har två kartonger med glas som vi haft i vitrinskåpet som nu står ute i friggebodan. Vi vill skaffa oss ett nytt och de där kartongerna är det ju ingen idé att ta itu med förrän detta skett. Soffan och matgruppen kom ju i fredags och först idag rev vi bort plasten och wellpappen och inser att vi har en projekt framför oss när det gäller att få ihop soffan. Ingen beskrivning och massvis med delar. Vi måste ta en tur till Bodens möbelaffär i veckan för att kolla hur den är uppbyggd, det är mycket underligt att det inte följer med en beskrivning till en soffa av denna typ. Ibland önskar jag att man kunde knäppa med fingrarna och få saker och ting på plats *s*

Utöver allt snurr kring flytten så blev jag till råga på allt kidnappad ut på bus i fredags. Daniel var stressad och irriterad till och från under eftermiddagen och jag kunde inte begripa varför. Han stod och trampade vid fönstret och väntade på möbelstranportörerna som skulle komma mellan 16-16:30 mässandes nåt om att de var tvungna att komma snart. Varför denna stress!? Jo, svaret kom sedan då vi prompt skulle bege oss tillbaka till lägenheten. Där fick jag fick order om att packa en väska med duschgrejer, "gå-ut-kläder", smink osv. Efter detta tog Daniel på mig en ögonbindel och ledde mig nedför trapporna (under en hel del fnissande). Jag fick sätta mig i en bil och när vi börjat rulla så fick jag en cider i min hand. Det är rätt obehagligt att sitta i en bil på väg någonstans, man känner att det är folk i bilen men de säger inte ett knyst. Nog förstod jag ju att avsikterna var goda men jag var ändå skakis då jag kom fram...De körde runt med mig i en kvart innan vi nådde vårt mål, som visade sig vara jobbet. När jag blev befriad från ögonbindeln fick jag se ett flertal från jobbet på plats, de hade dukat upp med snacks och vin. Så himla fint. Jag fick en ansikstmask lagd av min föreståndare och sen fanns bastu och dusch att tillgå. jag fick även en spira som både lät och blinkade som jag fick använda för att önska mig nåt, en liten väska, en bukett (med diverse uppdrag) och en "tjusig" slöja.

Därifrån gick vi sedan vidare till konferensrummet som de pyntat till nåt fantastiskt - temat på såväl rum som arbetskamrater i galaklänningar var Las Vegas, jag blir så rörd när jag tänker på det. Där väntade än fler arbetskamrater, totalt var vi nog 25-30 stycken. De hade skylt whiteboardtavlan med tyg och ljusnät, det hängde foton från vår resa, det var spelmarker framme, bordet var pyntat med låtsaspengar och spelkort, till och med boxen med vin var kamouflerad med en Elviskartong. Maten bestod av catering i form av en köttfärssröra med bönor, guacamole, gräddfil, salsa, nachochips samt kycklingklubbor och revensspjäll. Dessutom hade de knåpat ihop ett så fint sånghäfte - och inte nog med det, Anna-Karin hade skrivit en sång till mig och Daniel (jag skriver ner texten när jag kan sen). Under kvällen avlöste musik, en dansande Elvis (utförd av Janne, en av sjukgymnasterna), uppdragen i min bukett och sånger ur häftet varandra. En helt underbar kväll. Vilket fantastiskt vilket jobb de lagt ner! Som sagt...rörd - och tacksam! Vi avslutade kvällen på krogen och hemma var jag väl någonstans kring 02. Gårdagen var en tung historia kan jag tala om, jag gjorde inte många knyck förrän framåt kvällen. Daniel var iväg på fest med grabbarna som så schysst ställt upp och hjälpt honom flytta de tunga sakerna från lägenheten under dagen. Jag åkte till Jeanette för att äta lite på kvällen, köpte med mig lite kinamat och inmundigade den där. Hos oss fanns ju varken bord eller bestick att tillgå *s*

Nu ska jag ta itu med det vi kom hit för att göra; packa ihop lite kläder och annat, ta mig en dusch och sedan måste vi åka iväg och äta lite. Jag återkommer så snart jag kan - om inte annat nåt morgon/lunchinlägg från jobbet.

fredag, oktober 12, 2007

Jag säger bara...

...-4 grader *brrr*

Sitter och väntar på Anna-Karin som ska hämta mig och 7 minuter för ärden till Sunderby sjukhus och utbildningen för oss användarstöd. Allt som återstår nu är att spraya fast pannluggen och dra på mig glasögon och ytterkläder.

Hör av mig senare för en rapport från flyttkarusellen som drar igång på riktigt i eftermiddag.

*kram*

torsdag, oktober 11, 2007

Sista natten i lägenheten väntar

Jisses amalia, jag är gaaaaalet trött! Det har varit ett par rushiga dagar...jobb dagtid och flyttpackning kvällstid. I dag har jag varit på en utbildning hela dagen, tog en antihistamin på morgonen eftersom jag drabbades av den sedvanliga nysattacken och antihistamin kan ju som bekant orsaka en del trötthet. Den i kombination med stillasittande lyssnande och dålig ventilation höll på att ta knäcken på mig. Jag fick verkligen kämpa för att hålla ögonen öppna stundtals, detta trots en mycket intressant föreläsning.

När detta var slut var det bara att åka raka vägen tillbaka till jobbet med leasingbilen, in på vårdcentralen för att lämna bilnyckeln och sedan iväg till banken för att skriva på några papper inför i morrn. Därifrån hem, förbi huset för att se om vi kunde dumpa (mega)släpet där under natten men städfirman var där med bilen så vi åkte vidare till Bodens möbelaffär för att betala bort matgruppen. Både matgruppen och soffan har ju kommit och levereras till huset i morrn eftermiddag. Jippiiiii - en sån tajming! Efter det vidare ut till Mio för att se om de hade ett soffbord och en huvudgavel till vår nya säng - men vi gick bet, därifrån drog vi vidare för att kolla på lite tapeter och köpa en burk med bets till kökslampan (den måste ju matcha vårt nya köksbord i valnöt *s*). Vi hittade en riktigt fin tapet till det facila priset av 595 kr/rulle så vi ska kika vidare lite för att se om vi hittar nån annan att förälska oss i som kanske inte är fullt lika dyr.

När vi kände oss klara där blev det middag på Ängeln, här hemma finns det inte mycket att äta på och med längre - det mesta är nedpackat i kartonger. Där träffade vi Susanne och Christer och fick veta att de precis varit och tittat på ett hus så de är visst i "husköpartagen" de med. från Ängeln åkte vi ännu en sväng förbi huset men städfirman var fortfarande kvar så då begav vi oss hemåt, Daniel släppte förresten av mig så att jag fick hämta mina nya glasögon på vägen hem också. Jag har dem på mig nu och känner mig supernöjd. Äntligen har jag fått fingrarna ur och skaffat mig ett nytt par glasögon som jag även kan visa mig ute med, mina gamla var endast för bruk inom dessa fyra väggar. Inte är de väl så fruktansvärt anskrämliga men jag gillar dem inte alls längre...och trivsel är nog så viktigt!

Sedan vi kom hem har jag fått en del gjort på burken; jag har lagt in några räkningar bl.a den på min förnyelse av körkortet (pga efternamnsbytet), fixat en annons och skickat ut elektroniska flyttkort samt fått en del mailande undanstökat. Och...

Daniel: nu får du allt akta dig när jag fixat ett sånt höjdarlag i Dream Team

Tove: du och Jonas är för goa! Vilken fantastisk present...♥

Nu ska jag kolla av med Daniel om vi ska göra ett nytt försök med att åka till huset med släpet, om han vill vänta lite så tror jag baske mig att jag ska göra mig redo för sängen istället.

Natt, natt! I morrn startar flytten - nu ska jag ladda batterierna!

onsdag, oktober 10, 2007


Måste ju bara visa vårt söta äppelträd på jobbet som lövat av sig men vägrar släppa sina frukter.

Höstmorgonen - 10/10 2007

Jag har sovit så underbart gott i natt. Det var en minusgrad när jag lade mig i går kväll och sovrumsfönstret har som vanligt varit på glänt. Rummet har varit svalt (kanske snarare småkallt*s*) och skönt. Vi sov under duntäcke, överkast och fluffig pläd. Så skönt! I morse hade jag kunnat betala för att få ligga kvar. Sängen är alltid som allra skönast på morgonen när man måste släpa sig upp och kylan som var så underbar kvällen innan är en plåga på morgonen - kallt golv och "morgonhurven" kropp = bad combination.

I morse möttes jag av frost i gräset och is på vattenpölarna när jag gick till jobbet, usch...det känns inte muntert. Visst har vintern sin charm men just kylan och halkan är inget jag längtar efter. Annars har det varit en trevlig morgon på jobbet; prat om vår resa, kollegors resa, skratt och högt i tak - precis som det ska vara och allra oftast är här.

Nu ska jag avrunda morgonen med en kopp kaffe och strax före 10 ska jag åka iväg för ett möte med en annan kollega. Hon och jag ska nämligen hålla i arbetsterapeuternas del i smärthanteringsgruppen. Hon har varit med förr, det har däremot inte jag så vi ska prata ihop oss lite om upplägg och planering.

tisdag, oktober 09, 2007

Så duktiga så!

Nu så, en hel massa trams och skräp från källaren är bortrensat. Även en del rätt fina saker fick sätta "livet till" - men nu drar vi inte dessa grejer mellan fler adresser. En del har jag sparat för att bekanta ska få kolla igenom dem innan de går till återvinningsbutiken. Det handlar om lampor av olika "modegenrar" och lite småmöbler. Röda korsets butik Kupan har fått sig lite kläder också och återvinningsstationen en del skräp. Mycket skönt! Jag hittade ett par kassar med farmors stickade raggsockar och vantar. Underbart! Hur kan de ha hamnat där nere? Nu är de i alla fall i tvättmaskinen för att bli fräscha och goa inför kommande vinter. Lite nostalgi hann vi med där nere också bland tennsoldater, vinylsinglar och brev från gamla brevvänner.

Nu ska vi avrunda kvällen med den absolut senaste Beck-filmen sedan blir det sängen.


Vi hann med en "ragg" förbi huset idag efter jobbet också. Här går Daniel en inspektionsrunda *s*

Nöjda och glada kramar från mig!

Inte kunde jag motstå...

...denna lilla klurighet som jag hittade i en blogg.

REGLERNA: Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar. Ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar".

Vilket år är du född?

2. Hur definierar du din sexuella läggning?

3. Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?

4. Och din sämsta?
5. Vad söker du hos en partner?


6. Vem var din första hemliga barndomsförälskelse (förnamnet)?


7. Vilket yrke är det sexigaste du vet?


8. Vilken kändis är hetast enligt dig?
(jag tar två *s*)
&

9. Vad gör dig avtänd?


10. Vem hade du ditt första riktiga förhållande med (förnamnet)?


11. Vilket kroppsdel, förutom munnen, gillar du mest att kyssa på en kärlekspartner?


12. Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?
(jag tar två här också *s*)
&

måndag, oktober 08, 2007

En trevlig afton lider mot sitt slut

Nu så, har äntligen tagit mig för att bränna Dells återställningsskiva till min burk. Sent ska syndaren vakna *s* Nu har jag den i alla fall om det (GUD FÖRBJUDE!) skulle bli nåt med datorn!

Jag har just kommit hem efter middag på stan med Kristina, vi har fått skvallra lite - alltid kul ;) Efter det blev det bio, vi såg "Järnets Änglar". En riktig "feel good"-film, vanligt folk, vanliga och vardagliga funderingar och problem, elände och glädje i en salig blandning. Detta i en mix tillsammans med bekanta miljöer gjorde den till en skön film! Gillas!

Denna jobbvecka är av det ovanligare slaget då den innehåller rätt mycket informationsträffar/möten. I morrn är det en vanlig dag på jobbet, onsdag har jag möte hela förmiddagen med en kollega kring en grupp vi ska hålla i i höst, torsdag är det kurs på SKAPA hela dagen och sedan möte på banken 16:30. Fredag morgon ska jag (som användarstöd för WebSESAM och varukatalogen på vår vårdcentral) på en informationsträff på Sunderby sjukhus, när den är slut kl. 12 blir det bilresa hem till Boden och sedan flexar jag ut. Klockan 14 är det dags för ett bankmöte igen - och då blir allt klart! Nycklarna och huset blir vårt och vi kan påbörja skytteltrafiken mellan lägenheten och huset.

Nu ska jag titta till Daniel som ligger och myser i soffan och se om han har lust att packa ihop lite till innan det är dags att krypa ner...


Så här mysigt är vårt vardagsrum nu...


...soffan har inte ens klädsel då syrran har fått vår beiga och vi ska ta deras vita (de har barn *s*). Men den sätter vi på då vi flyttat över soffan och fåtöljerna till huset.

Det är så hemskt

Jag läser om Rödebytragedin och lider med pojkarnas familjer men jag lider precis lika mycket med gärningsmannen och hans familj. Hela historien osar en sådan enorm tragik. Hela historien klämmer likt en arbetarhand om hjärtat. Hur kunde det få gå så långt? Den utsatta familjen hade alarmerat om detta ett flertal gånger men inte fått någon hjälp. Var var de trakasserande pojkarnas föräldrar? De tycks ha släppts vind för våg och har gjort livet surt för många i bygden.

Jag läste Johanne Hildebrandts krönika om händelsen i Aftonbladet och jag måste citera slutraderna:

"Resultatet blev likväl att grabbar på 15–16 år, ungar som knappast är gamla nog att förstå konsekvenserna av sitt handlande, tilläts härja fritt på bekostnad av andra människor.

Herregud, varför stoppades de inte? Det handlar ju om barn, inte om Hells Angels! De borde ha sugits upp av myndigheterna långt tidigare, för deras egen skull. Framför allt så borde det aldrig ha fått gå så här långt.

Nu är en pojke död och en pappa har blivit mördare. Alla har förlorat."

Mormor


Idag fyller Daniels syster Susanne 38 år men inte nog med det, min älskade mormor skulle ha blivit 84 år idag om hon fått vara kvar i livet. Så idag tänder jag ett ljus för henne - med stor saknad!

söndag, oktober 07, 2007

En sista helg


Så var den över; vår sista helg i denna lägenhet. Här har vi haft det bra, vi har bott centralt och jag har haft jobbet "runt knuten". Inget fel på stället alls men nu är jag less på att leva i detta kaos med flyttkartonger, kassar, säckar och pinaler. Jag vill börja om, kickstarta vårt liv i huset. Möblera, fixa och dona tills trivselfaktorn står i maxläge. På fredag börjar vi flytten till huset. Det ska bli så underbart skönt.

Kvällens film är slut och jag ska göra mig redo för sängen. Det ska bli så skönt att krypa ner under duntäcket och läsa en stund innan man vaggas till sömns av regnet. Ni anar inte vilken börda om lyfts från mina axlar, jag har ju fått upp bilderna från resan i dagboken. Dessutom har jag fått iväg 323 bilder till Fuji för framkallning. Vi ska göra ett album även denna gång. Minnen i massor!

Nu säger jag godnatt - demain il y a un autre jour!

En sån skicklighet!

Nu så, nu har jag äntligen fått in ett gäng bilder i resedagboken. För att vara exakt: 327 stycken! Gå gärna in och kika. Varenda bild talar till mig och det finns så mycket mer att se i dem och så mycket mer att känna än vad ni andra tycker. Det är minnen, såna fantastiska minnen!


Jag måste slå ett slag för musikern, illusionisten, hypnotisören, magikern och stuntmannen Criss Angel. Jag hade aldrig hört talas om honom innan vi åkte till USA men där fastnade vi i några avsnitt av hans Mindfreak-serie. Han är helt fantastisk! De saker han gör ute på gatorna i Las Vegas är häpnadsväckande. Han har långt ifrån samma möjligheter till rekvisita och kulisser som magiker och illusionister på scen. Det visade sig att han har sin knytpunkt på Luxor där vi bodde dessutom, hans officiella merchandisebutik fanns på hotellet och Daniel köpte en DVD-box med TV-serien, det fanns en urläcker t-shirt också men den kostade 100 dollar (!) så det fick vara. Ta er tiden och kolla in dessa YouTube-klipp - låt er imponeras! Som sagt, det är illusioner...skickligt utförda sådana!

Criss försvinner med bilen han kör


Criss får en kvinna att sväva


Criss och voodoodockan



Criss och soptunnan

Vem behöver SMHI?

Är det roligt eller tragiskt...

...eller kanske både och?




Erik Faber

Det är så fantastiskt otroligt hur musik kan försätta en i en känsla, föra en tillbaka till speciella tillfällen, till speciella känslor och stämningar...Denna låtar ger mig sådana minnen och flashbacks.

Det är dags att Sverige upptäcker norska Erik Faber!


För mig var han som mest aktuell för 3-4 år sedan, men minnet består..
.

Goo Goo Dolls


På tal om Goo Goo Dolls - bandet med mannen med rösten! Deras låtar ger mig alltid gåshud av välbehag. Denna är inget undantag...och att sångaren (John Rzeznik)är vacker som en Gud är ju inget som gör ont

"Before It's Too Late" . Jag får inte videon att funka på YouTube så jag tar denna variant.

Lyssna och njut!!

Det tål att upprepas!

"Iris" framför i original av Goo Goo Dolls är en av århundradets mest underbara låtar. Den kan skala bort det hårdaste lager på vilken människa som helst...

UNDERBART & HÄNFÖRANDE är orden!


And I'd give up forever to touch you
Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now

And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
Cause sooner or later it's over
I just don't want to miss you tonight

And I don't want the world to see me
Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything seems like the movies
Yeah you bleed just to know your alive

And I don't want the world to see me
Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

I don't want the world to see me
Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am

Jag slår ett slag för...

Jordin Sparks!
Hennes debutlåt: "Tattoo" är en underbar låt. Ta er tiden och bli lika förälskad som jag är!

Spela och sjung med!!

oh oh oh

No matter what you say about love
I keep coming back for more
Keep my hand in the fire
Sooner or later I get what I’m asking for

No matter what you say about life
I learn every time I bleed
The truth is a stranger
Soul is in danger I gotta let my spirit be free
To admit that I’m wrong and then change my mind
Sorry but I have to move on and leave you behind

I can’t waste time so give it a moment
I realize nothings broken
No need to worry about everything I’ve done
Live every second like it was my last one
Don’t look back got a new direction
I loved you once, needed protection
You’re still a part of everything I do
You’re on my heart just like a tattoo
Just like a tattoo
I’ll always have you (I'll always have you)

Sick of playing all of these games
It’s not about taking sides
When I looked in the mirror didn’t deliver
It hurt enough to think that I could stop
Admit that I’m wrong and then change my mind
Sorry but I’ve gotta be strong and leave you behind

I can’t waste time so give it a moment
I realize nothings broken
No need to worry about everything I’ve done
Live every second like it was my last one
Don’t look back got a new direction
I loved you once, needed protection
You’re still a part of everything I do
You’re on my heart just like a tattoo
Just like a tattoo
I’ll always have you (I'll always have you)

If I live every moment
Won’t change any moment
There's still a part of me in you
I will never regret you
Still the memory of you
Marks everything I do, oh

I can’t waste time so give it a moment
I realize nothings broken (yeah)
No need to worry about everything I’ve done
Live every second like it was my last one
Don’t look back got a new direction (don't look back)
I loved you once, needed protection (no, no)
You’re still a part of everything I do
You’re on my heart just like a tattoo

I can’t waste time so give it a moment (i can't waste time)
I realized nothings broken
No need to worry about everything I’ve done (no need to worry)
Live every second like it was my last one
Don’t look back at got a new direction (don't you ever look back)
I loved you once and I needed protection
You’re still a part of everything I do
You’re on my heart just like a tattoo
Just like a tattoo
I’ll always have you

torsdag, oktober 04, 2007

Några milstolpar i mitt liv

1976: jag föds (en vecka efter beräknad tid) och mina föräldrar gifter sig
1977: Jill föds, 5 veckor för tidigt
1981: mina föräldrar bygger huset i Bredåker och Jeanette föds, 14 veckor för tidigt
1982: lär känna bästisen Gunilla på Alens förskola
1984: mina föräldrar delar på sig och bor isär i några veckor
1987: mina föräldrar bygger ut huset under sommaren, älskade morbror Morgan dör (i december), blott 29 år gammal och vi skaffar coola och ljuvliga blandisen Bamse som en tröst i eländet
1989: börjar högstadiet på Sandenskolan, tecknar mig igenom de tre åren med betyg därefter
1992: börjar omvårdnadslinjen på gymnasiet och stortrivs! Träffar två av mina bästa vänner, Erika W. och Erika Ö.
1994: jag tar mitt körkort - 1 månad efter 18-årsdagen, börjar umgås med Pernilla i min klass som blir en av mina bästa vänner
1995: tar studenten, träffar Älvsbykillen Daniel på Tiffany Corner när han gör lumpen i Boden, läser in ämnen på KomVux för att kunna söka till systemvetarutbildningen
1996: kommer in på systemvetarutbildningen, flyttar till Luleå för studier, hoppar av, går en kurs i sociologi, farmor dör
1997: flyttar tillbaka till Boden, köper bostadsrättslägenheten på Drottninggatan, påbörjar arbetsterapeututbildningen och lär där känna goda vännen Agneta
1998: min yngsta kusin Lars dör 15 år gammal efter ett hjärtbyte, underbara mormor och vår gudomliga blandras Bamse passerar också över till andra sidan. Bengt drar igång en karusell med skit!
1999: mamma och pappa skaffar blandisen Nalle, farfar avlider
2000: tar min arbetsterapeutexamen, Lina föds i juni (jag blir moster för första gången), jag får mitt första jobb som arbetsterapeut på vårdcentralen i Jokkmokk
2001: säljer lägenheten och köper hus med Daniel i Södra Bredåker (15/6)
2002: jag får jobb som arbetsterapeut på hemmaplan (januari), Max föds i mars
2003: bryter med Daniel, åker på en vinstweekend till New York med Jeanette, åker till Tennessee med Erika i drygt tre veckor, säljer huset huset (i oktober) och flyttar till en 2:a på Johannesgatan, lär via internet känna Tove och Jonas som blir mycket goda vänner
2004: börjar om på nytt med Daniel, flyttar till en 3,5:a på Kungsgatan
2005: åker till New York med Daniel i en vecka, jag blir tillsvidareanställd som distriktsarbetsterapeut hemma i Boden
2006: åker på en "fly & drive"-resa till amerikanska västkusten med Daniel, min morbror Dennis blir ordentligt sjuk och är nära att stryka med
2007: lär känna Ditte, köper hus på Sanden, åker på ännu en "fly & drive"-resa till amerikanska västkusten med Daniel samt gifter mig med densamme, min bästa Pernilla blir mamma

Sammanfattningsvis: oförglömligt bra barndomsår utom hjärtesorgen då mina föräldrar flyttar isär (vilket dock bara var för en kort tid) samt när idolen morbror Morgan dör. Att träffa kärleken -95 var helt fantastiskt. Tuffa år 96-99 då det känns som att släkten urholkas och vi prenumerar på begravningar, tack och lov fyller Jillan på i andra änden med Lina och Max. 2007 är verkligen händelsernas år för min del, så mycket roligt har skett hittills.

Nu ska det vara klart!

Nu tror jag att det mesta som man bör tänka på inför flytten är fixat. Bredbandet och bredbandstelefonin är uppsagd och en ny typ har skaffats till huset (vi går från 100 MB till 24), det blir bredbandstelefoni även i fortsättningen men däremot ett nytt telefonnummer. Adressändringen är gjord. Jag har pratat med kommunen om vatten, avlopp och renhållning samt med Bodens Energi om avläsning av elmätare (både på nya och gamla adressen) samt elabonnemang på nya adressen, har även ordnat så att det ska fungera med fjärrvärmen. Daniel har fixat med försäkringen så vi har numera Piteortens försäkringsbolag istället för Länsförsäkringar, lite mindre och lokalare. Han har även sagt upp Com Hem-abonnemanget och skickat tillbaka boxen, det blir ju en "Robert" för oss nu.

Fredag den 12/10 gör vi affären klar och får nycklarna till vårt efterlängtade hus, sedan sätter karusellen igång. Flytt, tapetinköp, tapetsering, väntan och längtan efter nya möblerna, städ av gamla lägenheten...det är mycket men det är kul!

I morgon är det fredag, jag tycker att den här veckan har gått ruskigt fort - kanske är det för att vi var lediga i måndags? En ny helg väntar...jag och Agneta pratade lite löst om att äta surströmming när vi sågs och det i morgon i så fall. Inget är helt bestämt ännu...men nog vore det gott! På lördag ska vi åka till Älvsbyn och uppvakta Daniels syster Susanne som fyller 38 år. Jag minns det som i går när hon fyllde 30 och det firades med moonlight bowling och god mat här i stan. Tänk att det är 8 år sedan...otroligt! Utöver detta vet jag inte vad som sker, lite packande lär det säkert bli, vi tar och packar nån låda då och då med saker som vi inte behöver.

onsdag, oktober 03, 2007

Sötnöt!

Hemma efter att ha hälsat på Pernilla och hennes lilla sötnöt. Han är så bedårande, söt som en pralin som man bara vill äta upp. Jag tycker så synd om både henne och Ronny, nu borde de ju få vara tillsammans och njuta av sin lilla skatt men han har extra mycket jobb att sköta (just nu såklart) och jobbar visst jour denna vecka och får inte komma hem nåt alls förrän till helgen. Vilken pina för dem båda...

Jag måste ju bara visa lite bilder från i kväll på underverket!









Nu ska jag fortsätta med uppladdningen av bilder i resedagboken. Jag kom ju igång så fint med det i går kväll...

Hösten fortskrider


Så här såg det ut för ca. en månad sedan...

tisdag, oktober 02, 2007

Vintern är räddad...


2 x 180 + 100 sedan tidigare = 460 värmeljus...

Det borde väl räcka ett tag....kanske ;)