onsdag, september 30, 2009

Mission accomplished!


Hittade allt jag fått i uppdrag att finna även om jag fick jaga de där iläggstrågen men på Coop forum fanns de minsann. Så nu är jag på returresa mot 0921-land. Ska stanna till hos Agneta för att lämna tillbaka hennes resväska som aldrig kom till användning, höra hur det gick på husvisningen och fixa mig lite middag. I kväll blir det en omelett med fläskfärs. Din idé Jill och den var smarrig!

Storheden


Det blev en spontantur till Luleå för lite inköp av färg och målarattiraljer.

Mätt & belåten

Magen är svullen som bara den men det är inte matens fel dock. Lunchen har just avnjutits och den bestod av denna termins doktorslunch som de gör åt all personal för att de slipper den "förhatliga" köksveckan. Idag bjöds det på nasi goreng, fisksoppa, bröd, Loka/lättöl, ost, skinka, vindruvor, tårtor och fikabröd. Jag åt av fisksoppan och tyckte att den var suveränt god. Jag är ju överlag väldigt förtjust i just fisksoppa. Jag petade bort rödbetorna sen var soppan helt ok att äta även för mig. På tal om det måste jag ju bara rapportera att första veckan med träning och annorlunda kosthållning har resulterat i -2 kg och detta trots att jag just fått mens och då brukar vågen alltid visa på plus. Så jag är nöjd! :) En bra sporre till fortsättning!

Annars känns det något lättare idag än i går men allt ligger hela tiden latent. Känslan är densamma och min längtan och saknad lika brinnande.

Rewind!

Nu ska jag fortsätta med dagens göromål innan jag tar helg! Ha en fin dag!

Sista dagen i september


Och vi bjuds på ett strålande vackert väder. Morgonens möte är avklarat, det blev inte klarhet i alla frågor men klart blev det i alla fall att jag under några dagar ska göra lite statistikarbete. Återkommer med mer info om saken när jag vet mer.

tisdag, september 29, 2009

Toppen för kroppen

Morgondagens planer (so far) lyder som följer:
  • jobb
  • posta present
  • tanka bilen
  • systembolagsbesök för införskaffande av en eller två bubbelvin till helgen - i need some bubbles!
  • till Aggis för att återlämna en väska och ev. följa med på en husvisning
  • till byn och njuta av vetskapen om att ledighet i dagarna fyra
Trots att jag sagt att jag inte kommer att idas åka till stan för att träna på lediga dagar funderar ändå på att åka ner och svettas på cykeln med mina arbetskamrater på fredag då de slutar för dagen. Det är, som jag skrivit förr, ett mysigt sätt att avsluta arbetsveckan och ladda inför helgen på (dessutom är det som rubriken säger: toppen för kroppen!). Nu bär jag i och för sig på visioner och tankar om hur kvällen och helgen fortsatt gärna hade fått se ut men så ser det inte ut, i alla fall inte här och nu. Men min tid kommer... - ...väl?

Nåja, nu ger jag mig för idag. Jag känner mig riktigt, riktigt urlakad så det ska bli skönt att krypa ner under täcket, tända ett värmeljus och drömma om att jag hade nåt bra att läsa :)

Terapi

Nu har lagt in mina räkningar för oktober månad; nämligen CSN, Länsförsäkringar (bilen) och Telia samt justerat mina överföringar mellan mitt räkningskonto, semesterkonto och mitt fondsparande.

Det om något kan få tankarna på annat *s*

Efter jobb, träning, dusch och en "äggamiddag" är jag slut för idag. Nu ska jag bara slappa, surfa nät, läsa tidningar, kanske se lite TV och invänta bedtime och mitt goa duntäcke. Christina tyckte att det lät som en bra kväll och som jag svarade henne får jag ta de chanser jag har till "eggande" och värme även om de just nu är i form av hönsägg och duntäcke ;)

Ur askan, i elden

Nu har jag skrivit ett lååångt inlägg men väljer att inte publicera det utan att skicka det till några nära vänner istället. Det är alldeles för blottläggande för denna blogg. En tung dag slår mig med järnhammare ibland och idag fick den tag i mig. Timmen på träningscykeln och löpbandet var renande, jag lyckades hålla huvudet fritt och det är jag glad för. Jag kanske skulle ha stannat där hela natten men när mina träningskompisar började droppa av hade de nog tankarna kommit ändå, så det var nog ingen lösning ;) Men ack så effektivt för kroppen det hade varit *s*

Jag känner i alla fall en stor tillfredsställelse efter den där timmen i träningssalen på jobbet och den efterföljande duschen, lite middag på detta bara sen får jag försöka hantera resten av kvällen. Förhoppningsvis ljusnar det snart igen och håller i sig ett tag innan ridån dras för på nytt nästa gång...

One of those days!

...say no more!

Shed som light, please!

måndag, september 28, 2009

Loggar ut från denna dag!

Jag har haft en mycket stillsam kväll. Efter att jag plågat mig in i duschen (det är så skönt att ta sig in men desto tuffare att ta sig ut) och värmt rummet med lite värmeljus har jag suttit på nätet och drömt om kläder, jag hittade en ny sajt som jag inte upptäckt förr med fina och prisvärda kläder. En del blev jag riktigt sugen på men jag ska avvakta...

Sedan har jag såklart kollat in de svenska Hollywoodfruarna, Maria Montazami har ju en sån charm och spontanitet. Hon är så rar på ett ärligt sätt. Ta bara hennes sätt att prata, vara och vimsa runt - kan man annat än gilla henne? :D Hon verkar i alla fall bära på ett stort hjärta fyllt med värme och omtanke. Dessutom helt klart den mest sympatiska och jordnära av de tre. Det enda negativa jag egentligen kan se med henne är att inte verkar prata svenska med sina barn, det är lite tråkigt tycker jag. Det vore ju synd och skam om hon inte gett dem chansen att bli tvåspråkiga från scratch.

Nu är det dags för mig att göra kväll. Medan jag inväntar mina böcker får jag bläddra i nån gammal söndagsbilaga tills dess att ögonlocken blir allt för tunga. Sedan ska jag fortsätta att hålla en tumme för Lina också. Jag fick nämligen en påringning som referens idag angående ett jobb hon sökt och jag gjorde mitt bästa för att ge denna varma, gulliga och duktiga tjej den cred hon förtjänar. Jag sade faktiskt åt dem att de skulle göra ett kap om de anställde henne! Go Lina!

Godnatt gott folk!

Före och efter!

Med tanke på att jag lade upp en före-bild av lilla toan med orange väggar så lägger jag även upp en efter-bild. Denna toa ska ju också piffas upp med spegel, hyllor, gardin, tavla men det ligger inte riktigt på agendan mitt i renoveringsstöket.



Pssst: jag tycker att det ser tokigt ut att skriva "orange väggar" men har googlat på böjningen av orange och fått svaret att orange och beige passar illa i det svenska stavningssystemet och därför böjning av dessa ord undvikas. Så med andra ord inga orangea eller oranga väggar.

Du orättvisa värld!

Jag och syster hade ett intressant (och aningen annorlunda) middagssamtal idag. Jag vet banne mig inte hur vi kom in på det *s* Men konstaterandet var i alla fall att vi kvinnor dras med blöjor (av någon form) mer eller mindre hela livet. Allt vi har är några års paus bara mellan barnåren och "mensåldern" och menopausen och ålderdomen ;)

Elakt tycker jag!

Så "ovanligt"...

...en liten vän som hälsar på ;) Denna gång i duschen...


(Förlåt för bilden Tove och K!)

Mätt och belåten efter Jillans smarriga middag men känner mig fortfarande lite frusen och har laddat upp med värmeljus här ute i kammaren. Enligt Stickan hinner vattenelementet här ute aldrig varmt eftersom det är sist på ledningen, det var ju upplyftande ;) Inte för att en småsvalt rum gör mig nåt men även jag har gränser. Rummet är utrustat med ett el-element, dessvärre har jag min klädställning där och att möblera om här känns inte aktuellt. Ni vet ju: Ei saa peittää (inget någon med ett el-element missat *s*) Så det där är en nöt att knäcka; hur ska jag kunna ha elementet på och kläderna en bit därifrån. Jag kanske får ställa ut klädställningen i uterummet, förvisso alltid välvädrade kläder men det blir ju just muntert att ta på sig dem efter en dusch - eller överhuvudtaget! :)

Och...


...cole slaw!

Dagens middag...


Jill har gjort fläskfilégryta med godsaker som fläskfilé, chorizo, syltlök, vitlöksklyftor, oliver, champinjoner, dijonsenap, sambal oelek, grädde m.m...

Jag fryser!

*brr* Inledde dagen med att frysa, en snabbdusch på morgonen och mina regioner i huset är inte de varmaste. Såväl korridoren som min kammare är ordentligt sval, rummet får jag i och för sig ta på mig en viss del av skulden för själv då jag fortfarande vädrar men elementet är likväl iskallt. Så med andra ord var det var en smärra plåga att duscha och klä sig på morgonen och det lär ju inte bli bättre ju mer veckorna lider. Bilen var kall den också. Och vår korridor på jobbet är som en svale, banne mig kallast på huset!

Kanske man borde framföra önskemål om torgvantar till chefen? ;)

söndag, september 27, 2009

Vart tar de vägen?


16 ensamma stackare, var är makan? En del återfinns i örngott och påslakan men dessa ensamma själar har varit ensamma ett bra tag. Äter tvättmaskinen strumpor?


En lösning är ju detta, men då ska de ju användas också ;)


En liten kvällsvy från mitt fönster, ljuset är så vackert när det skymmer...


Mer kväll över byn


Nu har Stig fått bänkskivorna på plats, det kommer att bli så fint med det nya vita kaklet, de nya köksluckorna och de mörkgrå golvet...

Prövningar


Nu ska jag försöka sno ihop lite middag på en annorlunda placerad spis;-)

Lokalt väder

Just nu regnar det på baksidan av huset (och regnet faller nästan vågrätt i blåsten) - på framsidan av huset regnar det däremot inte.

Det kan man kalla lokalt väder.

Shoppat


Nu har jag beställt några pocketböcker, jag har inget läsbart just nu och behöver nåt lättsamt att ta till om höstkvällarna. Tänk vad man kan slösa pengar utan att lyfta baken från skrivbordsstolen *s*. Förra helgen beställde jag ju L Word-boxen, i fredags beställde jag en skiva (som jag håller lite hemlig eftersom det är en present) och nu dessa böcker. Men 7 böcker för 296 kr (exkl. frakten) är ju ett mycket bra pris.

Här pågår annars renoveringen för fullt, Jillan har målat fönstret på stortoan och listerna runt om vita och Stig har knackat bort allt kakel ovanför köksbänkarna. Just nu är det mer kaos än någonsin, köksbordet är belamrat med allt som varit på bänkarna och spisen är utdragen. Att lyckas laga middag och hitta någonstans att sitta blir intressant sen! ;)

Jag är fasligt sugen på lite film men har ingen som helst lust att dra iväg till stan för att hyra några, jag längtar tills min DVD-box kommer. Då har jag nåt att se när andan faller på. Förhoppningsvis ska den väl räcka ett tag men jag vet ju hur det (ehm..läs: jag) kan bli när jag får upp ångan med att se en TV-serie där jag får styra takten själv. Jag har bara filmer jag redan sett och är inte det minsta sugen att se nån "gammal skåpmat" just nu, inte heller känner jag för att hyra nån film på datorn och sitta här och se. Jag vill ju krypa ner i sängen, under en film och se den/dem på TV.

I morgon sätter arbetsveckan fart igen, vem fasen är det som sätter turbo på helgerna? *s* Arbetsveckan som kommer består bara av tre arbetsdagar för min del, jag är ledig torsdag och fredag. Förhoppningsvis är det sista kortveckan för mig på ett tag. På onsdag ska jag på ett möte om saken och efter det vet jag nog mer. Mer kulor på kontot men mindre tid att slösa dem, eller...ja...som ni ser är de ju inga problem att slösa dem även om man sitter ute på vischan. ;)

Nå, nå...eftersom det inte blir nån film får det får bli en dusch istället!

Herre min je vad det blåser ute men solen skiner i alla fall från en klarblå himmel. Hade det inte blåst så überjävligt hade jag begett mig ut på en promenad, för vet ni...i fredags gick jag 25 minuter på löpbandet och jag kände inte ett smack i foten! Jihaaa...

Tre bilder från kvällen


Destruction-Stig tog itu med kaklet i kväll också efter att ha satt upp seg väv/tapet på hela väggen. Denna ska målas sen när färg är vald. Kakelprojektet fick dock avbrytas då det levde om som bara den och Max hade lagt sig för natten.


Stora toan är i princip klar, det är bara "piffet" kvar. Det blev en enorm skillnad, så ljust och fint! Jag tror på lite romantiskt lantlivs-tema där inne...


Jillan är i full fart med lilla toan, från skrikigt orange till vitt. Klassiskt, fint och funktionellt!

lördag, september 26, 2009

Blåhallon

Någon mer än jag som minns den omåttligt populära doften blåhallon (dewberry) från Bodyshop? Den var som hetast när jag gick på högstadiet (alltså runt 89-91) .

Finns den månne kvar och skulle den fortfarande tilltala mig?

Bered en plats för...bilen!


Bara 4 tung-as till kartonger och mitt lilla databord kvar. Nu har jag varit duktig. Det var en pärs det där och det tog på humöret...

Dammsugningen är gjord så nu ska jag belöna mig med en dusch och sedan ett glas vin!

Jag är på dåligt humör!

Idag går nog allt emot mig. Det där grävandet i garaget har gjort mig på kasst humör, jag har stött tån, stolarna i uterummet hakade bara ihop när jag skulle flytta dem för att hänga tvätten, jag stötte till bordet och blockljuset rasade i golvet, tvätten jag tog ner för att vika på min säng var full av sand så nu är överkastet som en sandlåda, dörrarna blåser igen pga korsdrag och hur lätt är det att bära TV-apparater genom skrymslen och vrår när dörrarna drämmer igen framför en. Till råga på allt har jag en sån där snörveldag, näsan kliar konstant och nysningarna avlöser varandra. Dessutom har jag låter sur och purken i telefon åt personer som verkligen inte förtjänar det. Usch!

Jag har i alla fall packat upp och kopplat ihop DVD:n med TV:n men det resulterade att jag fick lyfta ut befintlig TV och lyfta in min egen för att få apparaterna att fungera med en och samma fjärrkontroll. Mattorna är ute så om en stund ska jag dammsuga här. Det är ju fortfarande massor kvar med garaget, nu är kartongerna uppmärkta men de ska ju flyttas också och det behöver jag assistans med både för att parera alla jävla dörrar och för att en del väger bly som sagt.

Jag hoppas att detta är snabbt övergående!

Ett smärre kaos

Här viner det runt knutarna idag. Det blåser rätt rejält med andra ord. Jill och gänget är på stan för att köpa grejer till det fortsatta husprojektet som vuxit ytterligare. Det som började med nya köksluckor har utvecklats till bänkskivor, kakel, golv (i kök, hall och korridoren mot rummen), väggfix i samma utrymmen och nu är även stora och lilla toan påbörjade. Så just nu får man nästan "sparka sig fram" här, att hitta en spegel eller en sopkorg kan vara ett mindre projekt, det är slipdamm och tapetrester lite varstans, bara en av toaletterna går att nyttja osv...osv *s* Men vad som just nu är kaos kommer att bli såååå fint sen!


Köket som kommer att bli som nytt


Hallen, här har boaseringen slitits ut, väggarna slipats och spacklats


Lilltoan som kommer att målas vit och fin. Notera att färgen var sån när syster köpte huset, det är inte deras val ;)


Lite av det generella kaoset


Och mer av detsamma med Jillan i full gång på stora toan. Där har det f.ö. redan börjat bli så fint i vitt

Vad väntar annars denna soliga och vackra lördag? Tja, jag tvättar - tvättkorgen är som vanligt smockfull och jag måste fräscha upp mina träningskläder inför kommande vecka. Jag har även fått i uppdrag av Jillan att påbörja genomgången av mina kartonger i garaget så att vi kan frigöra yta för en bil där inne. Kul, kul...det är jobbigt både fysiskt (en del kartonger väger bly) och emotionellt. Allt där inne var en del av mitt hem och nu står det det staplat i högar med kartonger. Det där lär nog ta mig några timmar så det är bäst att jag sätter fart...

Ha en go' lördag folks!

fredag, september 25, 2009

Katt på...


...bordet. Inte på hett plåttak. Och inte bara en. Matsalsbordet agerar just nu i renoveringstider klädförvaringsplats och där har båda katterna funnit en mysplats. De är så söta. Britt, det lilla lurvet kan man knappt se vad som är upp och ner eller bak och fram på. Felicias ögon lyser som strålkastare precis som vanligt. Nu ska jag fokusera på och avnjuta välklingande norska och Anna Anka i "Skavlan" på SVT.

Nöjd!

Nu känner jag mig nöjd med mig själv; har tränat med kollegor efter jobbet, duschat, röjt upp i köket (jag antar att syster och Stig fick brått till bion;)) och blandat två smarriga dippar med grovmald svartpeppar/grillkrydda och paprikapulver/grillkrydda för i kväll blir det nog morotsstavar och dip - och säkert nåt glas vin. Men först ska jag steka mig en välförtjänt köttbit till middag och hoppas att TV:n blir ledig nån gång under kvällen (dessvärre har ju inte kidsen Nickelodeon på sin TV). Det skulle ju vara skönt att dega framför den burken istället för den här ett tag...

Ett stort grattis till Tove & Jonas på deras 10-åriga bröllopsdag!

Nu middag, magen kurrar!

Världen är så förb.... liten!

Fick höra en sak när jag kom till jobbet idag och jag kan inte sluta förvånas över hur liten världen ändå är. På nåt sätt knyts man samman med folk. I bland på gott och i bland på ont.

Håll nu tummar och tår, det ser ut som att jag kan få gå upp i tid igen till nåt mellan 90-100%. Det vore verkligen toppen. När jag ändå är igång med jobb så kan jag lika gärna jobba full tid, dessutom skiljer det en hel del i lön mellan 70 och 100%.

Så har fredag anlänt, i helgen har jag inga speciella planer. Det är inget jag gråter över utan det känns rätt skönt. I kväll funderar jag på att se "Skavlan" (som har besök av Anna Anka) på TV. Han är verkligen bra. Syster och Stig ska på bio och se "Flickan som lekte med elden". I går var "halva sushibiten" på besök hos Jillan, hon nämnde att de kan göra sushi med bara grönsaker och fisk (jaaa, jag vet att det är riset som är själva sushin - men ni förstår) men jag undrar om det ens känns jämförbart. Jag ska fundera på det.

Nu ska jag avnjuta lite kaffe och sedan ut på lite ärenden.

Trevlig helg!

torsdag, september 24, 2009

Less!

Att allt ska vara så jäkla svårt! Gnäll, jag vet men just nu känns det lite trist bara. Jag har i alla fall bokat in ett intressant möte i början av oktober. Det ser jag fram emot med skräckblandad förtjusning!

Örhänget på Pontushallen var förresten inte mitt, jag får nog dessvärre räkna det som försvunnet för all tid och evighet nu. Det känns sorgligt men vad göra? Jag har precis duschat och ska ta itu med den där hårfärgningen nu, min utväxt är för jäkla stygg. Så här kan det bara inte se ut! Kvällen kommer inte att bjuda på så värst mycket mer, jag ska bara ladda inför jobb och träning i morgon och se fram emot den stundande helgen.

Nu är det handskar på och kladd-session som väntar!

Livets dryck!

En av de absolut godaste drycker på denna jord måste vara MJÖLK! Bortsett från vatten är det tveklöst vad jag skulle välja som livsdryck om jag var tvungen att göra det valet.

Och nyttigt är det också! :)

A whiter shade of pale!

Med anledning av resultatet hittills blir det ingen sushi i helgen! Jag kan bara inte förstöra ett vinnande koncept men det kommer att bli tungt. Det suger i "sushitarmen" kan jag tala om! :)

Nu ska jag ta mig an och njuta av denna lediga dag - som kanske är dagen då jag får tillbaka mitt örhänge. Håll en tumme eller två att det är mitt de funnit!

Åter senare!

Var tog min bästa bränna någonsin vägen?!

onsdag, september 23, 2009

Crazy weekend



Hur ska jag kunna motstå detta? Det kanske inte går! ;-)

Se, vad ett infall kan göra?


Jill har rivit ut hallen. Lister och boasering borta och väggarna är under slipning. Det blev en bonus i renoveringen. Tokfia!;-)

Lyckokakor

Ska man lita på dem? Hoppas kan man ju! De två senaste har haft följande budskap:

"Be patient: in time, even an egg will walk."
(Tålamod, ja det var just det. Tycker att jag prövas i det vareviga dag. Jag väntar och väntar och väntar, längtar, längtar och längtar *s*. Är det jag eller nån annan som "will walk" bara jag är tålmodig? Ligger förändringen/insikten i mig eller någon annan?)

"The one you love is closer than you think."
(Det låter ju onekligen fantastiskt! Men det känns inte direkt så...)

Turbo och toklängtan!

Syrran ringde och ville beställa lite grejer från stan till köksrenoveringen, ni vet spackel, slip-papper och sånt roligt. Istället för att ta det efter jobbet då jag tänkt svänga förbi Konsum också kastade jag mig ut och gjorde detta på fikarasten och fort gick det. Bättre än att stå där och köa när alla slutat jobbet. Det kan ju ta en evighet på såna butiker. Men jag lyckades med turbofart! :)

Drabbades av en släng av uppgivenhet, irritation och "lesshet" (hur böjer man less?*s*) Är så trött på väntan och ovisshet. Ibland tar det mig mer än annars och det gjorde det nu, kanske är det PMS som börjar smyga sig på. Man kanske ska göra rokad och flytta till Bahamas och bo i en hydda på stranden? Äh, det är inte aktuellt på något sätt men jag vill bara få ordning på saker och ting. Jag vill ha mitt hus, min kärlek, mitt liv! Vill inte vänta en sekund till! Alltid är det nåt som får mina tankar och känslor dithän. Nu känner jag den där intensiva längtan efter kvällar med värmeljus i massor och mys. Jag frossar mer än gärna i värmeljus - överallt! Jag är storkonsument av varan. Men nu då, ska jag tänka ett litet ljus på min kammare? Nää, det blir inte samma sak! Syrran renoverar kök, jag vill också fixa med mitt hem! Vi ska ta itu och röja bland mina kartonger i garaget för att det ska finnas plats för en bil när vinterkylan slår till och det är såklart både nödvändigt och realistiskt men det ger på nåt känslan av att jag ännu har lång tid kvar innan jag har nåt eget när jag planerar för en vinter i byn. För att förtydliga; jag vet att jag kan skaffa en lägenhet i stan men det vill jag inte! Det är inte det jag pratar om. Ej heller vantrivsel hos syster och med hennes familj. Men jag är vuxen och har levt i tvåsamhet i ett hem jag skapat och format med min partner en stor del av mitt liv och jag saknar det. Mer än vad jag någonsin kan sätta ord på.

Jag får "bearbeta" med telepati (yeah, right *s*), affirmera och ta itu med det där jag nämnde tidigare och hoppas att det ger nåt matnyttigt.

Så, nu har jag fått ur mig lite frustrationer. Snart vankas resa mot byn via Konsum, syster bjuder visst på hemgjorda köttbullar till middag idag och jag tror banne mig att jag ska ta mig ett glas rött vin i kväll!

Sugen!

Jag brukar aldrig byta mobil förrän min gamla "rasar" men denna skulle jag gott kunna tänka mig. Sony Ericssons kommande Satio.

Sony Ericsson Satio Funktioner
• 16:9, 3,5-tums widescreen
• 12,1 megapixelkamera, intuitivt pekfokus, Xenon-blixt samt ansiktsigenkänning och Smile Shutter (känner igen leenden)
• Webbalbum med inlagda texter
• Intuitiv mediemeny som man bara pekar på och kommer direkt till favoriter, allt från webbsidor till bilder och mediefiler
• Symbian Foundation operativsystem - ger tusentals program online
• Musikspelare

Det känns jäkligt onödigt att byta ut en fungerande mobiltelefon men drömma kan man ju. Sen får vi väl se...Det sägs ju att mobiler av idag inte är skapta att hålla längre än ett år (pga av all teknik i dem), det innebär att min gjort sitt på julafton. Inte för att jag tror det.

Nåja, vi får se. Det finns annat som är viktigare/värdefullare att lägga kulorna på

tisdag, september 22, 2009

Leif luktade illa!


Nä, det gick bara inte. Undrar om han bott hemma hos en rökare tidigare. Det får bli annan "högtravande" litteratur i kväll. Funkar bra det med. Men jag måste hitta mig en ny bok...det är ett som är säkert!

Godnatt!


Nu ska jag och Leif GW gå och lägga oss :-) Detta är en bok som möttes av mycket god kritik då den kom 2002. Hoppas att den ska tilltala även mig.


Hoppet
är
det
sista
som
överger
människan!

Lisbeth Salander

Så cool, så cool! Perfekt casting!

"Hämnd är en stark drivkraft"


Oj, så skönt!

Första steget är taget. Nu är jag tränad, äten och duschad och mys-stassen och fårskinnstofflorna är på. Visst var det lite tungt med trampandet men ändå inte i närheten av vad jag väntat mig. Fast visst rusade pulsen i väg betydligt högre än vad den gjorde förra svängen när jag hållit igång ett tag. Resten av kvällen kommer nog att ägnas åt webb-TV, tänkte se andra avsnittet av "Mannen under trappan" och "Ensam mamma söker". Nästa tillfälle på cykeln blir nog på torsdag, i morgon är det grupper i lokalen ända till 18 och så länge orkar jag inte sitta och vänta och fredag är jag ju ledig. Till och med den lokalen och aktiviteten i sig medför minnen, jag kastas obönhörligen tillbaka i tiden. Det är drygt ett år sedan jag började träna på jobbet och då var min situation en helt annan. Jag kan sakna det. Även om det var upp och ner inombords då så var det ändå så bra. Jag blev hämtad efter min träning, jag åkte hem till mitt hus, fick duscha i min dusch och laga middag innan Rambo (soffan) väntade och senare Sultan (sängen). It's hard to adjust to this! Men mitt egna, riktiga liv kommer åter, var så säker på det (även om jag kan tvivla ibland).

Idag fick jag förresten ett telefonsamtal från Pontushallen, de hade visst hittat nåt örhänge som lät som mitt men mannen som ringde var inte så värst bevandrad i smycketermer fast han trodde att det var i silver med en klar sten som jag efterlyst. Jillan skulle nog mot Luleå på torsdag och får då ta med mitt andra örhänge och jämföra och använda det som "återfås mot beskrivning" om det visar sig vara mitt. Hoppas, hoppas!

För en stund sedan fick jag ett MMS från Tove som läskade med en sushibild, dessvärre har jag ju ställt till det med lågkolhydratkost alldeles vältajmat till Sushibitens crazy weekend, helgen som kommer. De firar ett år och har en hel del finfina erbjudanden, bl.a min favorit Tokyo (10 bitar laxnigiri) för 65 kr istället för 95 kr. Bad timing!

Här hos Jillan och Stig händer det annars en del, de har ju beställt nya köksluckor, det ska bytas bänkskivor, kakel och även golv. Temat tycks bli vitt/grått/svart. Det blir säkert supersnyggt och det ska bli så spännande att följa förändringen.

Nu ska jag belöna mig med lite TV på datorn sen i kväll blir det till att påbörja en ny bok eftersom jag läste ut min förra i går. Dessvärre känner jag mig inte så himla manad att ta itu med den bok jag lånat hem från jobbet men jag ska ge den en chans. Det är så mysigt att lägga sig med sin bok och försvinna in i en annan värld men av någon anledning tycker jag alltid att det är tungt att påbörja en ny bok, det tar ju ett tag att sätta sig in i miljöerna, lära känna figurerna och känna att storyn får ett grepp om en.

Ciao!

Detta må varsla om mörkare tider...


...men nog är det vackert! I synnerhet i höstsolens ljus. Tisdag är här och möte på agendan mellan 10-12. Ha en fin dag därute!

måndag, september 21, 2009

Natti, natti!

Nu ska jag lägga mig och läsa och ladda för jobb och återkomsten till träningslokalen på jobbet i morrn. Lär vara slut i morgon kväll - och död på onsdag? *s*

Sov så gott! :)

Världens mest fantastiska Jill!

Det blir inget paltkok för mig, Jill har redan satt igång med det. Hur kan hon ens utsätta sig för det jobbet och de frestelserna när hon inte själv äter...

Du är för rar, Jillan!♥

Minipaltkok

I morgon börjar allvaret igen, eller vänta...så ska jag inte uttrycka det. För det är inte alls så illa. Däremot ska jag ta mig i kragen igen och återgå till de vanor jag hade innan sommaren. Jag tänkte jag kickstarta genom att haka på syrran och Stigs kost (av LCHF-typ). Sedan blir det tillbaka till VK-varianten som jag tycker är suverän och fungerar galant. Jag ogillar att hålla mig till förbudsdieter. VK tillåter allt bara man följer sin uträknade mängd kalorier. Träningsväskan åker med ner till jobbet i morgon också. Det lär gå tungt på cykeln och benen lär kännas som spaghetti, det är jag mycket medveten om. Men i sakta mak så kommer det att bli lättare. Bara man har sällskap och lite härlig musik så går allt mycket lättare. Det är verkligen ett priviliegium att ha detta tillgängligt inom jobbets väggar. Så, efter jobbet i morrn hoppar jag upp på "svarte hingsten" igen. Löpbandet kommer jag att smygtesta, är rädd att väcka onda foten igen och förstöra för resten av veckan.

Detta innebär dock att jag banne mig ska koka mig två-tre flatpaltar till middag i kväll eftersom det inte kommer att bli aktuellt på att bra tag. Det lär blir så sen middag att det säkert bara blir jag som äter, dessutom äter ju inte Jill och Stig mjölmat och då räcker det med några stycken. Visst är jag ambitiös? Vem fasen sätter igång ett paltkok för två-tre paltar? *s* Jo, jag! :)

Annars är planen för kvällen att kolla in de där svenska hollywoodfruarna igen. Jag måste bara få uppröras och fascineras vidare över dessa karikatyrer till människor.

söndag, september 20, 2009

Jag såg en stjärna falla

Åtminstone tror jag det. Det är alldeles stjärnklart och jag satt faktiskt och tänkte på det där med att få se en stjärna falla medan jag körde mot byn. Det har hänt att jag sett det då och då men nu var det längesedan. När jag nästan nått huset ser jag ett tydligt ljussken dala från himlen, vad annat kan det ha varit? Jag tog i alla fall det säkra före det osäkra och utnyttjade tillfället!

Jag är nu tillbaka från en fullsatt Sagabiograf. Jag lämnad eigen mina filmer på Konsum, köpte några äpplen och retade mig på en flåsande, närgången "profil" på butiken. Det är så jobbigt med människor som inte har känslan för det där med privat sfär. Bilen parkerade jag på Åhlensparkeringen, tänk att en parkering, en gata, en stad kan väcka så mycket känslor och tankar, för det kan det. Tro mig! Körde lite SMS-"terapi" med syster innan jag träffade mitt sällskap. Innan bion hann vi, dvs. jag, Annika och hennes syster med en liten sittning i Bodensias lounge. De har fått det riktigt, riktigt fint där nu. Nu kan man vara stolt över Bodens stadshotell. På bion såg/träffade jag en hel drös med bekanta. Angående filmen så gillade jag även denna Stieg Larsson-film. Lisbeth upprätthöll sin coolhetsfaktor, hon är min idol den där tösen :) Gå och se den. Jag tror att jag måste ta mig för att läsa de där böckerna nu faktiskt. Det finns en del saker jag vill ha utvecklade och jag tror att böckerna kan ge mig det.

Som jag visade i inlägget nedan möttes jag av en liten överraskning när jag kom tillbaka, en liten svart, hårig överraskning. Felicia är tillbaka för vilken gång i ordningen? Hur länge stannar hon denna gång? Blir denna gång över-vintern-versionen eller ska hon hinna försvinna en vända till innan? *s*

Nu ska jag så sakteliga göra mig redo för sängen. Natt natt från ett stjärnklart och vackert Bredåker!

Hon är tillbaka - IGEN!



Biotajm!



Advice taken!

Jag ska testa att följa Pernilla och Jills tips/råd. Har en hel del skepsis i kroppen men jag har googlat och funnit vad jag tror kan vara ett gott alternativ.

Nu ska jag ta mig en dusch, sminka mig och därefter blir det middag sen är jag fit for fight! :D

Sunny Sunday

Solen skiner så jag passar på att tvätta, det vore toppen att hinna få ut kidsens sängkläder på torkvindan, de tar sån himla plats på torkställningen inne eller i bastun. Visst är solen underbar men jisses vad det ser dammigt ut ut fast jag nyss dammtorkat *s* Inte kunde jag låta bli att torka av lite ändå, med nåt äppeldoftande rengöringsmedel, sure - det luktar fräscht men det ska vara citrus tycker jag ;)

I går fyndade jag grytbitar av skinka med kort datum till halva priset på Konsum och efter en del funderande på vad jag ska göra av detta landade beslutet i Britts gryta. Allt finns ju här hemma så när som på dessertosten och purjon men det har Jillan handlat när hon åkte hem från jobbet i morse.

Dagen idag har jag inga speciella planer utan det får bli en sån där vanlig söndag med plock, fix och stillhet men i kväll...

...ska jag på bio! :) Då blir det Lisbeth Salander och gänget för hela slanten!

Till veckan väntar dyra arbetsdagar - och lön! :) Det blir fint det...

Fastvuxen i fåtöljen

Jag tror banne mig att jag slagit rot här i kväll. Inledde med två tvåtimmarsfilmer efter det blev det TV och zappande, hamnade på nån Vin Diesel-film som inte tilltalade och zappade vidare, landade på L Word som jag faktiskt aldrig sett ett avsnitt av förr och som resulterade i en utgift på 1100 kr (jag har förhandsbeställt boxen med alla 5 säsonger som släpps den 7/10), nu har jag landat på TV4 och "Tjejligan" - en gammal goding. Den filmen gillar jag verkligen!

Jag har fått en bra uppvärmning inför morgondagens bio m.a.o.!

Lite paus har jag i alla fall haft under kvällen med att hjälpa Max och Lina med renbäddningsproceduren och MSN-prat med Sara (it's been a while!). Men nog är ögonen ändå snart rektangulära ;)

Jag är mycket skeptisk till att jag pallar med att ta mig igenom nattens film, tror att den slutar närmare 03:30. Hade jag haft kärleken nära så hade jag nog inte suttit här alternativt hållit hand och njutit av närhet, kärlek och film tillsammans eller bara somnat med huvudet i hjärtats trygga knä...

Väntar, affirmerar, hoppas och längtar!