fredag, mars 16, 2007

En känslomässig urladdning

Väcktes av Daniels mobilalarm kl 08. Snabb frukost, dusch, påklädning och tillpiffning sedan åkte vi mot Gammelstad för att delta på Daniels farfars begravning. Dagen började mulet och trist med precis innan begravningsgudstjänsten drog igång började det spricka upp för att sedan vara strålande väder när vi klev ut ur kyrkan. Likadant var det på den förra begravningen vi besökte nämligen Daniels mormors. Det känns lite som ett tecken, som att ljuset kommer över en efter begravningen,att det är dags att börja blicka framåt mot ljuset igen och så sakteliga lämna det tråkiga bakom sig.

Begravningar är mäktiga, så känslofyllda, så sorgliga - tankarna flyger. För min del hoppar de från person till person, jag tänker på de absolut närmaste. Funderar på hur de känner och vad de tänker. Alla minnen de har av personen som nu lämnat jordelivet. En begravning är en känslomässig urladdning.

Begravningsgudstjänsten ägde rum i vackra nederluleå kyrka i Gammelstads kyrkstad. Kyrkan är en del i UNESCO:s världsarv. Riktigt pampig och fin. Minnesstunden hölls i Kaptensgården på samma område. Lite bilder från begravningen kommer nedan:











Det är alltid trevligt att träffa Daniels släkt, även om det är under sorgliga omständigheter!

Nu är vi i alla fall hemma igen och helgen kan börja...

Kramar!

Inga kommentarer: