måndag, augusti 27, 2007

Bearbetar min resfeber - men inte blir den mindre *s*

Bara 17 dagar kvar, regnet faller här hemma och jag sitter och drömmer mig bort på nätet. Tittar på foton från vår förra Kalifornien-resa, läser om hotellen vi ska bo på och drömmer. Fyra av de totalt sju hotellen har vi bott på tidigare, här tänkte jag i alla fall ge alla hotell en liten presentation (som ett led i bearbetningen av min resfeber *S*)

Hotell 1. Holiday Inn Civic Center (San Francisco) - 3 nätter

Hotellet i sig är helt ok, det är dock placerat i en mindre tilltalande stadsdel. Vi besvärades inte av så mycket tiggare och uteliggare men de fanns där hela tiden och det är inte så trevligt att se. Det är lätt att känna sig "hemsk" när man passerar dem med sina shoppingkassar. Från hotellet är det inte långt att gå för att ta sig i i kärnan av San Francisco city vilket är guld värt.

Hotell 2. Monterey Travelodge (Monterey) - 1 natt

Ett rätt mediokert hotell men rätt mysigt ändå. Gratis och smidigt lån av dator för oss resedagboksskrivare. Frukost av modell: flingor, mjölk, kaffe, bakverk av (wienerbrödstyp) *s*.

Hotell 3. Royal Scandinavian Inn (Solvang) - 1 natt
Beläget i vindalen Santa Ynez. Solvang är en pittoresk liten Danskinspirerad stad (4000 invånare). Mysigt och romantiskt hotell men det känns lite som en resort för pensionärer. OBS: gå ut och ät i tid i Solvang (en vardag i alla fall), annars blir det SubWay *s* Första badet för min del på många år.

Hotell 4. Marriott Los Angeles International Airport (Los Angeles) - 2 nätter

Ett riktigt tjusigt hotell, det lyxigaste vi bodde på under vår förra vistelse i USA. Hotellet ligger dock en bit utanför händelsernas centrum så det finns bra med restauranger och annat inne i hotellet. Los Angeles har ingen väldefinierad stadskärna som många andra städer utan består av många små stadsdelar. Kommunikationerna till/från hotellet är bra, vi vågade oss på tunnelbanan från Universal studios tillbaka till hotellet sist. En spännande upplevelse onekligen. Hotellrummet var ett av de vackrare vi haft, fin balkong med utsikt över innergårdens solplatser och pool. Härligt! För övrigt mitt andra bad...

Hotell 5. Las Vegas Hilton (Las Vegas) - 2 nätter
Detta hotell har vi inte bott på tidigare så jag har läst mig till lite information. Las Vegas Hilton är ett 30 våningar högt lyxhotell, inte direkt beläget längs The Strip men ändå mycket nära. Hotellet är rankat som en av de mest kända och populära resorten i världen. Bara det att Elvis gjorde sin comeback på hotellet 1969 känns mäktigt! Can't wait!

Hotell 6. Best Western Seven Seas Lodge (San Diego) - 3 nätter
Också ett nytt hotell för oss. Det är nog ganska normalstandard men ligger tydligen nära San Diego Zoo, Sea World, Old Town och bara några minuter från San Diegos vackra stränder och livfulla downtown. Toppen!

Hotell 7. Luxor Las Vegas (Las Vegas) - 2 nätter

Pampigt så att det förslår utifrån och jag tror att det är lika hänförande inifrån. Ännu ett nytt hotell för oss. Från Luxors topp strålar världens starkaste ljussken på 315000 watt
och kan ses av flygplanspassagerare 40 mil bort. Anledningen till att Luxor hotell har denna ljusstråle sägs vara att Egyptierna trodde att deras själar steg till himlen i en ljusstråle. Luxor har 4400 rum, ca 11000 kvm casino, 7 restauranger, nattklubb 5 utepooler, health club & spa, nästan 1700 kvm med arkadspel. Dessutom ligger hotellet längs the strip bland alla andra mäktiga och fantasifulla hotell.
...inte mildrade ju detta resfebern men jag fick i alla fall gotta mig i det som komma skall!

Inga kommentarer: