måndag, oktober 15, 2007

På ostadiga ben till jobbet

Tredje natten i huset och första promenaden därifrån till jobbet - och vad möts man av? Jo, blixthalka. En sån pina att ta sig till jobbet. Jag höll mig på benen om än med nöd och näppe. Trottoarerna och övergångsställende var snorhala, det gick inte att få fäste överhuvudtaget så jag sökte mig till gräs och jord i möjligaste mån. Men hit tog jag mig, på 20 minuter.

Vi fick till lite mer ordning i går så man behöver inte sparka sig fram riktigt så mycket som tidigare men jag kan ändå inte annat än längta tills dess att saker och ting är på plats och man kan få börja bo in sig. Att känna att man har tid och lust att sätta sig och bastun och mysa till det i höstrusket. Vi har ju testat att elda i insatskaminen i alla fall men allra mysigast är det ju när man kan sätte sig i soffan och bara titta på elden och njuta av värmen. Mina kläder är på plats i huset nu och vi har hittat (bad)handdukarna så nu fungerar det ju att duscha där Det är onekligen ett projekt att flytta och jag hoppas verkligen att det inte kommer att ske snart igen. Jag tycker så mycket om huset och är såååå otålig efter att få allt i ordning.

Sen längtar jag efter hemlagad mat. Det har inte blivit mycket av den varan på sistone. Vi har ju inte något bord eller några stolar ihopmonterade ännu. Och kastruller och diverse har vi ju nyss hittat *s* I går när jag packade upp paltkitteln så slog ju naturligtvis paltsuget till men det känns inte riktigt som läge att börja med några såna matprojekt just nu. Mamma.....Jill.....? ;) Snart....nu? Palt!

Idag ringde jag upp Bodens möbelaffär för att be om en monteringsbeskrivning för soffan, det är helt obegripligt hur man ska få ihop den utan. Jag kunde inte annat än brista ut i en skrattattack när Daniel stod där och tittade på alla delar. De hade visst inga monteringsanvisningar men verkade villiga till att komma och bistå oss i eländet. Tack för det! Så har vi tur kanske det sker i eftermiddag/kväll.

Idag får jag hämtning från jobbet av Daniel, jag har ju en del prylar här på jobbets om jag måste få med mig hem; presenter, sånghäften, skor, min väska med kläder, ett kollage osv. Nu ska jag kila iväg och luncha min nudelsoppa och sen fanns det visst kvar lite rester från fredagens fest...

Inga kommentarer: