måndag, oktober 22, 2007

Premiär på premiär

En bra helg har passerat. I fredags kom mamma, pappa och Jeanette på besök för att uppvakta oss och kolla in huset. Vi fick premiäranvända den nya matgruppen. Det blir premiär på premiär hemma hos oss nu. Blommor och en fin present fick vi också. När de sedan åkte iväg för att hämta de saker de skulle ta från lägenheten dröjde det inte länge innan Pernilla, Ronny och lille Robin kikade förbi. De hade med sig en jättefin korg med godsaker i form av ostar, bubbelvin, rött vin, oliver, praliner, kex och frukt. Vi hade tänkt njuta av den på fredagkvällen men projekten avlöste varandra och 22:30 var jag helt knäckt så det blev sängen istället.

Lördagen blev rätt intensiv, vi började med en tur till Colorama där vi köpte spackel, lim och lite andra attiraljer samt hittade ett par fina tapeter som vi beställt. Istället för en mörk fondvägg och ljusare tapeter på de andra väggarna blir det precis tvärtom. Fonden blir en ljus tapet med bruna blommor och resterande en brun tapet. Jag tror att det kommer att bli superfint i kombination med vår nya matgrupp. På torsdag ska de komma så då blir vi nog angelägna om att få upp dem. Vi passade även på att köpa rengöringsmedel till jacuzzin så att vi kan köra en genomgång av rören innan vi använder den första gången.

Till lunch dök Jillan upp och vi inledde vår lägenhetsstädning, det hela gick galant. Det hela tog 7 timmar men då han vi ut i 1,5 timme för att äta middag och se om vi skulle få syn på syrrans förföljare. Mannen i fråga dök upp då vi var på väg hemåt igen men tyvärr så signalerade syrran nog så öppet åt oss så hann fick syn på oss. Jag tror säkert att han vände sig om 20 gånger och tittade på oss när han drog iväg upp mot stan. Hade hans intentioner varit så goda så förstår jag inte varför han känner att han måste fly. Vi cirkulerade ett tag ute på stan i regnet men han dök inte upp nåt mer, förhoppningsvis skrämde detta honom tillräckligt...Jag ska i alla fall göra ett nytt försök att hålla koll på syrran när hon slutar jobbet idag för att se om han är där och passar på henne på nytt. Att förfölja någon så att det väcker obehag är inte ok! Och detta har jag tänkt tala om för honom, likaså att polisen är kontaktad...

Resten av lördagen myste vi bara på, vi körde ännu en premiär. Denna gång av bastun. Jag tror att vi landade på 3 timmars bastubadande med några pauser för att fylla på dryck och duscha av oss. Mycket skönt. Dessutom är en vedeldad bastu en helt annan sak än ett elaggregat. Bara åsynen av elden som brinner bakom glasluckan är ju själavårdande. Syrrans man drog iväg på klassfest, Daniel fixade hemma, barnen såg på film och jag och syrran tog en krogsväng - som vi, med facit i hand hade klarat oss lika bra utan. Det var väl helt ok, vi dansade lite men drog hem innan de stängde.

I går gjorde jag inte många knyck. Agneta hälsade på en sväng, sen fixade jag till lite mdidag som vi avnjöt framför en film av det lättsammare slaget. Vi hade planerat att äta ost och kex och se på "Hostel 2" men det får bli ikväll istället. Jag tog mig en middagsvila i soffan och Daniel diskade undan istället...

Nu ska jag kasta mig tillbaka till allvaret ett tag.

3 kommentarer:

Desperathusfru! sa...

Varför ska ett dygn "bara" ha 24 tim för?
jag skulle behöva minst 34 tim per dygn för att hinna allt jag vill göra *s* Hojta till om ni vill ha mer folk i krokarna att skälla ut en viss man!

Anonym sa...

Varför kommer jag som Pralinen_81?
*skumt*

missj sa...

Ingen aning....underligt. Jag funderade lite på vem pralinen var när jag klickade på nicket och inte kom någonstans *s*