torsdag, november 29, 2007

Kyla och avgaser...

Tro't eller ej men den kombinationen är inte helt dum. När jag rundat Coop i morse möttes jag av den doften. Kall luft och avgaser. Så minnesfyllt. Tillbaka till barndomsåren och skoterturerna i skogen med pappa (och ibland mamma). Det var en höjdare. Vi fick åka släde efter skotern, vår hund Bamse älskade att springa intill, ibland hade vi med oss en ryggsäck med varm choklad och smörgåsar. Att stanna uppe vid maste på berget och fika var en klassiker. Ibland var det mäkta spännande att ta sig både uppför och nedför berget med skotern och pulkan. Sedan doften på kläderna efteråt; kombinationen av riktigt frisk och kall luft och ett stänk av skoterns avgaser. Det luktade så fräscht och nu luktar det minnen. En del har säkert svårt att förstå detta. Men det är en härlig doft. Det doftar vinter. Min mor tycker för övrigt detsamma om saken.

På hemmaplan börjar det faktiskt vara ganska klart. I går satte Daniel upp ytterligare armaturer så nu har vi två takplafonder i vardagsrummet och två i hallen, dessutom passade han på att dölja sladden från högtalarna med en list. Vi har även tömt en del kartonger och nästan fyllt både sideboarden och vitrinskåpet. Lite julbelysning har vi fått upp i fönstrena också och så Toves fantastiska tomtar såklart - de har VIP-plats i soffan. Tvättmaskinen sålde vi i går, så skönt att ha blivit av med den. Snart är faktiskt det mesta gjort. Det som återstår är för mig att ordna tavlorna till matrummet, samt knåpa ihop tygtavlor till vardagsrum och sovrum, få upp sänglamporna i sovrummet, köpa en matta till köket, vita gardiner till matrummet, ett par nya gröna växter samt tömma de sista kartongerna som mest innehåller ljusstakar och "pynt". Visst har vi lite andra projekt framöver som omtapetsering i kök, hall och gästrum men det är ingen brådska med det. I ett hus tar projekten aldrig slut.

Daniel har gått och blivit krasslig, snörvlig och trött i knopp och kropp så det blir nog lugnt hos oss i kväll. Jag kommer nog att ge mig på nån av de där kartongerna men sedan blir det soffan och "Lyxfällan" på 3:an.

Jag måste för övrigt ut på presentjakt mycket snart. Pernilla fyller 31 på lördag och ska bjuda på fika på fredag, Ditte blir 39 på onsdag och Lina fyller 30 nästa vecka och ska ha fest på lördagen. Sedan tillkommer det ju naturligtvis julklappar, även om vi reducerat det friskt så köper vi såklart till syrrans barn - sen måste ju min älskade make också få nån klapp av frugan ♥

Inga kommentarer: