torsdag, november 08, 2007

Winter wonderland


Snön vräker ner över Boden och färgar marken vit. Det är otroligt vackert. Längtan efter jul tränger sig på än mer. Knarret under skorna får mig att tänka på barndomens skyltsöndagar med tomtar på stan, slädar, ljus, dofter och paket.

På tal om känslor som infinner sig, jag såg "Bonde söker fru" i går. Det enda program jag följer på TV faktiskt. Jag gillar landsbygdsromantiken och sättet de fångar den på. Sommar-Sverige från dess allra bästa sida. Regndroppar från ett tak. En katt i gräset. Barfotafötter. Flugor på en vägg. Ett upplyst kök sett utifrån. Mysigt, mysigt!

Dagen har börjat bra, först en skön promenad till jobbet (även om jag var rätt snö-blöt då jag kom fram), sedan en kopp kaffe och nu telefontid. Efter lunch har vi planeringseftermiddag, då ska verksamheten planeras och förändringar diskuteras. I morgon förmiddag har vi kollegor möte. Just under hösten tenderar det att vara mycket föreläsningar, kurser, möten, seminarier och utbildningar. Man måste sålla annars blir man alldeles vimsig och hinner inte med allt annat som ska göras.

Snart är det helg, det ska bli så skönt. Varje morgon drömmer jag om att få ligga kvar i vår nya, sköna säng och snart får jag min efterlängtade sovmorgon. Daniel går på jouren idag så i helgen har vi inga speciella gemensamma planer. Vi får helt enkelt se vad som sker. Det har trillat ner diverse förfrågningar på sistone så jag har börjat försöka reda ut lite happenings och inser att kalenderns helger börjar se ganska inbokade ut fram till jul. Några små gluggar finns det ännu och några vill vi allt ha kvar men visst är det kul att det händer saker.

Nu kallar plikten...

Inga kommentarer: