torsdag, december 13, 2007

Luciadagen


Lucia har för min del alltid känts som den riktiga starten på julen. Jag minns Luciamorgnarna med glädje. Det stora luciafirandet på TV och sedan det som väntade i skolan med fnitter i klassrummet under ombytet, Luciatåg, föräldrar i publiken, julsånger och lussefika. Det var magiskt. Vår lärare Eivor var fantastisk på att sprida julglädje. Vi pysslade och hon sydde ihop sånghäften till uppträdandet.

I går under "Christmas Stars"-konserten fick vi avnjuta ett litet men ack så duktigt Luciatåg från Björknässkolans estetiska program. Konserten har blivit mer välorganiserad och mer proffsig för varje år som gått men jag och Daniel verkade ändå ganska överens att om inget nytt sker till nästa år så kanske det inte blir någon konsert för oss. Vi vill ha lite nytt nu. Året då Sofia Källgren var med var en riktig höjdare. Brolle gjorde väl i från sig och han har också växt till sig, han har mer pondus och mer scenvana nu - och det syns. Han är inte alls samma lilla blyga Bodenpojk' som tidigare. Linnéa Bäcklund var också duktig, blott 17 år men med riv i rösten. Hon klarade även av ett missöde med sitt instrument med glans. Inte dåligt! Och förresten.... visst fick jag höra "O Helga Natt", däremot inte "An American Triology" men man kan ju inte få allt. Eller? *s*

Snaaaaaaart....nu är det endast 7 arbetsdagar kvar innan julledigheten väntar. 16 ljuvliga lediga dagar hemma, dagar som står en fritt att fylla precis hur man vill, dagar med sena kvällar och sovmorgnar, med vänner och med egen tid, med goda filmer och julsmarrigheter, med sköna promenader och festligheter, med återhämtning och vila.

Men innan vilan -----> jobb!

Inga kommentarer: