onsdag, april 02, 2008

Vårkänslor och pirr!

Oh jisses så trött jag just blev...

Lunchat Felix burkravioli och en tomat till lunch, har halva bruken kvar men känns inte så lockande att äta det i morrn också. Tar med av köttfärsbiffarna jag ska göra i eftermiddag om det blir över. Till middag i morgon blir det blodpalt som Daniel köper med sig från Älvsbyn. Skönt att slippa lite av vardagsmatlagandet.

Noll promenad blir det i kväll också, man kan lugnt påstå att jag har ett par tappade sugar vad gäller det efter veckans tappra försök till prommisar. I går kväll var det rent ut sagt hemskt; moddigt, blött, slaskigt och halt. Det gick inte att slappna av en millisekund för då hade jag antingen klivit snett eller halkat och ramlat i sörjan.

Nåja, när jag inte är trött och less på slask och sörja så har jag underbara vårkänslor. Energin spritter i kroppen och jag känner mig sprudlande glad. Det är så ljust och fint nu. När vi kom hem i går efter jobb och lite småhandling så gassade solen fortfarande. Jag öppnade altandörren och vädrade en stund, det droppade friskt från altantaket och rasade sjok med snö därifrån.

Vårsolen gassar på vår altan


Snön plågas hårt dessa dagar

Det var riktigt varmt och skönt där i solen på altanen. Planer och drömmar började smidas. Jag vill införskaffa utemöbler! Det jag/vi har i åtanke är ett lite större bord och sex stolar till altanen och två däckstolar eller baden-baden till soldäcket, dessutom vill jag ha två stolar och ett litet bord på framsidan av huset om man vill sitta ute en förmiddag när solen befinner sig på den sidan av huset. Dessa ska Daniel köpa på Jysk idag, såg en grupp som passar perfekt i deras reklamblad. En grill måste också införskaffas - såklart! Sedan skulle jag vilja få upp nåt slags insynsskydd på altanen, något man kan dra för vid behov bara (ni ser ju på bilderna att det kan vara idé att ha det om man ska sitta ute). Jag läste runt lite på nätet och hittade en del tips. Jag tror att det får bli vit bomullsväv som jag syr kanaler i och sätter upp på plastad stålvajer. Ska beställa tyg när jag mätt upp avståndet mellan "takpelarna". Någon spalje med frasig humle vill jag inte ha! Been there, done that. Skräpigt som fasen!

Nu kaffedags!

Inga kommentarer: