tisdag, juli 22, 2008

Planer smids


I dag hamnade vi i resetankar/planering när Daniel dök upp med USA-kartan. Jag har plöjt forum och bloggar om road-trips. Pratat med Daniel, Bollat fram och tillbaka. Nu är det inte alls säkert att vi tar hjälp av Swanson och deras färdiga rutter. Inget negativt om dem som arrangörer alls, de är toppen! Men vi vill ha lite längre stopp i vissa städer och de tillåter inte ändringar mer än anslutning av start eller stopp på resan. Våra senaste tankar är just nu är start ev. i Florida, bil genom södern (Tennessee, Arkansas, Texas...) ev. New Mexico, Arizona och så Nevada (med ett avslut i Las Vegas).

Vi lär fortsätta att resonera om saken ett tag till. Det har i alla fall blivit en riktig brainstorm. Just nu har det mesta förändrats. Vi pratar om 4 veckor istället för 3. Vi pratar om att ev. åka någon gång i juli i stället för augusti (men det hänger såklart på Daniels jobb, vi måste klämma in resan mellan två av hans jourer), vi pratar om att planera färre av våra stopp och att arrangera resa själv. Kollade lite flygpriser, dessa skulle landa på drygt 25000 för oss två (Luleå -Miami, Las Vegas - Luleå), hyrbilen nånstans på drygt 10000 för 4 veckor. Till det tillkommer ju sedan bensin, boende, mat (+ dricks) och fickpengar. När det gäller boende så vill vi gärna boka upp en del hotell ffa i Las Vegas men andra kan vi ordna längs vägen, det finns ju budgetalternativ i form av motell för 40-50 dollar per rum och natt. Vi har onekligen en del funderande att göra. Det är ju ett år kvar tills vi planerar att åka men det är mycket att ta med i beräkningen och planera så det är nog klokt att vi är ute i tid. Det sista i saken är inte sagt...vi kommer att prata mycket mer om detta. Så slutresultatet kan bli precis hur som helst *s*

Nåja, drömmarna fortsätter. Nu måste jag duscha och göra mig i ordning, sen ska vi ut och leta en present åt Lina och så blir det en tur upp till byn!

3 kommentarer:

Anonym sa...

ah, gud sa roligt med en roadtrip! fy skams pa mig som har bott har i snart 4 ar och annu inte akt igenom USA! men visst kommer det :) skippar ni Cali? sag inte CA pa listan? ni MASTE hit! kram :)

missj sa...

Det är fantastiskt. Bor du där så MÅSTE du ju åka :) Vi älskar Kalifornien men våra två senaste roadtrips har varit i Kalifornien/Nevada så vi tänkte vidga våra vyer nu. Men visst är det lite svårt att "hoppa över" Sunny California också, vi älskar ju den delen av USA. Men vi har inte pratat färdigt om planerna ännu, så vi får se hur det hela slutar *s*. Vi har tidigare rest San Francisco - Monterey - Solvang - Los Angeles - Las Vegas - San Diego

Anonym sa...

Mmmm..man blir verkligen full i längt :-)