onsdag, augusti 13, 2008

Regnet det bara öser ner...

Vi är mycket mätta och belåtna efter middagen. Desserten har jag hoppat för i kväll. Kanske tar en bit av smulisen i morgon.

Planerandet har gått sisådär. Vi har brainstorm:at lite och nu har vi har i alla fall en lös tanke på hur vi skulle vilja resa men exakt vart vi ska stanna (sova över), hur långa sträckor vi ska köra varje dag, hur många dagar vi ska stanna på vardera ställe, om vi ska ta avstickare och vad vi ska se/uppleva på ställena är inte klart. Det kommer att ta mycket tid att läsa in sig på städerna/ställena och besluta och ev. boka hotell.

Vår tanke är i alla fall amerikanska södern (nästan kust till kust) i totalt 4 veckors resa och då är flygtiden t.o.r inräknad samt 1-2 dagars vila innan jobb efter hemkomst. Nio timmars tidsskillnad är inget man bara rycker på axlarna åt. Rutten som lockar är (övernattning är inte planerad på varje ställe med det är städer vi skulle vilja besöka i alla fall):

Start i Miami och/eller Key West (Key West har en internationell flygplats och det hade varit spännande att börja där nere) - Jacksonville - Chattanooga - Knoxville (nostalgi, Erika!) - Nashville - Memphis - New Orleans - Houston - Dallas - Oklahoma city - Albuequerque - Flagstaff - Sedona - Phoenix - Las Vegas

Så här ser "fågelvägen" ut - 580 mil. Inte nog med att rutten på kartan är lite grov, vi räknar dessutom med mer eller mindre planerade avstickare. Källa: http://www.usatf.org/

Det enda vi vet så länge är att vi vill till Graceland (been there, men want to go there again!) och att vi skulle vilja bo på Bellagio i Las Vegas. Detta är hur svårt som helst i alla fall. Vi har ingen som helst aning om vart notan kommer att landa. Planen är att kanske boka första hotellet i Miami och sedan i Las Vegas och sedan lösa resten längs vägen ev. med några till stopp. Hur ska man sy ihop detta lapptäcke? *s* Men en liten bit på väg är vi i alla fall...jag tror att det är klokt att vi börjat i tid :)

Här fullkomligt vräker regnet ner, det innebär nästanm garanterat god nattsömn för min del :) Luften som kommer in är sval och frisk och ljudet i sig är sövande...love it! Men i morgon bitti blir det INTE kul att promenera till jobbet om det är så här.

Inga kommentarer: