söndag, september 28, 2008

Stormöte men ingen som helst mötesordning!

Så låter det här, fåglarna håller låda - de är helt crazy! Från tidig morgon och genom hela dagen låter de oavbrutet. Vad håller de på med? Jag tror att Bodens alla fåglar samlats i träden kring vårt hus för att konferera. I olika takt...ton...och volym!

Gårdagen med syrran var trevlig sånär som på en fadäs med laptopen. Så där var han igen, han Murphy... Det var i alla fall skönt med bastu och prat. Maten var god den med. Men vi var båda rätt trötta. Urlakade. Urschasade. Daniel kom hem vid 23, en sisådär timme senare slocknade vi alla i soffan. Vaknade nån timme senare och bytte ryggläge i soffan mot ryggläge i säng.

Känner mig trött idag och inte alls mer uppåt, nästan tvärtom men så är det väl när man gräver i sånt som känns jobbigt. Rör upp allt till ytan. Det kanske lättar lite om någon dag. Men den dagen är inte idag. Så idag ska jag bara vara, har torkat lite golv, tvättat, strukit kläder och sett en föga peppande film ("If Only") med Jillan. Började att se "PS I love you" men vi tyckte både att den var trögstartad, så vi stängde av den - jag ger mig på en annan dag. Resten av dagen kommer att gå i samma takt. Ska bara vara. Slösurfa. Kanske kolla lite TV. Äta hämtmat (vad vet vi inte ännu). Jag kanske skulle ta mig ett bad, det var "år och dar" sedan jag spolade upp bubbelbadet här. Det är kanske ingen dum idé. Spola upp ett hett bad. Tända en massa ljus. Slå på lite musik. Ta med nåt svalkande att dricka och bara drömma mig bort i badet en stund. Det är ett härligt privilegium att ha ett bubbelbad men det är också lite mer av ett projekt att ta sig ett bad i detta än i ett vanligt badkar vilket resulterar i att det sällan sker. Ska ge det en liten funderare i alla fall.

Nu till en helt annan sak; det bär mig emot att plocka bort människor från min MSN-messengerlista, tror att jag bloggat om detta förut. Det känns bara så...konstigt. Som om man raderar ut människor man faktiskt haft kontakt med ur ens liv - även om det nu inte är fullt så dramatiskt. Men härom dagen körde jag en hårdrensning, jag är långtifrån lika nätaktiv när det kommer till chat och communities numera och pratar rätt sällan med andra än mina allra närmaste på MSN så det rök en ordentlig drös med folk. En del är själva sällan online, vissa har kontakten tunnats av med och andra har man liksom bara tappat gemenskapen med. Vad är då meningen med att samla på dem? Så nu har jag en mer lätthanterlig och uppdaterad lista vänner/bekanta och det känns riktigt, riktigt skönt. Det var ju det där med "rydd unna". Ingen dum idé! Tänk om det var lika enkelt att sortera i tankar och funderingar? Då hade livet varit enkelt. Eller i alla fall bra mycket enklare *s*

Nu ska jag surfa runt lite på cybervågen i internethavet. Ses senare...

3 kommentarer:

Béatrice Karjalainen sa...

Rensa i listan ja det kankse man borde göra. Den är milslång och över hälften är aldrig online. Och hälften av de som är online pratar bara med mig när de behöver hjälp med något. De som är kvar är inte så många men de har 2-3 olika rader var pga att jag kör Miranda med MSN/ICQ/Gtalk.

missj sa...

Det är lite själarenande att rensa *s* Oavsett om det handlar om kontakter på MSN, garderoben eller något helt annat :)

Béatrice Karjalainen sa...

Nu har jag gjort det. Det var ca 50 st som rök från min lista. Skönt. Många var dessutom energitjuvar.