tisdag, november 25, 2008

Rastlöshet och djuretik

Kombinationen låter kanske underlig men det är vad som upptar mina tankar just nu. Har precis ätit lite middag och sitter nu här och funderar...

...ska jag eller ska jag inte kunna motivera mig att byta om, knata iväg till jobbet, träna, duscha och knata hem huttrandes. Det lutar att så blir fallet men supermotiverad är jag inte. Det ska jag ärligt erkänna. Saken är den att jag inte tog mig för det en enda gång förra veckan och vill verkligen inte ha såna veckor. Jag har ju fredagsträning in mind men vill klämma in ett pass till i alla fall.

I morgon är det onsdag, ska inleda dagen med att berätta för en läkarkandidat vad jag och mina kollegor sysslar med. Jag hade även tänkt ta med honom ut i verkligheten på ett hembesök under förmiddagen. Efter jobbet drar jag och Daniel på en turbotripp till Luleå (måste försöka hitta nån stass till nästkommande fredag då vi har hippie/woodstock/60-70-talsfest på jobbet) sedan ska jag till Agneta och se "Bonde söker fru" och hjälpa henne att hänga lite julgardiner.

Och nu...en liten varning till Pernilla. Du bör kanske sluta läsa här...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jag har alltid, alltid känt mig totalt äcklad av foie gras/fet gåslever , det handlar inte om något motstånd gentemot inälvsmat utan snarare på detta med djuretik. Jag blir så jävla illa berörd. Hur långt är människor villiga att gå för "delikatesser". Är det något jag aldrig skulle äta så är det just foie gras, de stackars gässen måste lida helvetes kval när de tvångsmatas i en månad innan de slaktas. Allt för att få det ärofyllda uppdraget att med sin totalt missbildade lever pryda någons tallrik. Det är värt att uppmärksamma detta i alla fall. Jag tror tyvärr att det är så att många inte vet vad vad denna delikatess verkligen innebär för djuret. Vill man agera mer i frågan så finns möjlighet bland annat via Djurens Rätt.


Tvångsmatning


Stackars lilla vackra vän...:(

Inga kommentarer: