sNu har jag googlat mig runt på nätet efter middagsinspiration och tror mig ha funnit nåt riktigt gott. Jag hade siktet inställt på nåt med kyckling och detta verkar onekligen lockande, det innehåller nämligen såväl parmaskinka som balsamvinäger och vitlök. Kan man ens misslyckas då? *s*
Kyckling med parmaskinka och balsamsås
Kyckling slås in i parmaskinka och blir läckra knyten i krämig sås.
Ingredienser(4 port)
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano 4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.
Fast här blir det inte frästa grönsaker utan ugnsrostade rotsaker/potatis. Dessutom gör jag ju inte fyra portioner utan två och en halv. Såsen däremot blir nog ändå fyra portioner (det är ju bara 2,5 dl) efter att ha läst rekommendationerna i kommentarsfältet under receptet *S*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar