Kyckling med parmaskinka och balsamsås
Kyckling slås in i parmaskinka och blir läckra knyten i krämig sås.

Ingredienser(4 port)
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano 4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.
Fast här blir det inte frästa grönsaker utan ugnsrostade rotsaker/potatis. Dessutom gör jag ju inte fyra portioner utan två och en halv. Såsen däremot blir nog ändå fyra portioner (det är ju bara 2,5 dl) efter att ha läst rekommendationerna i kommentarsfältet under receptet *S*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar