måndag, december 21, 2009

2010 närmar sig!

Har ni reflekterat över hur rasande fort tiden går?!

Jag minns fortfarande årsskiftet 89-90 skarpt och starkt. Den där nollan i årtalet kändes så speciell. Nästa nolla var än mer anmärkningsvärd, nämligen millennieskiftet 99-00. Minns ni allt tugg om vad som skulle ske med våra datorer, skulle de klara att slå runt klockorna eller skulle det bli kaos. Kaos överallt? Det satsades åtskilliga miljoner på att säkra vår framtid men några garantier fanns inte, det kändes som att leva i en katastroffilm. Folk bävade för det värsta. Skulle satelliter slå ner? Var detta slutet för planeten Tellus? Men...millennieskiftet passerade (kanske en smula besviket) utan något fuzz alls...inget skedde. Livet rullade på som vanligt. Datorsystem och människor fungerade som vanligt...

...nu har det gått 10 år sedan detta skräckinjagande datum låg framför oss. För mig känns det som i går. Är det månne ett åldertecken? När jag tänker på allt som skett under oo-talet så har det inneburit en sån ofantlig glädje och en sån outgrundlig sorg. Tidsmässigt har glädjen styrt men känslomässigt har sorgen. Glädjen och lyckan har dominerat och besuttit det flesta åren men av någon anledning är det smärtan som känns mest. Kanske för att lyckan är minnen som smärtar idag. Kanske är det för att smärtan är det som ligger närmast i tiden.

Hur som helst kan jag inte låta bli att undra; vad kommer 10-talet att innebära för mig? Är jag körd? Eller kommer det att finnas glädje och lycka för mig under detta årtionde? Kommer saker och ting att falla på plats? Kommer jag att känna sinnesro, tillhörighet, trygghet och innerlig kärlek igen? när? var? hur? och med vem?

Många är frågorna och många är de med frågorna...

Nu siktar vi framåt mot ett nytt och spännande årtionde!

Inga kommentarer: