fredag, januari 29, 2010

Sett "Hachiko - en vän för livet"?

Jag och Jillan fastnade i en familjefilm med talande hundar på TV1000 Family i kväll och vi började prata om hur blödig man blir när man ser djurfilmer. I alla fall vi! ;) Vackra, kloka djur som gör fina saker och historier om vänskapen mellan människa och hund. Då nämner hon plötsligt en film av Lasse Hallström med Richard Gere vid namn "Hachiko - en vän för livet" som jag aldrig hört talas om men efter att ha hört henne berätta och läst mer om den känner jag att den är en "must see" och jag tror att tårarna kommer att trilla. Jag berörs lätt att filmer på ämnet.

Filmen handlar om Hachiko, en hemlös valp som av en slump hittas av läraren Parker Wilson (spelad av Gere). Varje dag följer Hachiko med sin nya husse till tågstationen och väntar där när Parker kommer hem. Så en dag kommer inte Parker hem mer. Trots det väntar Hachiko troget - men förgäves - på sin husse varje dag under de kommande tio åren. Hans öde berör många av de människor som passerar stationen, och de hjälper hunden med mat och varma ord. Filmen bygger på en sann historia från Japan, än idag finns en bronsstaty rest av Hachiko, som var av den japanska rasen akita, på den plats vid Shibuya Station, där han troget väntade varje dag.

Den hade svensk biopremiär den 22/1. Nån som är biosugen? :) Pernilla? Agneta? Tove? Jill?

3 kommentarer:

Jill sa...

Jo, klart att jag ska se den, men på bio!? Jag kommer ju att grina ihjäl mig. Jag grinade bara jag läste om den...=)

Camilla sa...

Skulle just säga samma sak, man grinar ju bara man läser handlingen och när den dessutom är sann!!

missj sa...

Jill: det är sant, vi inväntar DVD:n...annars skämmer vi ut oss ;)Fast jag tror ju knappast vi kommer att vara ensamma som blir berörda men det är nog en soffilm :)