torsdag, januari 28, 2010

Tack för draghjälpen, Annika!

Arbetsveckan är slut och jag har gått in i "helg", en helg som inte innebär nåt speciellt för min del mer än vila och återhämtning. I morgon hade jag dock tänkt köra in bilen i garaget och ge den lite omvårdnad i form av upptining, påfyllning av olja och en dammtorkning av interiören. Min fina Sprutti måste få lite kärlek och omtanke!

Efter jobbet var jag helt inställd på att åka hemåt med tanke på de nya tiderna för patientverksamhet på sjukgymnastiken men tydligen drar torsdagstiderna igång först nästa vecka. Annika lyckades dock övertala mig att hänga med henne för ett pass på cykel och löpbandet och trots att det var jäkligt tungt att gå dit kändes det mäkta gott när det var gjort. Så tack för det! :D Det är verkligen öken att sitta där mol allena, när jag bodde i stan brukade jag åka dit om kvällar och helger och var där helt ensam - hur kunde jag motivera mig då? Tiden går så långsamt och varje tramptag känns segt, man stirrar blint på tiden och sekundvisarna masar sig fram. Att ha någon att prata med gör ALL skillnad, man glömmer tiden och allt känns mycket lättare och roligare. Nästa pass blir på måndag. Det blir den veckans enda eftersom det står en del annat på agendan för nästa vecka (skriver mer om det i nästa inlägg). Så ett stort tack till min roomie Annika för att du fick mig att ta tag i det där trots att jag räknat bort det!

Förresten, jag utlovade ju ett utlåtande om lunchen på Far East idag. Inledningsvis var parkeringsbiten inget vidare, deras parkeringsplats är alldeles för liten för den rusning som råder just nu i alla fall. Vi fick parkera en bit bort vilket kändes motigt efter lunchen då det under förmiddagen slagit till och blivit 18 minusgrader under förmiddagen och jag hade ju inte beredskap med långkalsonger eftersom jag inte sovit hemma...brrrr! Maten däremot var riktigt god och fräsch. Jag saknade dock vårrullarna som Maria nämnt efter att ha varit där men den krispiga kycklingen var riktigt god och den första laddningen av kyckling med citrongräs, efter påfyllningen tyckte jag inte att det var fullt lika gott och inte heller lika spicy. Det är lite samma stuk på rätterna som på andra asiatiska restauranger; wokade grönsaker, nudelwok och biff med bambuskott men ändå gott. Att stället sedan är tio gånger mer stilrent och fräscht än stans två andra asiatiska restauranger (kinahaket Ming Palace och thairestaurangen Thai Siam) bidrog till det positiva helhetsintrycket. Det kommer definitivt att bli fler luncher där och säkerligen även något kvällsbesök.

Nu ska jag bara slappa och titta på film, allt enligt planen :)

Inga kommentarer: