onsdag, februari 24, 2010

Fyra dagar februari kvar

Min dag började som sagt inte så strålande men det blev bättre ju mer tiden led, ilskan avtog och jag fick lite trevliga besked. Inte för att det egentligen betyder att nåt är "set" men det har onekligen sått ett frö av förhoppning i alla fall. Till berörda: tack för alla fina ord!

I morgon vankas jobb igen men med en annan bil som färdmedel, Spruttis får stå kvar och vila där han är just nu. Stig har varit snäll och hjälpt mig få loss däcket så det nu ligger i kofferten på bilen jag ska låna i morgon. Han har även varit så pass klok att han lastat ner ett av sommardäcken om det skulle visa sig att fälgen på vinterdäcket fått sig en omgång och inte går att använda. Det blir en del ärenden i morgon, jag får ta en snabblunch och sedan kasta mig ut. Jag måste av förklarliga skäl förbi Däckia och även ta en sväng förbi Beijer, det börjar nämligen vara dags för påfyllning av pelletsförrådet igen och jag behöver skydds-/byggplats för att täcka in kammaren så mycket som möjligt. Sist var jag ju förutseende och täckte över en del men det såg ändå förjävligt ut här inne. Städning lär det bli hursomhelst men jag måste skydda det viktigaste som elektronik, säng och kläder. Efter jobbet ska jag ta en tur förbi Agneta med lite grejer som är hennes och det blir säkert ett par ord där också innan hemresa.

Nu ser jag med spänning fram emot resten av veckan. Men inga fler missöden, tack!

2 kommentarer:

Stephanie sa...

Hej!
Jag såg att du hade kommenterat min blogg :)
Ja, lägenheter i Oslo är svindyra. Just den lägenheten som du såg på bilden låg på Fredenborg, mitt emellan sentrum & grünnerlycka. Jag fick ge en förmögenhet varje månad på 10.000 nok, men eftersom man tjänar därefter klarade jag mig bra.
Har nu flyttat till en annan, större lägenhet med min sambo och det är mycket bättre och mycket mer ekonomiskt ;D Nu kan man till och med spara lite slantar.

Oslo är fantastiskt på det sättet att man tjänar väldigt bra. Jag får ut det dubbla mot det jag tjänade i Sverige som undersköterska..

Hoppas jag har svarat på dina frågor=) Kram

missj sa...

Jag har läst din blogg ett tag men inte skrivit förr. Du skriver bra och det är intressant att läsa din historia och vad du stött på "over there". Vilket kaos du hamnade i med första lägenheten och den ohjälpsamme mäklaren. Jag förstod att lägenheten inte var helt billig med tanke på vad jag sett på http://www.hybel.no, http://www.finn.no och http://www.zett.no. Jag hoppas att allt känns bra med samboskapet nu när hyresgästerna flyttat ut! :)

Kram från moderlandet! :)