måndag, mars 01, 2010

Jag blir så frustrerad!

Detta har varit en dag av varierad art...

A GOOD ONE: En resa till Norge är beställd och jag åker dit ett par dagar vecka 11. Det blir skoj och det känns underbart att ha nåt att sikta på framöver. Fina, goa Norge och fina, goa människor där! 1970 kr Luleå - Oslo t.o.r. tycker jag faktiskt är helt överkomligt när man inte bokat två månader i förväg. Dessutom är väntetiden på Arlanda suveränt kort, en timme på vägen ner och 40 minuter hem, förra svängen hade jag sex timmar att fördriva på Arlanda - det är i längsta laget.

A REALLY GOOD ONE: Mars är här och bara det gör att det känns som om den långa, kalla och mörka vintern går mot sitt slut. Vi går mot ljusare tider, takdropp, fågelsång och värme. Det behövs efter dessa månader. I morse blev det återigen uppenbart hur ljust det blivit, redan 06:20 när mobilen började spela sitt "wake upp call" var det faktiskt hyfsat ljust och inte en svart vägg utanför fönstret. Fantastiskt!

A BORING ONE: Intet nytt på jobbfronten, jag kollar och inväntar napp på mina övervakningsmail men inget nytt har dykt upp idag. Jag slängde i alla fall i väg en ansökan till Ullevåls sjukhus om en tjänst inom psykiatrin. Jag trivdes förvisso fenomenalt när jag gjorde praktik inom närpsykiatrin men själva sjukhusmiljön lockar inte speciellt mycket, jag tycker om friheten med primärvård och det motsvarande inom den norska kommunala sektorn fast å andra sidan innebar min praktikplacering i alla fall en del social träning i utemiljö. Nu vet jag inte om detta jobb är likadant eller om det är renodlat "avdelningsjobb". Mitt vad det är kan det ju ändå vara helt rätt så jag testar. Fast risken/chansen att jag kallas till intervju är nog relativt minimal med tanke på att jag inte har speciellt mycket erfarenhet av psykiatrin (utöver några veckors praktik som undersköterske- och arbetsterapeutstudent). Jag kan i alla fall ärligt säga att jag initialt inte känner så starkt för detta jobb som jag gjorde för det i St. Hanshaugen, det var verkligen mitt i prick. Men men...jag intalar mig att det finns en mening med att det inte blev mitt.

A BAD ONE: I morgon vankas påfyllning av pelletsförrådet så i kväll ska jag plasta in allt jag bara kan här inne, sängen får jag ta i morgon när jag bäddat. Sedan är det bara att ställa in sig på totalsanering i morgon kväll för det där dammet flyger runt överallt!

A REALLY BAD ONE: Spruttis är åter på hemmamark men krånglet med växellådan består och det känns precis som förra gången den strulade, kopplingspedalen ger knappt nåt motstånd alls, backen skriker och de låga växlarna är ett gissel att få i. Så nu är det inte bara ett fel...utan två. Inte speciellt muntert! Inte alls! Jag blir galen av att inte kunna fixa det själv och vara beroende av andra. Datorer (mjukvara och lättare hårdvara) kan jag oftast fixa själv, åtminstone efter lite forskande, experimenterande och pillande - men bilar, nä...där har jag mött min överman! Här ute är man så jäkla bilberoende och detta ställer till trassel. Dessutom känns det som ett lotteri om man ska åka på en sjuhelsikes utgift eller klara sig på en mindre dito. Jag älskar min Spruttis men just nu är han lite av en nagel i ögat. Å andra sidan ska jag inte klaga ihjäl mig då det faktiskt finns en bilkunnig och snäll person i bekantskapskresten så jag slipper verkstadssvängen, Spruttis är ingen dyrgrip och jag vill ogärna lägga mycket mer pengar på honom än vad han kostat initialt.

A MEDIUM ONE: Efter middagen blev det tal om skottning, det känns lagom muntert att bege sig ut i kvällen med snöbjörnen och gå an men väl ute är det faktiskt riktigt skönt med en urkörare och frisk luft. Ut med frustrationerna bara!

Grundstämningen inombords är väl på totalen sisådär. Norge uppväger inte riktigt trasslet med bilen. Inte just här och nu i alla fall. Så i morgon är frågan, vågar jag ta min egen bil till jobbet eller blir det att fortsätta att leva på lån?! Det känns inte riktigt bra att köra den när den inte är schysst och bara ljudet när backen ska i skrämmer ju slag på alla omkring mig. Folk måste tro att jag är helt kass på att köra bil och försöker tvinga i växlarna utan att först koppla. Jag kommer att sända iväg onda ögat om nån skulle komma med en kommentar eller blänga!

Inga kommentarer: