torsdag, april 22, 2010

En dominoeffekt av förseningar

Nu sitter jag här och försöker motivera mig till att packa upp väskan, hänga/få in kläder i skåpet, dammsuga och dammtorka - det går sisådär kan jag tala om! Jag känner mig seg, fast det tycker jag att jag får vara efter gårdagens långa resa hem. Konstigt nog har jag faktiskt varit ganska alert på jobbet idag, det är först nu tröttheten börjar smyga sig på.

30 timmar efter att hemresan inletts landade jag i byn, strapatsen var slut och målet nått efter 00 i natt. Jag fattade beslutet att ta tåget/bussen i går för att det var så osäkert om/när planen skulle gå och jag ville veta att jag skulle ta mig hem under gårdagen och inte riskera att bli sittande på Arlanda en hel dag utan att ta mig iväg. jag knatade iväg till Sky City och köpte en tågbiljett, när jag stod på perrongen och inväntade tåget som skulle ta mig från Stockholm till Sundsvall och såg förseningen så förstod jag att det skulle ha effekt på hela resan. Istället för att komma hem 19:30 som planerat kom jag till Boden med bussen fyra timmar senare. Nu känner jag inte för att dra iväg någon längre sträcka innan man kan lita mer på flygen är vad man kunnat/kan nu. :) Ena timmen si, andra timmen så. Nya besked hela tiden. Inga besked ibland. Såna här speciella situationer är ändå sånt som gör att man utvecklas, det gäller att fråga, ta sig fram och ta sig för för att komma någon vart. När man delar liknande "öde" med andra så är lätt att inleda samtal med främlingar, så blev det under hela resan. Jag och andra delade våra historier med varandra, skrattade och beklagade oss om vartannat. Jag hörde talas om folk som bussat från Ungern och en man som missat sin pappas begravning pga flygkaoset, det där sistnämnda tycker jag var en riktigt grym historia.

Nu har jag precis fört över de pengar jag fick låna av Lina eftersom jag inte hann få mina fondpengar innan jag åkte samt fyllt i formuläret för återbetalning av flygbiljetterna på Norwegians hemsida.

Hela denna resa har gjort mig totalt dagvild, i mitt huvud är det måndag idag så det kommer att kännas mycket märkligt att det är fredag i morgon.

Kanske tar jag städracet i morgon? Eller delar upp det jag måste göra och tar en del av det idag och resten i morgon. Jo, nåt av de två alternativet får det bli.

1 kommentar:

Annelie sa...

Det finns alltid en annan dag för städning :-D