tisdag, augusti 31, 2010

Hemma efter två intensiva och trevliga dagar i Sverige

Då har jag varit på min första konferens med Nesoddingarna. Vi har haft två fullspäckade dagar i Strömstad och har avhandlat många ämnen och även hunnit med lite fritid då vi ätit och druckit gott (svampsoppan vi fick till förrätt var sanslöst god!) och pratat och skrattat gott. Det är ett urhärligt gäng jag har som arbetskamrater, med på turen var även Kristin som precis börjat jobba som barnfysioterapeut - jag är med andra ord inte längre nyast i gruppen :)

Vi har dessutom haft en sån grandios tur med vädret. Hotellet var väl sisådär, eller så hade kanske bara jag och Kristin otur med rummet; endast en av spotlightsen i badrummet fungerade om man inte dunkade till dem, då kunde man få dem att lysa en stund, vi hade minimalt med toapapper och duschväggen hoppade ur spår och anföll när man skulle duscha *s* Idag på vägen hem delade vi upp oss i olika bilar efter intresset för shopping. Jag, Mari, Kristin och Kristin tog en av bilarna, efter ett kvickt stopp på systembolaget i Strömstad som fullkomligt vimlade av norrmän (fullt förståeligt!) drog vi vidare till Nordby och det enorma shoppingcentret som finns där. Jag handlade lite småplock som en prickig sån där pumpmanick till handfatet, solglasögon på rea, lite apoteksvaror, sminkattiraljer på HM, svenskt godis och en del tvättmedel och mat bl.a. Bullens pilsnerkorv, Rydbergs hamburgerdressing, köttfärs, fläskfärs, oxfilé, Coca Cola och Loka. Det var ett test att få in allt vi handlat i en liten Yaris och jag fick mig några goda skratt medan det arbetet var i full gång ;)

Sen jag kom hem har jag hunnit med att packa upp och paketera, det var inte helt lätt att rymma allt i frysen -men det gick! :) När jag kom hem såg jag att folk ställt ut sånt som ska till pappersåtervinningen så då kände jag att jag var tvungen att kasta mig på det jobbet, jag har ju nästan fått sparka mig in i min kott (förråd) här i lägenheten - det är ju lite besvärligt att släpa iväg allt utan bil. Jag har även hunnit skruva upp hängaren på väggen i hallen som suttit kasst, nu är det plugg på plats och den hänger så stadigt och fint!

Av min kväll återstår nu bara att hänga tvätten som snurrar för fullt i maskinen, koka lite makaroner och äta middag, duscha och krypa ner för det är nämligen bara att sadla om till morgondagens jobb och aftonens festligheter.

Några bilder från dessa dagar (bilderna är klickbara):

Utsikten från vårt rum var absolut inget att klaga på, Kristin förbereder "förspelsdrinken" på balkongen


Møyfrid och Kristin och stora delar av gänget samlade ute på balkongen


En vacker regnbåge prydde himlen, Kristin, Møyfrid och jag


Samtal på balkongen och den vackra utsikten från restaurangfönstret


Längtansfull väntan på maten och svampsoppan som serverades till förrätt - ljuuuuvligt god!


Huvudrätten lamm som jag tyckte var sisådär och glass och björnbär till dessert

Inga kommentarer: