fredag, oktober 22, 2010

Vad är oddsen III?

Kanske lite större här än de tidigare exemplen jag skrivit om men ändå...

Jag har registrerat mig på en sida på en norsk websida med förhoppning om att finna nya bekantskaper/vänner här. Det är ett stort hopp att gå från ett rikt socialt liv med familj och vänner till att knappt känna nån och för att jag ska kunna leva, ha det gott och trivas så behöver jag ett socialt nätverk; någon att ta en kaffe med, prata strunt med, gå en promenad med, ta en bio eller ha en röjarkväll på byen med. Det är faktiskt via den sidan jag tog mig ut på den där middagen och klubb/pub-besöket för en tid sedan. Jag var skeptisk till en början men jag måste säga att det, trots att det trillat in ett och annat tveksamt mail, var ett klokt val att ge den en chans för att knyta nya kontakter. Efter den där byturen har inte varit några fler aktiviteter som jag haft möjlighet att hänga med på efter det men jag pratar fortsatt med en del på nätet och tanken/förhoppningen är ju att det ska utveckla sig till goda vänskaper eller ytligare bekantskaper. Vänner kan man ha på olika nivåer - och det är inte alla man "vänder insidan ut" för men de är likväl viktiga.

Nåja, i kväll när jag loggade in på sidan hade jag fått följande meddelande:
"Hei på deg  
Du føk forbi meg på Rema 1000 isted. Jeg snakket i tlf så jeg rakk ikke si hei til deg.... 
Derfor et hei her istedenfor"  
Jag blev med andra ord igenkänd på matbutiken idag :)

Världen omkring mig krymper - det är inte på något sätt negativt, inte alls. Jag tycker om känslan av "familiar faces"; att ha folk att hälsa på eller byta några ord med på båten, bussen eller i butiken. Jag tycker om känslan av att börja bli en del av Nesodden, veta vad folk pratar om när de nämner ställen, lokaler eller människor och att integreras i samhället.

Det är en så stor del i att göra en ny plats i världen till sitt hem och att få den där tillhörighetskänslan. Och redan efter 5 månader här är jag i alla fall en bit på väg...

Inga kommentarer: