måndag, november 01, 2010

Jag vill till Sverige...

...innan Lucia (men en importerande vän från fäderneslandet går också bra ;))

"Pitepojkar"
Saken är den att jag gärna skulle vilja bjuda på lussefika på Luciamorgonen och då vill jag ha Apotekarnes julmust (för övrigt hamstra åt mig själv också ;)), Blossa glögg, pepparkakor (bakade med smör), lussebulla med mandelmassa och vanliga lussekatter, knäck och ischoklad (även om jag själv inte gillar sistnämnda). Helst skulle jag också vilja ha med "Pitepojkar" men såna har jag aldrig gjort själv och vet inte om jag vågar mig på dem heller. Men grymt goda är de i alla fall. Det hade dessutom varit skoj att utsätta arbetskamraterna för testet mamma brukade utsätta oss för, nämligen att äta en "Pitepojke" utan att slicka bort sockret från läpparna en enda gång.

När jag jobbade på vårdcentralen hade vi som tradition att vi bjöd tandvården (som har sina lokaler i samma byggnad) på sommarfika och de bjöd oss på julfika. En trevlig tradition. Deras fikabord kan jag inte slå - men det hade onekligen varit trevligt att få ta hit lite av traditionen och göra Luciadagen lite speciell - även om jag inte befinner mig i Sverige.

Jag har letat och letat efter bussturer till Strömstad men det verkar hur svårt som helst att finna nån som inte är en bokad gruppresa. Underligt med tanke på alla norskregistrerade bussar jag såg där. Bilen vill jag helst slippa ta, dels är den stor och otymplig och sen slipper jag helst den trafiken, bom- och dubbdäcksavgifter. Jag får forska vidare (även) i denna sak.

3 kommentarer:

Annelie sa...

Pitepojkar måste vara en norrländsk sed, har aldrig sett eller hört talas om dem :-)

missj sa...

De heter anisbröd med ett annat namn, kanske det är mer bekant?

Jean sa...

Oj vad gott allt det där ser ut! *Jag vill haaa* (Min glöggen kan jag stå över).