torsdag, november 04, 2010

Precisionsparkering

I går fick vi besked om att det skulle vara ett planerat strömavbrott på jobbet mellan 15-17 och i och med detta är det också omöjligt att få nåt skrivarbete gjort så jag packade ihop och avslutade dagen klockan 15. Det finns väldigt få parkeringsplatser på jobbet, i förhållande till det antal människor som jobbar där så det är ofta lite "vilda western-stuk" på parkeringsstilarna och det står bilar lite varstans. Jag brukar ställa bilen uppe på en grusplan och känner alltid lite stress på morgonen om jag tar bilen, det gäller att vara i tid så att man hinner få en plats och helst parkera så att det är lätt att ta sig ut med tanke på den megabil jag kör (som jag skrivit tidigare är det en extralång folkabuss). Så jag förstod redan när jag lämnade kontoret att jag skulle få problem med att få ut bilen idag. I vanliga fall lämnar jag sällan jobbet före 16:30 och då har det hunnit försvinna många bilar från parkeringen, så var inte fallet idag. Och mycket riktigt, det var totalbelamrat och det fanns inte mycket plats till godo att röra sig på. Tack och lov åkte Kristin samtidigt och hade möjlighet att hjälpa mig med ett par ögon och vinkningar så jag tog mig ut, utan skada på varken B:s eller någon annans bil ;) Tack, tack, tack för hjälpen! Jag hann nästan få kallsvettningar när jag såg hur det såg ut på parkeringen. Det där hade jag aldrig klarat ensam.

Jag drog direkt ner till Tangen centrum, där nästa "helvetesparkering" är men tack och lov var det inte så vansinnigt hemskt där idag. De bygger ju om shoppingsenteret plus att de bygger ett nytt kommunehus och ska bygga nya lägenheter på området så det är lite kaosartat just där och väldigt få (och eftertraktade) parkeringsplatser. Jag hade helt klart föredragit en bil i våra leasingbilars (Toyota Yaris) storlek där ;) Så nu har jag fått hämta mitt Ellos-paket på Posten, trots att det på deras hemsida står att utlämningsstället är på Vinterbro och trots att jag fick mailsvar att det inte fanns nåt utlämningsställe på Nesodden längre så kom paketet till Posten. Det tackar vi för!! Det hade onekligen varit segt att dra ända till Vinterbro för att hämta ett paket. 

Naturligtvis kunde jag inte låta bli att ta nån sväng in på Jernia, Notabene och Nille. Det är så härligt nu när julepyntet kommit fram, jag önskar mer än någonsin att jag hade ett hus att få pynta och göra julmysigt men jag ska göra det bästa av vad jag har. Det blir sparsmakat med julpynt men lite ska jag ha - och inte en massa grylliga färger. Jag trillade dit på svart textilfärg (äntligen!), dubbelhäftande tejp (alltid bra att ha), passfodral (inte utseendet jag önskat men ett skydd i alla fall - och på rea), farsdagskort (glöm inte pappa nästa söndag), en julstjärna (glittrig och söt), en nästomte (jag saknar mina som jag har i nån flyttkartong hos syrran) och en väggspegel. Sistnämnda har jag tänkt på länge, en enda spegel i badrummet är inte mycket när man har besök och man är flera ska sminka sig, blåsa hår m.m. Jag har faktiskt redan hängt upp den men vet inte riktigt vad jag tycker om placeringen ännu, saken är den att jag inte har så många andra ställen att hänga den på. Jag hoppas att det bara är en vanesak så jag ska ge det lite tid.
Kortet kändes mycket passande till en händig pappa :)
Inte snyggast men det funkar
Laddad för jul; min söta tomte, den nya glittriga julstjärnan och pappstjärnan som B köpte åt mig på Ikea
Nu ska jag gripa tag i dammsugaren, det är dags att städa undan lite hår, grus och damm. Jag tror att det får bli lightstädning denna vecka; dammsugning, dammtorkning, tork av golv, handfat och toastol. Sen middag - och vad det blir vet jag inte ännu. Jag hade en tanke på crêpes fyllda med en skink- och purjolöksstuvning och en sallad till det men frågan är om jag ids dra igång det projektet. Time will tell!

2 kommentarer:

Annelie sa...

Om några timmar drar jag med nattbussen till oslo för helgjobb :-) kram!

missj sa...

Gör du inget annat än att jobba, kvinna? :)

Slit inte ihjäl dig! *kram*