tisdag, februari 08, 2011

Matprat

Huj, så seg jag just blev. När jag kom hem från jobbet tog jag en svängom med snöskyffeln och fick undan en del av all den snö som fallit under gårdagkvällen och natten från lilltrappen här utanför och framför min dörr. Sen in, hämta mina påsar med pantflaskor, till Kiwi, panta, köpa en mjölk, en grädde och konserverade champinjoner - som allt täcktes av pantkvittot, jag fick till och med fyra kronor. Billig handling idag med andra ord. Därefter bar det hemåt för middagsstöket.

Resterna från i går är förvisso goda men så slog det mig att jag har skinka i kylen som går på sista versen, så då beslutade jag mig för att steka plättar, sno ihop en stuvning med skinkan och salladslök (från helgens thaimat) och göra crêpes, dessutom har jag varit så sugen på "efterrättsplättar" länge nu - med sylt och grädde alltså. Det är mäkta längesedan jag åt det. Men frågan är om det får bli i morgon, den där crêpesen satte sig ordentligt. Med andra ord är nu resten av veckan middagar ordnade; resterna av saltsillen i morgon och crêpes på torsdag.
Jarlsbergosten ville inte smälta helt

Inga kommentarer: