torsdag, mars 24, 2011

Westboro Baptist Church

Jag blir stum...och rädd!

Fred Phelps som är grundare av församlingen Westboro Baptist Church, som har ca 100 medlemmar varav ca. 80% är släkt med Phelps, driver bland annat kampanjer mot homosexualitet bland annat genom en hemsida vid namn "God Hates Fags".

Denna församling är så fanatisk och människosynen vulgärt vedervärdig. Tänk att leva ett liv som går ut på att hata allt och alla utanför ens egna lilla grupp. Barn lär sig tidigt att massor av människor kommer till helvetet; amerikanska soldater, homosexuella, judar. Småbarn indoktrineras med hate-lullabies. Phelps uppger att antalet passager i Bibeln, vilka talar om Guds hat är 2/3 fler än de passager som talar om Guds kärlek. Förutom den vikt han fäster vid hatet från Gud anser han även att människornas hat mot den sanne bibelpredikanten utgör själva beviset för att denne framlägger läran i enlighet med Guds vilja. För att vinna kärleken från Gud ska det alltså vara nödvändigt att ådra sig hat från medmänniskorna.

  • WBC stödde offentligt Åke Green sedan denne dömts (men blev frikänd av högsta domstolen) för hets mot folkgrupp efter en homofobisk predikan. 
  • Efter bombdåden i London i juli 2005 hyllar församlingens webbplats dåden och tackar Gud för dem samt önskar att fler hade dött. 
  • De framför åsikten att Storbritannien är "de fördömda sodomiternas ö" och anklagar Tony Blair för att vara Antikrist. 
  • WBC har även tackat Gud för orkanen Katrina och dess förstörelse av New Orleans. 
  • När amerikanska soldater stupar i till exempel Irak eller Afghanistan anser kyrkan att detta beror på att Gud straffar Amerika med anledning av att USA tillåter homosexualitet. Medlemmar från Westboro Baptist Church dyker ofta upp med sina plakat och demonstrerar vid begravningarna av amerikanska soldater. Deras demonstrationer vid begravningar har lett till att flera delstater i USA har infört lagar som förbjuder demonstrationer inom ett visst avstånd från begravningar. Deras demonstrationer har ofta mött motdemonstrationer.
Se filmen nedan, den ger en liten inblick i den sjuka fanatism dessa bedriver. Tack och lov är de en liten skara!



Men att medlemmarna av WBC är så få så finns det andra som också propagerar för hat, läs detta: 10 Reasons Why God Hates Sweden.


Men å andra sidan, vilken svensk hade velat eller kunnat leva i ett Sverige som var accepterat och ok enligt dessa maniacs?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Extremism...
För ledaren/na har det väl att göra med makt och kontroll. De hjärntvättar ungarna. Allting i tillåtet i Guds namn. -.-
Tänk vad många (fiender) de ska ha emot sej.
Lite off-topic, hörde en kille idag säga i telefon (till sin 'kompis' kanske' "hej bögjävel."
Usch vad arg man blir.

missj sa...

Jag fick verkligen "the chills" när jag såg den där filmen, hur barnen anammat det vuxnas åsikter. Som robotar som upprepar. Hur de vuxna resonerar helt kallt kring hur deras egna åkomma inte är välkomna, eller ens saknade om de inte väljer att leva strikt efter församlingens tro (och hat).

Huuuuuuuuga!!