måndag, maj 23, 2011

"Tandblekningen"

Den kan sammanfattas: fiasko!

Hade det inte varit för (de övergående) ilningarna i tänderna så hade jag aldrig kunnat ana att jag gjort en tandblekning. Resultatet är ungefär lika med noll.

Jag erbjöds antingen hemmablekning eller klinikblekning, resultatet skulle bli ungefär detsamma men klinikblekningen är starkare och jag fick besked om att den kunde ge ganska hemska (men som sagt övergående ilningar). Jag körde på klinikblekningen eftersom jag fått för mig att det är mer genuint + att det är mer besvärligt att dra fram och tillbaka Nesodden-Oslo för att hämta avgjutningarna om några dagar och sedan sova med dessa i 7 nätter.

Först fick jag en snabb genomgång av tandläkare innan jag fick på mig "ankmunnen", föreställ er en stor kondom, öppen i båda ändar (med plastringar) som ska in i munnen och forma en ankmun för att få bort läpparna och blotta tänderna. Lite puts av tänderna innan de satte på den där skyddsfogen mot tandköttet och sedan gelen. Den skulle jag ha på tänderna i 10 minuter, sen skulle den tas bort och ny appliceras två gånger till innan det var klart. Där mot slutet satte ilningarna igång men de var inte allra värst. Nu kommer de lite pulserande men ger sig väl snart.

När jag fick se den provtand som var ungefär samma färg som mina tänder innan blev jag verkligen paff, för skillnaden var knappt existerande. Jag är glad att jag inte har missfärgade och gula tänder i alla fall för då hade nog besvikelsen varit ännu större - och än värre om jag betalt fullt pris!

Jag har i alla fall mailat Groupon för att höra om fler varit besvikna efter denna deal.

Inga kommentarer: