fredag, november 11, 2011

11.11.11

Detta datum har uppmärksammats från alla håll och kanter i dag. Det talas om magi, giftermålen har haglat tätt, det har gjort reportage i tidningarna om den förstfödda detta magiska datum, uppmärksammats barn som fyller 11 år just i dag osv..osv…men utöver detta så sker det faktisk nåt här på Nesodden i dag. Kl. 11:11 i dag var det premiäröppning av Tangen Nærsenter, med ett gäng nya butiker, som varit under renovering och utbyggnad en god stund nu. I tillägg har det byggts ett parkeringshus, kommunens nya kommunehus, tre hyreshus och en miljøgata (den är fortfarande under konstruktion) i området – så ni ska tro att det varit (är) kaos där på Tangen.

Efter jobbet i dag tog jag bussen ned dit medan Elin kom med båten från Lysaker och mötte mig där. Turen genom senteret resulterade i: mat, vin, en såg, en dunjacka m.m.

Nu ska vi pyssla på lite här hemma, i går kväll hade vi en sån där effektiv dag igen då vi fick mycket gjort och dessutom hivade in ytterligare två kubik ved i boden. Tänk att det känns så gott att ha veden i box! En middagspaus blir det såklart, det bjuds på fredagstacos här. Kvällen kommer säkerligen att bestå av en del TV-tittande också, det är ju trots allt veckans bästa TV-dag med ”Beat for Beat”, ”Nytt på Nytt”, ”Skavlan” och ”Senkveld med Thomas og Harald”

I morgon har vi planerat en tur till Vinterbro för att införskaffa en massa nödvändigheter – och kanske lite ”onödvändigheter”, jag skulle behöva ett par finskor, en strumpbyxa och nån typ av bolero/överdel att ha till min nya svarta klänning. Efter Vinterbro hade vi tänkt dra vidare till Ski och Skeidar för att kolla in lite möbler (och en vedkorg). Kvällen är avsatt för middag i goda vänners lag på Engebret Café (Oslos äldsta restaurang)  där Elin tänkt äta smalahove (ni vet den där fårskallen jag bloggade om tidigare) innan vi ska ta oss en tur till So och deras Burlesque-afton. Söndag? Ja ja, då hade vi tänkt försöka få till det där gruvarsamma ”bära-de-gigantiska-utemöblerna-runt-hela-rekkehuset-på-tunn-stig-i-slänt”-projektet. 

Jag fick förresten en present av Elin i förrgår, hon kom hem med en röd (en av favoritfärgerna) husnyckel till mig - så nu skiljer jag lätt den från de andra :)

Njut er fredag 11.11.11!

Inga kommentarer: