torsdag, december 29, 2011

Huset som gud glömde?

Elin lyckades föreviga eländet när vattnet stoppats i morse
Nu pallar jag inte mer strul i detta hus. Som jag skrivit förr hann vi ju inte bo i huset mer än två-tre dagar innan vi råkade ut för översvämning på badet. I morse var det dags igen. Men denna gång i köket. Jag trodde inte det var sant när jag slog på kranen på morgonen och sedan inte fick tyst på den och suspekta ljud kom från skåpet under diskbänken. I panik väckte jag och ropade ner Elin, som säkert hade sett för sig en skön sovmorgon och lugn dag. Det blev långt därifrån. Istället för en tidig promenad till jobbet för mig och en lugn morgon för Elin blev det att parera vatten som rann ut över köksbänken och ned på golvet samtidig som det gällde att passa vattnet som rann ut i underskåpet. Elin fick kasta sig ut i morgonmörkret med ficklampa för att ta sig in i huset och försöka hitta stoppkranen. Mitt i allt detta försökte jag få tag på en rörläggare men jag kunde knappt skriva in det jag ville söka på Gule Sider för att jag skakade så på händerna. Detta är en sann mardröm – och vi fick gå igenom den igjen! Dessvärre hittade inte Elin kranen och kom tillbaka i oförättat ärende. I hela upphaussningen hade jag fått tag på en man från kommunen som kom för att hjälpa oss. Han och Elin begav sig än en gång under huset och efter att ha grävt lös diverse isolering fann de stoppkranen. Den tystnad som blev i köket när det äntligen fått stopp på vattnet var ett av de ljuvligaste ljud jag hört!

Först då, efter än mer torkning kunde jag gå till jobbet, dock med en klump i magen av stora mått. Elins dag har gått ut på att ringa, ringa, ringa och jaga folk. Inte helt lätt att få tag på folk så här i mellandagarna men hon lyckades till slut få ut skadereglerare samt rörläggare via försäkringsbolaget.

Domen då? Tja, hela köksgolvet måste rivas upp då det är genomsurt, likaså är tydligen bottenplattan i köksinredningen. Enligt det besked vi fått måste det ha stått och runnit hela natten, kanske ännu längre? Alla möbler måste ut från kök och vardagsrum. Golvet ska torkas upp, säkert måste det ordnas annat där under och det ska läggas ny parkett. Detta med start på måndag. Rörläggaren har också varit förbi och tydligen handlade det om ett brott på ett rör till kranen, hans teori var att den som gjort jobbet hade borrat ett för litet hål att pressa röret igenom. Han har i alla fall ordnat så att vi har vatten uppe på badet nu. Det andra skulle han komma och åtgärda i morgon. Det väntar oss en mindre hyggelig tid hemma nu. Först flytta och bära undan allt, sedan leva i ”byggkaos”. Nu hoppas jag bara innerligt att det inte ska bli nåt strul med försäkringsbolaget. Detta är ju absolut ingenting vi hade kunnat veta eller förutse.

Så nu vill jag bara säga: enough! Jag orkar inte mer strul nu för i morse var jag på vippen till adressändring!

Fuktmätning genomförd och den var INTE positiv!
I kväll ska vi bort på middag tillsammans med vänner och det känns både och, jag har ju tankarna på hemma hela tiden nu och vill bara få ting ordnat. Detta kan vi ju dock inte få eller göra nåt åt nu så det är lika bra att komma hemifrån och kanske glömma allt - i alla fall för en stund.

(Uppdatering om julen kommer inte i afton av förklarliga skäl - men snart!)

2 kommentarer:

Alexandra sa...

hej tjejen! Adda mig på facebook :)var inne på bloggen först nu hahah <3 jag vill uppdateras!

missj sa...

Done! :D