tisdag, januari 10, 2012

Hur kan 5 minusgrader kännas så kallt?!

Promenaden hem från jobbet var verkligen isande kall idag. Det är en helt annan kyla här är hemma, hade jag fått gissa så hade jag tippat på 15 minus - men termometern visade bara på 5 dito. Jag vet ju å andra sidan att det är annorlunda här eftersom vi är omringade av fjord på denna halvö, men ändå...

Nu har jag eldat en stund och temperaturen i huset börjar stiga, jag har tagit mig en Blossa lättglögg och startat förberedelserna av (vad jag hoppas ska bli en spicy) grön curry med skinkstek. En maskin tvätt är på gång och det blir nog en till innan det är natta här. Men först, invänta Elin som åter tränar. I går hade stackarn råkad anmäla sig på ett 75 minuters pass med spinning, nog så tufft första gången efter ett uppehåll - men hon är strong och går idag också! Själv känner jag av insidan av låren massor efter söndagens uppförspromenad. Det där får allt bli en stående helgtur när vi är hemma och har tid. Kvällstid är vägen hemsk då det inte finns tendens till gatljus där.

Naturligtvis kunde jag inte låta bli att fotografera en del på väg hem från jobb idag, himlen hade den där underbara färgen, stjärnorna gnistrade och snön likaså.

Detta ljus och denna himmel gör mig knäsvag!
En del av bygget där jag har mitt kontor, längst ner skymtas nybygget som stod klart igår.
Snötyngda träd
...en av vägarna mot Sunnaas sykehus
Se den himlen!
Upp mot hemgatan!
Vintervitt
Det är så fint med gatlyktorna som lyser upp de snöklädda träden
Från kylan ute, in i värmen!

Inga kommentarer: