tisdag, februari 21, 2012

Välkommen vår!

Oj oj, vad jag är trött på att frysa. Trots att det är milt ute och ska fortsätta vara det en god tid framöver så fryser jag genom märg och ben. Dag, som kväll, som natt - inne som ute. Jag läste i dag om att Lulebos lägenheter på Hertsön var väldigt kalla, att temperaturen ligger på ca. 15 grader. Det är inte speciellt ovanligt hos oss. Varje morgon är det så urbota kallt. Nä, nu får någon ge mig sommar och värme snart. Eller en Thailandstur - pronto, pronto :) Vi pratade ju faktiskt om att kasta oss över en spontanresa dit i samband med att W drog iväg, nu blev det inte så då vi har så mycket annat att stå i hemma. Kaoset ni vet. Men som sagt, på torsdag kommer den hett efterlängtade snickaren. Då ska vi ääntligen få ordning på golvet och slippa de där hålen i köket som sprider en sån jäkla kyla. Vi har ju dragits med detta sedan mellandagarna i jul, så vi börjar vara rimligt less nu.

Det var en kall tur ut till Berit i lördags
I dag är det semmeldagen/fettisdagen hemma i Sverige. Blir det någon semla för dig? Norges motsvarighet ”fastelavnssøndag” inföll i helgen som var och med anledning av det bjöd Berit på just detta till dessert efter middagen i lördags. Det var dessutom nästan en ”sverigevariant”; en hembakt bulle, en skiva mandelmassa/marsipan och vispad grädde. Förra året då jag bodde på Flaskebekk blev jag bjuden på två fastelavnsboller av mina hyresvärdar men dessa var fyllda med sylt och grädde. Inte riktig samma sak, i min mun.
Arbor dekor
Veckan har tagit fin fart. I kväll kommer paret som köpte Elins sängram och hämtar den, när vi blivit kvitt den ska nya sängen ut i hallen för att bereda plats för parkettläggningen i köket och vardagsrummet. I morgon kommer Kristin tillbaka till jobbet efter en vecka i Egypten tillsammans med sin familj. På lördag ska vi in til byen och hjälpa Øisten att städa ur lägenheten, efter det vill Elin att vi tar en tur in på Smart Club för att se på panelvägg till sovrummet och sen misstänker jag att kvällen kommer att innebära soffa och svenska melodifestivalen.

Nu närmar sig Bodenresan med stormsteg, nästa fredag drar vi upp mot norr. Jag riktigt längtar, det är ju baske mig 7,5 månad sedan jag var upp till norrbotten då.

Inga kommentarer: