fredag, mars 23, 2012

Fjorton grader och fredag

En liten uppdatering är väl på sin plats, nu när det är fredag och allt. Denna ljuvliga, underbara dag! Humöret är på topp, solen skiner, våren smyger sig på. Ja, det är härligt! 
"Trevligt" när två rökare sätter sig i en spårvagnskur och bolmar...
I går drog jag in till byen efter jobb för att möta upp Elin på Brugata och Buffalo Bar & Bistro. Jag köpte ju två kuponger via Groupon på 3-rätters biffmiddag. Även om maten, som Elin uttryckte det, var ok så är det inte ett ställe jag kommer att besöka igen. Det kändes som att en del var prefabricerat ex. salsasåsen till buffalo wingsen och de friterade potatisbitarna, köttet som vi beställde medium var snarare välstekt och maten kom inflygande i raskt tempo – det var i och för sig helt ok eftersom vi inte hade ambitionen att bli sittande där så länge. Men OM man hade velat ta det med ro så hade man inte direkt fått känslan av att de ville ha några ”långsittare” där. Vi åt i alla fall, betalade för drycken och tog trikken ned till Aker brygge. Där satte vi oss på Café Albertines uteservering, under de goda infravärmarna och beställde in varsitt glas rött. Vi hade ursprungligen tänkt ta 19:45-båten hem men det var så mysigt att sitta där i värmen, se ut över fjorden och folkmyllret. Jag fick verkligen sommarkänsla. Elin myntade ett nytt uttryck där och då när hon föreslog att vi skulle ”sitta ett glas vin till” ;) Sagt och gjort, vi gjorde om planen till 20:15-båten och avnjöt ännu ett glas innan vi drog oss mot hurtigbåten – den är helt ljuvlig; 12 minuter från Oslo till Nesodden!
Café Albertine
En härlig vårkväll
Detta med att ta bilen till jobb och hämta Elin på brygga har blivit lite av en fredagsrutin, på vägen hem tar vi ett stopp på senteret för att handla helgmat och –dryck. I morgon är det ju som sagt gäster igen, och Elins vana trogen ska det vara trerätters ;)

Nu ska vi försöka ta och göra lite nytta här hemma, planen är ju som jag skrivit tidigare att ta oss en god bit på väg i sovrummet :)

Inga kommentarer: