torsdag, juni 21, 2012

Onsdagsdate

Elin kom tidigare med önskemålet/förslaget om att jag skulle möta upp henne i Oslo för att vara smakråd åt henne när det gällde nya glasögon och att vi sen kunde ta en liten matbit ute någonstans. Sagt och gjort, i går flexade jag ut lite tidigare och begav mig in till byen. Vi hade bestämt oss för att ses på Lektern på Aker brygge för ett glas vin i solen innan vi startade jakten på den nya glasögonbågen. Naturligtvis hade det ju hunnit mulna på när vi träffades men det tog inte lång tid innan det sprack upp så det blev riktig sommarkänsla där vi satt och stället fylldes på med mer och mer folk som hade samma tanke som oss.
Lektern, Aker Brygge
Sol över Tjuvholmen

Vi startade med Brilleland och tro’t eller ej. Elin hittade en så fin båge på första butiken. Men jag måste säga att jag är innerligt glad att jag inte behöver progressiva glas, för inte är det billigt! Huh! 

Planen vidare var en liten matbit på Bølgen & Moi på Tjuvholmen, Elin är lite förtjust i det stället. När vi kom dit visade det sig att de hade en timmes väntetid så vi satte upp oss på en väntelista och de skulle ringa oss när det fanns bord. Under denna väntan satte vi oss på Café Sorgenfri och där visade de sig ha en lockande meny – så där blev vi kvar. Vi startade med att dela på ett s.k. akebrett bestående av tre olika sillar på dansk rågbröd med tre små snapsar till. Riktigt gott! Efter det valde vi varsin förrätt till (inte så dumt att vara liten i maten och kunna festa lös på flera smårätter ;)); Elin valde tartar på oxfilé med vaktelägg och en senaps- och kaprismajonnäs medan jag valde stekta sparris med Hollandaisesås och laxrom. Även denna rätt var supergod och vi var båda väldigt nöjda. Elin kom med den briljanta idén att vi kanske skulle föreslå det stället om Lina och Pernilla har lust att gå ut och äta en bit någon av kvällarna de är här. Tänk på det tjejer! :)
Akebrett - vitsigt namn med tanke på akevitten som var en del av förrätten
Min sparris
Elins tartar

Det hela blev en mycket fin ”date” under solen i fina Oslo :)

Kvällen ikväll blir inte fullt lika mys (om än det känns gotte efteråt), det vankas nämligen veckostäd/skurning så att vi kan släppa det ur tanken under helgen. Elin blir lite sen eftersom hon måste in för en synundersökning så jag tjuvstartar redan nu. Off I go!

Eller vänta, först...ett inlägg till :)

Inga kommentarer: