tisdag, juni 19, 2012

To be, or not to be...

Ja, min älskade lilla blogg. Jag har misskött dig. 1,5 månad sedan senaste riktiga uppdateringen (aldrig någonsin har jag haft en så lång paus) men det skyller jag på att det hela tiden sker så mycket här. Och så mycket kul. Aktiviteter och socialisering har gått i ett. Laptopen ligger fint undanstoppad i en låda, not like the old days då den alltid stod framme. Den skulel förövrigt behöva en tur in på Rausand här på Nesodden för en rensning av fläkten - för den för ett sånt jäkla oväsen. Alla dessa timmar i soffan på Flaskebekk har inte vårdat den ömt!

Så, vad har vi företagit oss sedan sist?

(Tar det i lite korta ordalag för att inte trötta ut de som eventuellt, mot förmodan, fortsatt kikar in i bloggen ;))
 • Söndag den 6 maj var vi på "Nesodden på langs", en heldagstur i Nesoddmarka med ett gäng trevliga damer.
 • Ett par promenader ner till Nesoddtangen brygge för att möta Elin har det blivit.
 • Fredag den 11 maj startade den vårliga dugnadshelgen i sameiet, vi hade bara tid att bidra på fredagen efter jobb men gjorde i alla fall det vi kunde med att plocka och kasta skräp.
 • Lördag 12 maj tog vi en shoppingtur till Sverige
 • Söndag 13 maj drog vi in till Oslo för en goda par timmars tur i Nordmarka med Lise, Alex och Mariann. Mycket trevligt om än j**ligt vått och en del kryssande fram för att inte kliva ner sig i "minisjöar" som bildats i skogen.
 • Onsdag den 16 maj var vi ut en liten tur på So
 • Torsdag den 17 maj fick jag uppleva mitt första 17-majfirande här. Jag och Elin startade med att ha TV:n på hemma, avnjuta festfrukost som inkluderade Prosecco, klä upp oss och sedan dra in till Oslo för att se (det enorma) tåget, äta lunch med Kari på Jensens Bøfhus och sedan möta upp Øistein och Pia för nåt glas på Tre Brødre innan hemresa.
 • Fredag den 18 maj hade jag flexledigt vilket innebar en go långhelg.
 • 19 maj var planen att vi skulle hänga med ett gäng på grilltur till Bygdøy men då vädret inte direkt var det bästa ändrade de denna till en middag/utgång och vi beslutade oss då för att hålla oss hemma.
 • Söndag 20 maj var vi bortbjudna på middag hos MB och E här på Nesodden; som vanlig bjöds det på intressanta samtal och god och hälsosam mat. Hem gick vi nog närmare klockan 22.
 • Fredag den 25 maj möttes vi ett gäng på Grünerløkka brygghus för nåt glas innan vi drog oss vidare på So:s Revivalkväll (för oss över 30).
 • Lördag 26 maj var det bara att svida om för ännu en festkväll för då vankades det Eurovisionkväll hemma hos Monica och Julie, även där bjöds det på god mat ute i det fria - och till råga på allt en (välfortjänt) Sverigeseger. Loreen är fantastisk - låten likaså!
 • Måndag den 28 maj som var en röd dag här hade vi middagsbesök hemma, Øistein, Pia och hennes föräldrar gjorde oss sällskap.
 • Första helgen i juni var faktiskt också första helgen på länge som vi inte haft planer, så den tog vi det bara med ro.
 • Fredag 8 juni flexade både jag och Elin ut lite tidigare för att sätta oss i bilen och bege oss mot vackra Stavern, där mötte vi upp Lise, Alex och Mariann för en helg bestående av lååånga turer längs kyststien (vissa sträckor hade vi bara centimeter mellan oss och havet), fantastiskt god mat, umgänge och en "härlig" blodblåsa ;) Hem drog vi efter ännu en lång tur och en middag på Nevlunghavn gjestgiveri. Hem kom vi sent, ca. 22:30. Medan vi var borta lånade Øistein, Pia och Mia huset.
 • Tisdag den 12 juni hade vi sommaravslutning med virksomheten nede på Signalen här på Nesodden, återigen fick jag avnjuta deras goda fisksoppa. Ingen sen tillställning men väldigt trevligt - speciellt med tanke på omorganisation och nya kollegor som det är fint att lära känna lite bättre.
 • Torsdag den 14 maj var det dags för ännu en sommaravslutning; den årliga grillkvällen på terrassen hos Kristin.
 • Fredag 15 maj hade jag och Elin inviterat Lise, Alex, Monica och Julie på "Tapasafton à la Elin och Jennie". Elin imponerade som vanligt med sina kockeleringskonster. Lise och Alex drog sig hem först medan Monica och Julie blev kvar så länge att det slutade med att de sov över och...
 • Lördag den 16 maj  .....hängde med oss på Sverigetur. Turen tog oss till Strömstad där vi köade oss in på Systembolaget (inte helt ovanligt här på gränsen) och sedan fyllde på kyl, frys och skafferi på Nordby.
 • En förkylning har jag hunnit med; om än bara en sjukdag - och smittat Elin har jag i tillägg gjort ;)
 • Utöver det har vi jobbat och stökat på hemma :)
Socialiseringshelgerna fortsätter och vi dundrar mot sommarferie; 10 arbetsdagar till sen väntar det friiii! :)

Elin köpte en fasadflagga till 17 maj
På självaste dagen tända vi ljus i de norska färgerna...
...och dukade upp till bubbelfrukost
Jag i 17 maj-stassen
Norrmännen vallfärdade ut i Oslo
Byen var pyntad och stämningen hög
Marion som var på besök över nationalsdagshelgen tog sig en tur ut
Redo för att hålla tummarna för Loreen :)
Elin och jag hos Monica och Julie
Kristin lämnade oss för annat jobb i ett år...
Vi planterade ut våra kryddörter...
....som vi hoppas ska trivas och slippa undan Iberiasniglarna!
Jag på terrassen
En dag när jag hämtade Elin på brygga....
....pågick den stora Færderseilasen på fjorden
Hytta i Stavern bjöd på en raritet...
...och Elin bjöd på sina matkonster!
På tur in mot Stavern...
...över svaberg och...
...i fantastisk natur
Vädret var inte tipptopp på lördagen men vi var glada ändå
Stugan från insidan
Lördagen bjöd på desto bättre väder...
...och det blev bara bättre och bättre
Här stoppade vi för lunch
Elin i lunchpaus
Vackra vyer fick vi mycket av...
...denna vy är mindre vacker ;)
Blommor från en tacksam bruker, mycket gulligt!
Terrassen "fluffad" för vänner på besök...
...detta var våra "Tapas à la Elin och Jennie"
Bordet dukat och nästan klart
Kö in på Systembolaget i Strömstad - ingen ovanlig syn!

Inga kommentarer: