måndag, december 11, 2006

Saffranspannacotta med pepparkakssmul

Detta låter så gott. Någon som testat? Pannacotta är ju så gott som det är, undrar just hur denna julvariant är....





En fantastiskt god Italiensk gräddpudding som blir lite smalare med en lättare grädde

1 vaniljstång
5 dl Mellangrädde
2 kuvert saffran

1/2 dl strösocker

2 gelatinblad

1 dl pepparkakor, krossade

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmul

Inga kommentarer: