Har en hyfsad mängd rensad och smarrig varmrökt sik i frysen och funderar nu på vad jag ska göra med den. Hittade detta recept som verkar gott. Har ni några andra tips?
Tunnbrödsstrutar med fisk och ägg
4 st tunnbrödskakor, runda och små
matfett
4 st böcklingar, stora
1/2 dl gräslök, finklippt
salladsblad till garnering
Äggröra:
5 st ägg
1 1/2 dl kaffegrädde
1 krm timjan
salt och peppar
Gör så här
1. Vispa smeten till äggröran i en skål.
2. Smält ca 1 1/2 msk i en panna eller låg kastrull på svag värme. Slå i smeten. Rör hela tiden i botten med en träsked tills äggröran stannat, men fortfarande är krämig.
3. Rensa böcklingarna till benfria filéer. Vänd försiktigt ned fisken i äggröran.
4. Forma strutar av brödkakorna och fäst ihop dem med en tandpetare. Fördela fyllningen i strutarna och garnera med gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar