Ett konstaterande: det finns så fantastiskt många vackra människor där ute i världen, människor som är vackra både på in- och utsidan. Men för att de ska göra bestående intryck krävs nåt litet extra. Jag har lyckligtvis många sådana människor i mitt liv. Det är är jag evinnerligt tacksam för. Men den människa som gör det största intrycket av alla fattas mig dessvärre...och inte en kvart passerar utan att tankarna drar dit. Varje dag. Hur behåller man sin glädje och mentala hälsa i en sån situation? På något sätt går det och min flytväst är hoppet, tilltron till kärlekens kraft och varma, vackra, vänliga vänner! Jag älskar er! Tack för allt ni är och allt ni gör!
Nu är middagen förberedd och står i kylen och väntar men jag ska "slänga in" den i ugnen så snart den är varm. I dag blir det sambalkotletter fast med både kotletter och fläskfilé. Rätten i sig ser inte mycket ut för världen men är fantastiskt god. Trust me!
Sambalkotletter
8 st fläskkotletter
4 dl grädde
2 dl crème fraiche
½ dl soja
2 tsk sambal oelek
Så här gör du:
1. Lägg fläskkotletterna i en ugnssäker form.
2. Blanda grädde, soja och sambal oelek och häll över kotletterna.
3. Stek i ugnen, 175°C, i 1½ timme.
Tänk att till och med en maträtt ger flashbacks, jag minns precis när jag lagade denna rätt sist och även gången innan det.
Nu ska jag återgå till min vana trogen denna helg, nämligen TV:n och sängen!
4 kommentarer:
Ett tips är att ta upp köttet när det är färdigt i ugnen och sen reda såsen med lite maizena i en kastrull så den blir jämn o fin!! Sen brukar jag lägga ner köttet i kastrullen som jag redde i. Annars tycker jag såsen blir så tunn och för mig skär den sig oxå.
Jag håller med digden blir tunn men här är ju dessvärre ingen redning ok...så det får vacker bli lite tunt men det är gott likväl.
OJ, det var lite starkt =). Men hiskeligt gott. TACK älskade syster. Puss och kram
Sambal är ju sambal...and for a reason ;)
Skicka en kommentar