Dåligt med uppdatering i går, jag vet. Det blev helt och fullt fokus på att ta tillvara på den sista lediga dagen innan jobb och allvar startade om och vi skulle få dela på oss än en gång. Nåja, denna gång blir det inte så länge tills vi ses igen. En helg allena sen blir det ”vår tur igen” om det blir Finland eller Norge återstår att se. Endera fungerar för mig men det är klart att visst hade det varit lite mysigt med en lång hotellhelg i Helsingfors. På jobbet smids det resplaner och kollegor ska iväg till Egypten, Krakow, Rom…jag vill också ut och resa! Å andra sidan är jag snål om mina 5 veckors semester för kommande sommar då ska jag ha en ordentlig sommarferie, av olika anledningar har det blivit lite dåligt med det de senaste två åren så nu är jag verkligen upplagd för det.
Trots att jag egentligen bara haft en långhelg ledig så har det känts lite segt denna måndag, framförallt efter lunch. En del kan nog skyllas det idoga nattsuddandet under helgen. Sängdags har det inte blivit förrän 01:30-03:30 (sistnämnda skedde på nyårsaftonen). Det skyller jag en del på att jag liksom vill suga det mesta ur kvällarna och ogärna vill att de ska ta slut.
På tal om nyårsaftonen så blev det en riktig trevlig helg, även om jag var lite ”grumpy” en period eftersom vad som skulle vara en powenap blev allt för lång och stressen tog tag i mig. Fast varför stressa egentligen? Just den kvällen spelar det ju egentligen ingen roll om man äter klockan 17, 18, 19, 20 eller 21. Middag fick vi och det var riktig lyckat, så pass lyckat att vi inte fick ner någon pannacotta till dessert och den blev knuffad över till nyårsdagsmyset i soffan istället. Fyrverkerier är inget jag skulle köpa och/eller avfyra själv men det är ganska pampigt att se så efter att Jan Malmsjö ”ringt in det nya året” begav vi oss upp på trappen upp till husfolkets entré för att få en bra sikt ut över såväl Nesodden som Oslo och vilket skådespel vi bjöds på. Vi hade dessutom en sån enorm tur att vädret var helt klart och sikten fantastisk, nåt jag förstått inte hör till vanligheten under denna kväll.
Några bilder från aftonen:
Förrätten; toast med en röra av creme fraiche, majonnäs, purjolök, svartpeppar, rökt lax och en massa dill |
Huvudrätten; smördegsinbakad oxfilé fylld med frästa champinjoner och bacon, hasselbackspotatis, murkelstuvning och sallad |
Bubblor i vacker inpackning till tolvslaget! |
Fyrverkerier över Nesodden och Oslo
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar