onsdag, januari 26, 2011

Bättre utsikter

Sjukhemmet (där även vi har våra kontor) ska byggas ut med ett antal nya platser, till detta kommer vår tidigare parkeringsplats att användas, vilket i sig ställt till en del parkeringsbekymmer då utbudet av platser var snål tilltaget redan innan. Nu har arbetet med att bereda plats startat. Just nu är det helt fantastiskt, träd efter träd ner mot fjorden har fällts och ljuset har strömmat in på kontoret och utsikten har förtrollat. Det är ju nästan straffbart att ha så stora och höga träd som skymmer den fantastiska utsikt som faktiskt finns där bakom. Sakta men säkert kommer den fram mer och mer - men om ett tag misstänker jag att det blir mörkare än vanligt; för det lär det bli när träden ersätts av en husvägg på det nya sjukhemmet.

Det håll där utsikten funnits hela tiden...
...får nu sällskap...
...dessvärre har vi fått ett gäng ljuslyktor placerade precis utanför fönstret
På tal om ljus så märker man verkligen att det vänt, det är inte lika svart utanför fönstret när man kommer till jobbet och det ljusnar mycket snabbare. Och det bästa; det är relativt ljust när jag slutar jobbet! Jag hoppas att detta ska generera lite mer energi, vintern tenderar att dränera den en del med sitt bedövande mörker. Dessutom har jag hoppats på en mildare, ljusare och kortare vinter här jämfört med hur det är mina hemtrakter och jag tror att jag kommer att få allt detta uppfyllt. Idag var det faktiskt -17 grader ute på förmiddagen. Inte många dagar det varit så pass kallt här denna vinter.

Jag hade hoppats på energin att ta itu med veckostädning idag men det kan jag nog se mig i stjärnorna efter, jag siktar på morgondagen. Nu ska jag läsa bloggar och smälta dagens fiskpinne-middag.

Inga kommentarer: