Här är receptet på den fantastiska tårta Agneta bjöd på i går. Den hade verkligen allt!
Midvintertårta
10-12 bitar
Ingredienser:
400 g mandelmassa
3 ägg
1 apelsin, rivet skal
1 liter vaniljglass
1 1/2 dl pistagenötter
200 g vit choklad
1 vaniljstång
200 g cream cheese, 23 %
Garnering på tårtan:
2 askar färska hallon
ca. 1 dl pistagenötter
vit choklad
1 kruka citronmeliss
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca. 24 cm i diameter
2. Riv mandelmassan, vispa ner äggen ett i sänder, rör ner apelsinskalet och häll smeten i formen.
3. Grädda mitt i ugnen ca. 15 minuter. Låt kakan svalna och ta den ur formen. Diska formen och klä den med plastfilm. Lägg tillbaka kakan i formen.
4. Låt glassen tina lite. Hacka pistagenötterna och chokladen. Vispa glassen mjuk tillsammans med urskrapad vaniljstång och cream cheese, vänd ner nötter och choklad.
5. Häll smeten över tårtbotten, täck med plastfilm och ställ i frysen.
6. Ta ut tårtan ca. 30 minuter innan servering. Garnera med hallon, grovhackade pistagenötter, hyvlad vit choklad och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar