Lite information från Jokkmokks Korv & Rökeris hemsida:
"Korv som görs bl.a. av välputsad hängmörad norrländsk entrecôte. Denna prisbelönta korv har traditionsenligt producerats sedan 1945 enligt John Vilhelm Johanssons hemliga recept. En korv för den kräsne korvälskaren med en underbar smakupplevelse långt utöver det vanliga.Nere i Huddinge under Jokkmokksdagarna gick korven åt som smör i solsken, när det bara återstod en ring korv utbröt nästan slagsmål bland kunderna. För att lösa saken ordnades en auktion om den sista falukorvsringen och priset blev otroliga 500 kr (alltså 250 kr/kg) som sedan skänktes till Barncancerfonden. Det torde säga lite om korvens popularitet. Läs mer här.
Denna korv...... är gjord på svensk köttråvara.... har en traditionell smak.... är gjord på bl.a hängmörad entrecôte.... är fri från konstgjorda smakförstärkare. ... tillverkas i Jokkmokk, Lappland."
Nu önskar jag att norrmännen fick upp ögonen för denna delikatess också och att Jokkmokks Korv & Rökeri började exportera till grannlandet i väst. Jag är övertygad om att det skulle gå bra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar