måndag, juni 25, 2007

80 dagar kvar

Nu är det nedräkning på allvar, det är nu "bara" 80 dagar innan vi beger oss på vår drömsemester. När vi lagt alla flygresor, flygplatser, säkerhetskontroller och tullpassager bakom oss och landar i San Francisco så startar äventyret på nytt.

Jag kan inte sätta ord på den längtan jag bär och på känslan jag får i kroppen när jag tänker på vår förra resa. San Francisco, en härlig stad för shopping, god mat och att strosa nere vid pirerna. Den underbara bilturen längs Highway 1, världens mest sceniska väg. Att återigen få stanna längs vägen och gå ner till havet, känna den fantastiskt lena sanden mellan tårna och doppa fötterna i havet.







Sedan alla olika hotell, allt från mindre mysiga och till stora och pampiga. Små pittoreska städer, pooldopp och storstäder som Los Angeles. Sedan längtan tillbaka till Las Vegas, det känns lite så "le grande finale" - den staden är som ett fantasiland. Det är nästan svårt att tro att något i den kalibern verkligen existerar på vår jord...





Att komma körande genom öken och bergslandskap och plötsligt se denna stad torna upp med alla sina fantasifulla byggnader. Helt enkelt fantastiskt!





I Las Vegas finns världens mest trafikerade vägkorsning (Tropicana Avenue - The Strip/Las Vegas Boulevard) likväl som världens tyngsta skylt (den 120 ton tunga clownen utanför Circus Circus där vi bodde förra året). Ljusstrålen på hotellet Luxor, där vi ska bo i år, är världens starkaste ljusstråle (motsvarar 43,2 miljarder stearinljus) och astronauter ute i rymden kan faktiskt läsa i dess sken.





Nu drömmer jag vidare ett par dagar - men snart är vi där!

Inga kommentarer: