måndag, juni 11, 2007

Ännu en ovälkommen nattgäst i trapphuset

Jag har härmed klivit in på min sista arbetsvecka innan tre veckors semester. I morse när jag står och tar på mig linserna hör jag hur någon drar ordentliga timmerstockar någonstans i närheten. Tankeverksamheten satte genast igång, nog för att det är lyhört i hyreshuset där vi bor men så väl brukar jag inte höra grannarna och att Daniel skulle ha slocknat någonstans hemma och börjat toksnarka kändes inte heller speciellt troligt. Jag kikade ut genom titthålet i lägenhetsdörren, såg ingenting men hörde snarkandet än tydligare.

När jag gjort mig klar och börjar halta mig nerför trapporna så ser jag en äldre skäggig man som ligger och sover på golvet, intill honom ligger ett par fimpar. Nu är det (minst) andra gången detta sker och det känns jäkligt olustigt. Denna gång handlade det nog om en "vanlig alkis" men mitt vad det är har man de där obehagliga blandmissbrukarna hängades i trapphuset. Sedan det där med cigaretterna, det känns inte speciellt tryggt att ha en knallfull alkis som sitter och halvsover och röker i trapphuset innan han slocknar på golvet. Denna gång var det vårt (vi hyresgästers) eget fel, ingen hade slagit igen porten på kvällen - men det är likväl obehagligt!

Jag har tagit mig hit till jobbet idag om än i ytterst sakta mak, jag får en kollega som "privatchaffis" i eftermiddag för att jag ska kunna göra mina hembesök. Jag har nämligen mycket svårt att tro att jag klarar av kopplingen i bilen som det är nu. Hon ska passa på att göra några av sina besök i samma veva för att nyttja tiden optimalt. Jag har verkligen bra kollegor! Eftersom det är mina sista fyra arbetsdagar innan semestern finns det inte så mycket tid att spela på och jag kan inte skjuta på allt tills jag är tillbaka.

Dags att göra lite nytta!

Inga kommentarer: