torsdag, juli 19, 2007

Denna ständiga längtan

Jag avskyr verkligen blåst - den sabbar ju min pannlugg *s* Tur att jag sprayade fast den ordentligt innan jag gick hemifrån i morse, annars hade jag nog haft nån slags version av tuppkam nu.

I natt väcktes vi 02:20 av att Daniels jobbmobil ringde, han har inte jour förrän nästa vecka men tydligen hade de råkat ut för ett så pass stort fel att det inte räckte med en man, det var bara för honom att klä på sig och pallra sig iväg till Älvsbyn efter ynka tre timmars sömn. Jag är verkligen glad att jag inte har den typen av jobb.

Så var det redan torsdag, veckorna rusar bara fram - det spelar ingen roll om man jobbar eller är ledig. Just nu kan jag inte låta bli att undra vad som har hänt - om det har hänt nåt i slutet av denna arbetsdag gällande våra husdrömmar. Detta får mig dock att tänka på hur vi människor håller på, jag pratade lite med min föreståndare på jobbet om detta i går. Vi bär på en konstant längtan framåt, hela tiden har vi ett mål längre fram, en längtan efter något som komma skall (en resa? semester? helg? barn? hus? lön? middagen på stan?....) men tänker vi på att det är livet som försvinner där emellan? Jag tror nog att jag är ganska bra på att ta tillvara på ressträckorna mellan de där efterlängtade höjdpunkterna i livet men alla är inte det. Visst är det underbart att ha något att längta efter men glöm inte att livet är mer än de där stunderna - och tiden rusar som sagt. Så mitt råd är: LEV!

I går kväll hade jag ett ganska långt samtal med en av mina bästa vänner på MSN. Hon har det rätt tungt i livet men ibland kan jag ha svårt att förstå - missförstå mig rätt nu. Vad jag menar är att hon har allt hon drömt om, allt som många drömmer om men hon kan ändå inte må bra och vara lycklig. Ibland vill jag bara ge dig en spark i baken min älskade vän och försöka få dig att njuta mer av livet! Ibland lägger du så förbenat mycket energi på att oroa dig över saker som är rätt absurda. Just nu förstår jag dock att det inte är roligt, det kärvar lite i en del av hennes relationer och sådant kan ta ner den starkaste.

Jag vill i alla fall att hon ska veta att jag tycker att hon är en fantastisk vän, hon finns alltid där när man behöver hjälp och är alltid snabb med att ställa upp. Hos hennes sitter det inte fast. Dessutom är hon snäll, ärlig och äkta ♥

Inga kommentarer: