onsdag, juli 25, 2007

Hur människor beter sig mot varandra!

Jag blir både uppgiven och förbannad när jag tänker på hur låg toleransnivå människor har. Det finns inget utrymme för de som är/väljer att vara annorlunda, de som inte följer strömmen, de som tar för sig och hävdar sin rätt. Nej, de människorna tittas det på, det pekas, pratas och bespottas. Var finns vidsyntheten, toleransen och acceptansen för olikheter? Många är ofattbart inskränkta och rädda, handlar det om en att de bär på en egen längtan som de förtryckt och därför inte accepterar att andra lever som de vill.

Jag har själv inte råkat ut för något påhopp men vet ju hur det pratas omkring en, både i ord och i text. Detta fenomen är säkert extra påtagligt på mindre orter där det mesta kan bli sensationellt. Att sticka ut för mycket i en liten stad kan vara detsamma som ett socialt självmord. Här höjs det fortfarande på ögonbrynen om två kvinnor går hand i hand, om någon vågar klä sig annorlunda eller om någon, gud förbjude, lever ut och tar för sig. Jag beundrar de människor som vågar, de som står rakryggade när tissel, tassel, skitsnack och skvaller viner som hårdast runt dem. All cred. till er!

Så länge folk inte skadar någon annan eller bryter mot lagen så borde det väl inte vara så svårt att låta dem vara. Ingen kräver att alla ska förstå men vi borde i alla fall kunna respektera våra medmänniskor som väljer en annorlunda livsstil, klädsel, livsåskådning eller vad det än må vara.

Nej, fram för mer tolerans, vidsynthet och respekt!

Inga kommentarer: