tisdag, juli 31, 2007

Jag vill förnya

Vi har ju letat hus under ca. 2/3 av vår tid i vår nuvarande lägenhet så allt vad möbelinköp och andra nyinvesteringar heter har legat på is. Suget efter detta har ju naturligtvis vaknat nu när husköpet är i land. IKEA öppnade ju här i norr (för att vara mer exakt; i Haparanda) för bra många månader sedan nu. Jag har bekanta som redan hunnit med ett par vändor dit men mitt sug efter en resa dit har varit obefintligt. Jag hade kommit bara hem med servetter, värmeljus och möjligtvis några små skålar. Nu skulle jag däremot gärna åka dit och helst då med en 100 000 på fickan, det sistnämnda kan dock blir svårt *s* På vår önskelista just nu ligger:
  • en ny säng, IKEA:s sultanmadrasser är högaktuella, sängram och sängbord är fortfarande ett frågetecken
  • ett nytt köksbord, denna gång med minst sex stolar (jag älskar ju mysiga middagar i goda vänners lag) - och ingen mer furu!
  • två stolar/fåtöljer och ett litet bord till relaxrummet (här har vi nog redan nåt på G)
  • en ny soffa + fåtölj(er), det är inget fel på min underbara Ektorp men vi vill gärna ha en soffa med ett ordentligt sittdjup, sedan drömmer ju D om sin filmfåtölj av reclinertyp. Detta är dock ingen högsta prio men en dag så, vi vill ju nämligen ha en soffgrupp även i gillestugan framöver (och där skulle goda Ektorp göra sig finfint).
  • några nya set med frottehanddukar/badlakan samt några uppsättningar bäddset

Sedan tillkommer ju diverse småplock som nya lampor, dukar osv...

Det får bli allt i sinom tid. Det är ju inte bara att knäppa med fingrarna och ordna allt detta men det är bra att i alla fall ha en tanke kring vad som behövs.

Inga kommentarer: