torsdag, juli 05, 2007

Kondenstältskoma





Vårt campingäventyr är över (för denna gång). Vi drog iväg i går eftermiddag med nyinköpt budgettält, sovattiraljer, kylbag m.m för ett dygn på Piteå Havsbad. Vädret var verkligen på vår sida, underbart! Vi började med att slå upp tältet så att allt sådant var i ordning sedan knatade vi ner till havet och satt där en stund i solskenet, lyssnade på trubadur och tittade på folk. Väl tillbaka vid tältet när vi ska sätta igång med grillandet inser vi att vi tagit med fel kött, hemma i frysen låg det 2-dagarsmarinerade köttet och med oss hade vi med oss några bitar kött helt utan smaksättning. Det enda vi hade med oss var salt. I besvikelsen satte vi oss i bilen och ockås till minilivset för att rätta till det hela med en flaska Caj P:s - turbomarinering men det gick bra det också. Lite missöden får man allt räkna med. Gott blev det i alla fall och mätta blev vi.

På andra sidan kanalen fick vi sällskap av två gäng med partyglada finska boys, de var i fin form redan tidigt och en av dem inledde kvällen med en kräkattack som vi fick bevittna.

Resten av kvällen ägnade vi åt att sitta på uteservering och titta på folk senare på kvällen på ett steakhouse inne på hotellet. Efter 00 någon gång begav vi oss mot tältet. Sedan resten, ja....somna gick väl bra men vi vaknade båda tidigt, tältet hade NOLL ventilation och alla väggar var täckta av kondensdroppar. Inte alls speciellt trevligt. Jag tog i alla fall mitt sovtäcke och min kudde och lade mig ute på filten och somnade gott en timme till eller två under bar himmel. Betydligt ljuvligare än tältet men jag antar att folk som ev. passerade underade va jag pysslade med. Daniel kämpade däremot på i tältet och lyckades även han somna om en stund till.

Hemma var vi i förmiddags, en snabb uppackning, tvättmaskinsstartning, en dusch och sedan blev det lite vila på sängen. Mycket skön och mycket välbehövligt. En liten tanke vi hade var att åka hem via Storforsen samt passa på att hälsa på Daniels föräldrar i Älvsbyn men det har vi skjutit fram, vi var båda rätt trötta efter tältprövningarna *s* På tal om tält så ligger ett nytt tält, inte fullt lika budget på inköpslistan till nästa sommar i alla fall. Det är faktiskt värt att lägga ner lite mer pengar när det handlar om sömnen.

Ikväll blir det bara lugn och mys, vi tänkte gå ut och äta lite och avrunda kvällen med en film.

Inga kommentarer: