lördag, augusti 04, 2007

Era jävla egoister!

I går var vi ju på Luleåkalaset. Vi tog bussen på kvällen, tyvärr inleddes det hela med tråkiga nyheter då jag fick ett SMS av min mamma om att en av pappas arbetskamrater gått bort i cancer, det hela har gått mycket snabbt. Han började känna av sjukdomen innan semestern och nu är han borta. Mannen i fråga var tillika pappa till två killar som gick i samma skola som mig och mina systrar och vi brukade lyckas "krocka" på Skara sommarland under våra husvagnssemestrar. Vi hade himla roligt då vi sågs och umgicks flitigt under dessa perioder. Kort sagt en trevlig familj. Det är för hemskt. Just nu tycker jag att det är så mycket cancer omkring mig, det positiva i kråksången är att man får sig en aha-upplevelse. Varför hålla på och gnälla? Älta det förgångna eller enbart leva för framtiden. Livet är här och nu och det är skört, i morgon kan det vara över.

På tal om att inte gnälla *s*...

I går på kalaset, när vi ändå befann oss i södra hamn tänkte vi stanna till och lyssna lite på Markus Fagervall, det duggade lite från himlen, dock inte speciellt mycket men paraplyerna dök upp som svampar i publiken, vi fick kryssa runt för att få lite sikt och hann bara stå där en stund så kom nästa paraply. Då jäkla irriterande. När man står i publik framför scen så är det faktiskt otroligt egoistiskt att slå upp ett stort svart paraply som skymmer sikten för en massa andra människor. Dessutom är det extra frustrerande när det inte ens regnar speciellt mycket. Jag kunde faktiskt inte låta bli att påtala detta åt ett gäng ungdomar som fläkte upp sitt paraply framför näsan på oss, jag kan riktigt föreställa mig deras snack när jag hade gått, de tyckte nog att jag var världens surkärring och ragata - men det bjuder jag på! Jag tappade i alla fall både humör och tålamod för någon konsert så vi begav oss in i Wallmans salongers tält istället, där stannade vi mer eller mindre hela kvällen. Mycket trevligt. Vistelsen på kalaset blev bra mycket billigare än "planerat", utöver förköpsbiljetten gick det 230 :- och det inkluderade bussbiljetten hem på nära 100:-. Bra jobbat tycker jag. Hemma var vi efter 03 någon gång och efter avsminkning och tandborstning somnade jag gott i renbäddad säng.

Något som slog mig under kvällen var att det var så otroligt mycket yngre där och så mycket ungdomsfylla, mer än jag upplevt tidigare år. Folk satt utslagna i port efter port. Mycket ledsamt att se. Har det ökat i år eller noterade jag det bara mer? På väg till busstationen fick vi kryssa mellan spyorna som duggade tätt, tyvärr missade Daniel vid ett tillfälle så det blev sko-sanering; asfaltsskrapande, vattenpölsbadand och våtservettstorkande! Lite bilder från gårdagkvällen:


Wallmans Elvisar


Daniel och jag


Underbart god souvaskebab innan hemresa


Mörkret har börjat lägga sig över norrbotten

Nu är vi hemma igen efter att ha varit till byn och uppvaktat syrrans flicka med en försenad present, Jeanette som fyller 26 idag och andra syster Jill som fyller 30 om nån vecka, presenten var ett LYXA-paket på Haparanda stadshotell med trerättersmiddag för henne och hennes man. Hon har alltid tusen järn i elden och huset fullt av barn från hela byn och hon om någon förtjänar att åka bort och vila och bara ta hand om sig själv. Presenten var planerad sedan länge men för några dagar sedan kom ett förslag från henne om vi kunde ta hand om barnen 7-8-9:e september så att de kunde ta en Piteå Havsbads-weekend och när detta sedan gick i stöpet pga av hennes man skulle träna knattar i fotboll den helgen så gick luften ur henne lite. Därav den tidiga presenten, det kan ju vara lite sent att boka en svit i slutet av augusti (när hon fyller år) också när de vill ha den i början av september.

Nu ska jag ta mig en uppfriskande dusch och dra på mig lite smink - bättre sent än aldrig. Ha en skön lördag!

Inga kommentarer: